Problémy s kojením a přibíráním

104
20.8.21 13:57

Problémy s kojením a přibíráním

Dobry den,

Malý má 11tydnu, porodní váha 3090, z porodnice jsme odcházeli s 2890. Za první měsíce přibíral až. Ze začátku pil pouze přes klobouček, který se nám podařil odbourat. Ve 3 měsících vázil 5520g. A jakmile oslavil třetí měsíc tak najednou se z kojení stalo peklo. Malý nechce pít, vzteká se, potahne si jen jak to teče rychle a pak nic, kope, škrábe, odtahuje se, tahá za bradavku a nepije. Když jsme šli k doktorce na očkování tak jsem ji poprosila o převážení a přibral za 15 dní jen 20g. Pořídila jsem odsávačku a odsání pouze 20 ml a pouze když malý začne tahat jinak z prsa nic neodsaji. Takhle to vedeme už 18 dní a já jsem z toho na prášky. Když jsme byli u té doktorky tak říkala že vidí že se klubaji dva zoubky a že to bude z toho, ale nemůžu přece malýho trápit hlady. Jinak teď váží 5590 a má 63cm, při odchodu z porodnice měl 2890 a 49cm.ja jsem už opravdu zoufalá. Přitom má denně počítaných 6-8plen a každý den kaká. Jen když ho kojim i 15 a více minut z obou tak poté řve. A když jsem mu dala z flašky těch 20 ml odsateho mléka tak to vypil jak nic a pak řval jak tur

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
774
20.8.21 14:03

Jakou máš tu odsavacku? Manuální nebo elektrickou? Řeším teď něco podobného akorát je tedy dceři 5mesicu. Prikrmujeme UM na radu lékařky. Nakojit a pak dokrmit UM. Odsavacku určitě elektrickou dvoufazovou s tou to teče nejlépe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
20.8.21 14:04

Mě dcera v tomto věku taky přestala přibírat, víc se začala projevovat, kojila se jen chviličku. Zase se to srovnalo, nedělej z toho drama. Čůrá hezky, nehubne. Co na tom, že se kojí jen chvilku? Tak až se pustí, nenuť mu to prso znovu, dej zase až třeba za hodinku. Nebo ječí, že má ještě hlad? Na to mi pomáhalo kojit v polospánku - třeba když se dítě ve spánku začne vrtět, tak hned přiložit. A nepanikař, ono se to zase srovná :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
104
20.8.21 14:13

@LucEm mám elektrickou, dvoufázovou. Já teda neprikrmuji, doktorka říkala že zatím počkáme.
@unuděná no ono to nepomůže ani v tom polospanku, v noci se budi co 1,5-2,5hodky. Ale usíná pěkně, po kojení občas fakt brečí, ale někdy si odbrkne a hned je klid, nevím jestli je líný a nebo zda mám málo mlíka ale trvá to už dlouho a začínám být z toho ve stresu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
20.8.21 14:15

Je to uplne normalni a fakt se pokus to nehrotit.
Meni se tok mleka, meni se doba kojeni (fakt staci chvilka), rostou zuby, dite se vic hybe.
Neni to tak, ze by rval hlady, je to proste moc zmen najednou.
Je potreba se nestresovat, zkusit najit polohu, ve ktere se nakoji (u nas treba vestoje s pohupovanim), a dat tomu cas.
On pak pribere skokove.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
20.8.21 14:15
@Dudyn píše:
@LucEm mám elektrickou, dvoufázovou. Já teda neprikrmuji, doktorka říkala že zatím počkáme.
@unuděná no ono to nepomůže ani v tom polospanku, v noci se budi co 1,5-2,5hodky. Ale usíná pěkně, po kojení občas fakt brečí, ale někdy si odbrkne a hned je klid, nevím jestli je líný a nebo zda mám málo mlíka ale trvá to už dlouho a začínám být z toho ve stresu

Může to být prostě jen růstový spurt, četla jsi o tom něco? Hodně dětí to tak má, obvykle to během pár týdnů přejde. Nebo ty zoubky. Nezkoušela jsi dát Nurofen nebo třeba Mundisal natřít na ty dásničky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
20.8.21 14:17
@Dudyn píše:
@unuděná no ono to nepomůže ani v tom polospanku, v noci se budi co 1,5-2,5hodky. Ale usíná pěkně, po kojení občas fakt brečí, ale někdy si odbrkne a hned je klid, nevím jestli je líný a nebo zda mám málo mlíka ale trvá to už dlouho a začínám být z toho ve stresu

Hlavne nedavej MM ve flasce, nebo takhle - nechala bych ho jen kojit, na nejake odsavani bych se vykaslala.
Buzeni je normalni, jak jinak se ma laktace zvednout.
Fakt kliiid, ty tvoje nervy to muzou fakt dost zhorsovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
104
20.8.21 14:35

@unuděná byl po očkování včera tak jsme dali půl paralenovyho cipku, a mazu mu Dasnicka, ale ani po tom nějaké extra zlepšení nebylo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
104
20.8.21 14:36

@unuděná o spurtu jsem četla a ten měl předtím bych řekla. Teď je celkově jiny i když brečí je to až hysterické záchvaty

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4123
20.8.21 16:02
@Dudyn píše:
@unuděná o spurtu jsem četla a ten měl předtím bych řekla. Teď je celkově jiny i když brečí je to až hysterické záchvaty

Bojkot kojení. Zkus najít něco o tomhle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
20.8.21 19:26
@Dudyn píše:

Skoda, ze jste s tim ockovanim nepockali, az se prcek zase srovna.
Muze to tyhle stavy zhorsit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna