Učení na nočník a koberce?

3441
23.3.17 17:33

Učení na nočník a koberce!?

Ahoj maminky, prosím o rady a zkušenosti těch z vás, které máte doma převážně koberce. Jak jste čistily případné,,nehody´´? Starší dceru jsem odplenkovávala v bytě, kde byly podlahy a nebyl problém. Ale s mladší mě to čeká teď a dost se děsím toho, jak ty koberce budu čistit :think: Nemá smysl si namlouvat, že se žádná nehoda nestane…
Jak jste to dělaly vy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7355
23.3.17 17:35

Mám jen kusovku, ale když byla nehoda, vzala jsem to třeba mýdlovým roztokem a pak pěnou na čistění koberců a nadzvedla kvůli vyschnutí.
Stejně to bylo cítit, koberec nechávám 1× ročně profi čistit. Jednalo se asi o 3-5 loužiček…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2299
23.3.17 17:54

To by mě taky zajímalo, protože já jsem prala 8 tepláčků denně asi rok v kuse, takže si to nedovedu představit, nemít lino.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37131
23.3.17 17:56

No neni to nic moc, musim to vzdycky co nejrychleji umyt mydlovou vodou, obcas to postrikam sprejem na koberce, ten zaschne a pak se vysaje a jednou za cas provedu cisteni komplet kobercu vodnim vysavacem a, tepovacem, kusovej koberec obcas nalozim do auta odvezu k nasim na zahradu a tam ho poradne vydrhnu mydlem a proplachnu zahradni hadici (sice pak schne cely vikend, ale je cisty). Pokud mozno se malyho snazim udrzet v kuchyni kde jedine mam lino, ale s tim jak je zivej, je to nadlidskej ukol, uz jenom kdyz se ma jit koupat tak lita nahatej po celym byte. Jednou mi koberec dokonce pokakal (zadnej bobecek, ale poradnej hnedej flek) to sem musela nechat vycistit profi…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3322
23.3.17 18:17

Vždycky jsem vyčistila mýdlem a vodou a cítit to nebylo. Když se nehody přestaly tvořit tak často tak jsem celý koberec vytepovala. Když se dcera konečně naučila, přivezli jsme si štěně :mrgreen:. No v létě bude koberec novej. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85355
23.3.17 18:36

U nas nehoda na koberci nebyla, dcera bez pliny asi mesic. Maximalne si trosku ucurla do puncochacu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5822
23.3.17 19:23

@prcekniky každou loužičku hned vyčistit prostředkem na čištění koberců. Bylo to peklo. Teď u třetího dítěte už nemáme v domě ani jeden koberec. Zrovna toho raracha odplenkovávám a je to oproti kobercům neskutečná pohoda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3084
23.3.17 19:58

Já teď v létě se budu snažit na nocnik naučit 2 letaka, teď je mu 22 měsíců, a máme tedy taky všude koberce :roll: navíc se mi doma plazí po zemi 10 měsíční miminko, takže opravdu netuším, jak to udělám :think: Nejspíš se budu modlit, že syn bude chytrej a brzy to pochopí :lol: ikdyz do teď se mi ho na nocnik, kvůli jeho zachvatum breku, jeste posadit nepodarilo. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
23.3.17 20:38

Prodává se čistící pěna na koberce na výkaly zvířat. Mají to ve zverimexech a větších supermarketech. Jinak je potřeba moč co nejvíce vysušit. Já jsem si zrovna kupovala nový vysavač, tak jsem koupila na mokré vysávání. Ale nebudu ti lhát. Kusový koberec z obýváku jsem stejně nakonec vyhodila…

• Citovat
  • Upravit
smurfka
23.3.17 20:45

Normálně..čurání i kakání se vyčistilo hned po nehodě..za měsíc či dva, kdy nehody přestanou se koberce vzali profi čisticím vysavačem :nevim:

• Citovat
  • Upravit
3441
23.3.17 20:47
@Terezxx píše:
Já teď v létě se budu snažit na nocnik naučit 2 letaka, teď je mu 22 měsíců, a máme tedy taky všude koberce :roll: navíc se mi doma plazí po zemi 10 měsíční miminko, takže opravdu netuším, jak to udělám :think: Nejspíš se budu modlit, že syn bude chytrej a brzy to pochopí :lol: ikdyz do teď se mi ho na nocnik, kvůli jeho zachvatum breku, jeste posadit nepodarilo. :roll:

Tak to nezávidím. Já mám holky od sebe 20 měsíců. Ale starší byla bez plen od 14ti měsíců, měla jen na noc. A ve 21 měsících už ani na noc. Takže mi odpadlo přebalování dvou dětí a hlavně jsem ji to stihla naučit, když jsme ještě byli v tom bytě, kde nebyly koberce. Mladší má rok a půl, tak už je taky na čase odplenkovat aspoň přes den..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3084
24.3.17 12:30
@prcekniky píše:
Tak to nezávidím. Já mám holky od sebe 20 měsíců. Ale starší byla bez plen od 14ti měsíců, měla jen na noc. A ve 21 měsících už ani na noc. Takže mi odpadlo přebalování dvou dětí a hlavně jsem ji to stihla naučit, když jsme ještě byli v tom bytě, kde nebyly koberce. Mladší má rok a půl, tak už je taky na čase odplenkovat aspoň přes den..

Joo, taky jsem si rikala, jak me děti budou bez plen uz ve dvou letech, ale me starší doslova nocnik nesnáší a to jsem ho na nej nijak nikdy nenutila. Oblečený si sedne pěkně a bez prorestu, nahý ani náhodou. :nevim: Naši me učili tak, ze me nechali nahou běhat po bytě, ale to na těch našich kobercich nejde. Máme v obyvaku dokonce 2 na sobě, protože je byt hodně studený. Navíc mladší plazici se synek. Ale koupili jsme sedatko na záchod, tak to zkusíme tak. Jsem na to sama zvědavá, jak to pujde. :lol: Vy máte nějaký trik, jak odplenkovat? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
25.3.17 15:24

@Terezxx Třeba synkovi vadí, že nočník studí. Zkus ho nechat ohřívat na topení.

• Citovat
  • Upravit
3084
26.3.17 20:30
@Janli píše:
@Terezxx Třeba synkovi vadí, že nočník studí. Zkus ho nechat ohřívat na topení.

Děkuji za radu! :palec: vyzkouším.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85355
26.3.17 21:51

@Terezxx to je pravda, dceru studil. Zacala jsem nahrivat. Pak si zvykla na nocnik a ted ji to studene ani nevadi, pripadne prejedu rychle rukou na zahrati

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí