Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Mám to stejně už tři měsíce, doktor mávl rukou že pater asi…
taky mě to už štve.
Tak ja obdobny problem mam uz rok, taky bych rekla, ze z nevyspani a unavy z pece o male dite a to telo nejak nema silu se s tim poprat.Me boli smerem do ucha a i smerem pod jazyk na jedne strane, po case se pridaly i bolesti dutin na te same strane s tim, ze v noci mam ucpany nos, take kdyz se kouknu do pusy tak na patrovym oblouku v dolni casti mam boulicku, ze ktere mi mozna ta bolest vychazi, pry se jedna o uzlinu.Kdyz se mi to rozjede, tak me taky boli pri polknuti v tomhle miste…byla jsem s tim na nekolika orl i na zubnim, nikde si nevedi rady, nekdo rekl, ze me boli uzliny od alergie, nekdo ze je to skryta infekce, jiny, ze je to od patere…mela jsem nekolik antibiotik a vzdy uleva az ke konci uzivani a do tydne nebo dvou se mi to vzdy vratilo v plne sile, takze od patere to ja opravdu nemam…je to dost unavne, neustala bolest v pulce obliceje a pocit zalehleho ucha, ktera me furt nuti si do te oblasti sahat…sama bych byla stastna, aby uz mi nekdo rekl, co to zpusobuje…
A nevim, jak vam, ale me prijde, ze se mi to na chladnem vzduchu a vetrem zhorsuje…
@jave321 jakobych psala o sobě… Nic nepomáhá jsem úplně zoufalá. Jediné kdy je mi lépe je v noci, když se nehybu. To je to docela dobré. Nemůže to být od zubu moudrosti? Já měla vyrostly jen jeden a ten mi vytrhli. ![]()
Ja mam uz pet let vsechny ctyri zuby moudrosti vyoperovane, ale obcas mi to opravdu pripomina bolesti, ktere jsem mela pri zanetech okolo osmicek…ovsem na zubnim na rtg nic nevidej, sono slinnych zlaz a celistnich uzlin taky ok, ja si osobne myslim, ze mi to vychazi z te uzliny uvnitr pusy/krku, ale proc tam tu uzlinu mam, to proste nevim a doktori to vubec nemaji zajem zkoumat, jen krci rameny, ze nic nevidi a ja si pripadam jak hypochondr.Ale ta bolest je nektere dny vazne velka…ach jo…a nejhorsi je, ze jsem neprisla na nic, co by mi pomahalo…snazim se nakopnout imunitu betaglukanem a propolisem a trochu se to dari drzet, ze se da spat a tak…Jinak mam pocit, ze kdyz jsem nemocna, nebo se treba spalim, ze se mi ulevi i v te oblasti krku-jakoby se aktivovala imunita a zaroven krotila i tento dlouhodoby problem…nemate nektera nejake tipy, jak si aspon ulevit?
@jave321 achjo, to je mi líto.
já to chápu, mám to úplně stejně. Jen jsem zatím nikde nebyla protože doktoru mám plné zuby a teď v této době se mi vůbec nechce, ale chystám se, protože domácí léčba nepomáhá. Zkouším lichorerisnici, grepove kapky jako antibiotikum a dlouhodobě reishi. A nepomáhá. Léky na bolest vůbec nezabírají, totéž teplo nebo chlad. Prostě nic. Už jsem taky zoufalá, nedá se s tím existovat. Taky mám občas právě pocit, že je to od zubu, mám zánět dásní nebo něco od ucha, od uzlin za krkem, bolí mě občas i vpravo v krku při polknuti. Mám pořád tendenci si na pravou stranu hlavx, krku, ucha sahat a zkoumat to… Jsem asi už blázen. ![]()
No ja mam taky doktoru az po krk, od porodu jsem se nejak komplexne rozlozila
mam prave jeste dalsi potize (spatne traveni a zvetsena bolestiva zlaza v prsu-mimochodem vse na leve strane) a prijde mi, ze i na to ty atb vzdy zaberou… jeden doktor razi teorii, ze mi nedostatecne zalecili zanet delohy po porodu a rozsirilo se mi to po tele, coz mi uprimne pripada jako nejpravdepodobnejsi vysvetleni, ovsem stale jsou to jen teorie… Lichorerisnici jsem zkousela taky, doktor mi rekl at zkusim i Preventan, ale proste to nereaguje…to mi prijde efektivnejsi, kdyz rozkousu cesnek 😅 doktorka obvodni ta mi rekla, ze holt nekdy se na nic neprijde a nekdy se to vyresi samo…to jsou rady, to by jeden zaplakal…moc drzim palce, aby se na to u tebe prislo, treba narazis na nekoho lepsiho nez ja…ja ted po roce behani s timhle zvazuju cinskou medicinu, strasne se mi to uz nechce resit, ale ono me to stejne donuti…
@jave321 píše:
No ja mam taky doktoru az po krk, od porodu jsem se nejak komplexne rozlozilamam prave jeste dalsi potize (spatne traveni a zvetsena bolestiva zlaza v prsu-mimochodem vse na leve strane) a prijde mi, ze i na to ty atb vzdy zaberou… jeden doktor razi teorii, ze mi nedostatecne zalecili zanet delohy po porodu a rozsirilo se mi to po tele, coz mi uprimne pripada jako nejpravdepodobnejsi vysvetleni, ovsem stale jsou to jen teorie… Lichorerisnici jsem zkousela taky, doktor mi rekl at zkusim i Preventan, ale proste to nereaguje…to mi prijde efektivnejsi, kdyz rozkousu cesnek 😅 doktorka obvodni ta mi rekla, ze holt nekdy se na nic neprijde a nekdy se to vyresi samo…to jsou rady, to by jeden zaplakal…moc drzim palce, aby se na to u tebe prislo, treba narazis na nekoho lepsiho nez ja…ja ted po roce behani s timhle zvazuju cinskou medicinu, strasne se mi to uz nechce resit, ale ono me to stejne donuti…
Moc děkuji. Také Ti přeji, ať se to vyřeší a zlepší. No asi budeme mít podobný problém koukám. Já jsem se po porodu také totiž rozložila. Po prvním trochu, po druhém úplně. Skoro tři roky po doktorech.
taky mám něco s trávením. Podezření na reflux jícnu se nepotvrdil, jednou mi našli zvýšený cukr, prodelala jsem trombózu v noze. Od té doby jsem nikde nebyla. Jen jednou a tím krkem, uchem… Doktor mi dal sirup na kašel, prášky na svaly a. řekl mi, že pater a bylo to. Už na to nemám sílu. Vysvětlovat, čekat a bát se. Zkouším tedy přírodní léčbu, ale marná snaha. Nakonec mi zase nezbude nic jiného než jít k doktorovi. Nic nepomáhá. Občas mě to už tak obtěžuje, že bych si snad ten krk, čelist ucho snad nechala odriznout. Není to nesnesitelná bolest, je to nepříjemné a trvá to už dlouho.
já mám zase vše na pravé straně… Práva noha, pravá strana zad, teď tohle. Nechápu.
@jave321 ahoj, mohu se prosím zeptat, jak si po čase postoupila s řešením potíží?. Přešlo to? Dekuju.
Ahoj, od včera mám takový divný pocit v uchu. Chvíli mi přišlo že je zalehnuty.. Když jsem ve stresu tak mě bolí pod ušima uzliny, a to se deje právě teď. Když si sáhnu pod ucho, uzliny bolí, jsem na začátku těhotenství a jsem celkem ve stresu z toho co bude… Včera jsem cítila i pant, jak kdybych to tam měla taky zalehly.. Nicméně mě nic nebolí, spíš jen takový divný pocit. K dr nechci zbytečně letět.. Zuby mě nebolí, spíš si říkám jestli to nemůže být ze stresu nebo od zad? Mám doma ještě malý mimino, takže se moc nevyspim..
nesetkal se stím někdo?