Účinek lactulosy

4181
19.9.11 13:02

Účinek lactulosy

Ahoj, prosim Vas, kdo mate zkusenost nebo tomu opravdu rozumite, napiste Vas nazor, jsem uz z toho trochu zoufala -
syn ma problemy s kadenim, ja nemam silu to cele vypisovat, problem je popsany tady :
 https://www.emimino.cz/…ekadi-81333/

Dr poradila davat lactulozu, mame se jit zitra zase ukazat, tak se s ni urcite poradim taky, ale me teda dostalo, ze u nas ta lactulosa vubec nezabira !! 8-o
On dostava 3 dny projimadlo a nic ?
Ja uz tusim, ze problem je nekde u nej v hlave, on proste nechce kakat, on si i rika a tahne me k nocniku a posmrada, proste ma to na krajicku, ale netlaci. Udela „neee neni“ a jde z nocniku pryc. Takhle to jde cely dny :zed:
Ja prave myslela, ze se po ty lactul.proste podela, ze nebude moct jinak, predstavovala jsem si prujem …
Mate nekdo zkusenost s nekakacim ditetem ?
Protoze doktorka, kdyz pochopila, ze problem je v tom, ze on si normalne rika, ale nechce to udelat, tak rekla, ze to slysi poprve. Ona celou dobu myslela, ze on jako nechodi, ze nema potrebu. Jenomze on potrebu ma …

Takze jsem vlastne zmastila dohromady dve otazky ted -
1/ jak na nekadici dite ?
2/ jak Vam ucinkuje Lactuloza ?

diky predem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
12735
19.9.11 13:11

Lactulosa není projímadlo. JE to cukernatý roztok, který pomáhá od zácpy, malinko ředí stolici a více nutí na stolici. Musí se dávat denně u někoho trvá déle než zabere.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
692
19.9.11 13:18

Nepíšeš, jak je syn starý. My bojujeme se zácpou už přes tři roky.
Lactulosa není dobrá dlouhodobě, je návyková. Jestli chceš, napiš mi do SZ, rozebereme to :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15319
19.9.11 13:25

Akutně pomůže glycerínový čípek, lactulosa zabírá za delší dobu a mám stejnou zkušenost, že dítě je schopno přes její podání kakání zadržovat.
Takže za sebe radím podle stáří dítěte půl čípku, jestli je větší tak celý a teprve pak podat lactulosu, aby šlo ven všechno, pak změnu jídelníčku (aby převážily projímavé věci).
Jo a u toho čípku sice píšou až od 10 let, ale poradili nám ho v nemocnici na dětském odd. pro dvouleté dítě (právě tu půlku čípku).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4181
19.9.11 13:52

Holky dik, ja uz nevim, co delat.
V pribal.letaku je napsano „lactul. je ucinne projimadlo, ktere pusobi .....atd“ :think: Mne je teda jasny, ze to neni projimadlo typu gutalax, ale proste cekala jsem od toho vic. Doktorky jsem se jasne zeptala „takze bude to mit ucinek, ze ho to donuti se vykakat, i kdyby nechtel?“ odpoved byla jednoznacna „ano“. Tak jsem si predstavovala, ze se proste pos..e.
Klukovi jsou 2r a 5 mesicu, ja to mam dole jako v podpisu.
Prosim Vas, a po cipku ma sanci to zadrzet ?? :mrgreen: ja teda mela cipek parkrat, treba po porodu, sanci jsem teda nemela ani nahodou :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15319
19.9.11 13:55

Ale pokud už je to několikátý den, tak nejprve musí pryč ten „špunt“, co to zadržuje úplně na konci (je to hodně tuhé). :mrgreen: proto z té strany čípek. Je fakt, že jednou zabral do deseti minut, podruhé mi dítě mělo snahu všechno zadržet, ale po 20-ti minutách jsme slavili úspěch. :lol: No a pak už jen nenechat vytvořit další špunt. :wink: Takže taky hodně pít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15319
19.9.11 13:57
nakukovatelka píše:
Doktorky jsem se jasne zeptala „takze bude to mit ucinek, ze ho to donuti se vykakat, i kdyby nechtel?“ odpoved byla jednoznacna „ano“. Tak jsem si predstavovala, ze se proste pos..e.

Jó, někteří jsou prostě kabrňáci a drží a drží… :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3200
19.9.11 13:58

Já teda nevím,my jí brali taky a pomáhala,přišla mi i dost silná,jednou jsem to nechtěně přehnala a malýmu dala víc než by měl dostat a podle toho to taky dopadlo… :mrgreen: zes..l se tak,že jsem ho musela tak jak byl odnést do vany a tam teprve svlíknout..atd :lol: Takže na nás fungovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4181
19.9.11 14:10
Nelisa píše:
Ale pokud už je to několikátý den, tak nejprve musí pryč ten „špunt“, co to zadržuje úplně na konci (je to hodně tuhé). :mrgreen: proto z té strany čípek. Je fakt, že jednou zabral do deseti minut, podruhé mi dítě mělo snahu všechno zadržet, ale po 20-ti minutách jsme slavili úspěch. :lol: No a pak už jen nenechat vytvořit další špunt. :wink: Takže taky hodně pít.

Spunt odesel. Dr ho v patek vysetrila i v prdce, a rikala, ze tam ma betonovej bobek :roll: , kterej mu ani ona sama takhle nevybavi ven. Ten den dostal prvni davku lactul., spunt byl rano v sobotu v pline. Od ty doby ma denne 10ml lactul. a nic dalsiho nevyslo. A kajdit se mu chce, to na nem poznam. Takze proto jsem uz nedavala ten cipek, kdyz spunt sel pryc. Ted se mi zas nechce mu cipek davat, cekala jsem, ze to ostatni zaridi ta lactul.

On se nejak seknul, kdyz zacal chodit na nocnik. Nauceil se to rychle, hned curat i kadit, vydrzelo to 14 dni, a pak s kadenim skoncoval :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4181
19.9.11 14:10
kecačka píše:
Já teda nevím,my jí brali taky a pomáhala,přišla mi i dost silná,jednou jsem to nechtěně přehnala a malýmu dala víc než by měl dostat a podle toho to taky dopadlo… :mrgreen: zes..l se tak,že jsem ho musela tak jak byl odnést do vany a tam teprve svlíknout..atd :lol: Takže na nás fungovala.

Zavidim, neco takovyho bych si predstavovala taky :lol: ja uz jsem na tom tak, ze by mi nevadilo ani kdyby se zdelal venku :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15319
19.9.11 14:22
nakukovatelka píše:
Nelisa píše:
Ale pokud už je to několikátý den, tak nejprve musí pryč ten „špunt“, co to zadržuje úplně na konci (je to hodně tuhé). :mrgreen: proto z té strany čípek. Je fakt, že jednou zabral do deseti minut, podruhé mi dítě mělo snahu všechno zadržet, ale po 20-ti minutách jsme slavili úspěch. :lol: No a pak už jen nenechat vytvořit další špunt. :wink: Takže taky hodně pít.

Spunt odesel. Dr ho v patek vysetrila i v prdce, a rikala, ze tam ma betonovej bobek :roll: , kterej mu ani ona sama takhle nevybavi ven. Ten den dostal prvni davku lactul., spunt byl rano v sobotu v pline. Od ty doby ma denne 10ml lactul. a nic dalsiho nevyslo. A kajdit se mu chce, to na nem poznam. Takze proto jsem uz nedavala ten cipek, kdyz spunt sel pryc. Ted se mi zas nechce mu cipek davat, cekala jsem, ze to ostatni zaridi ta lactul.

On se nejak seknul, kdyz zacal chodit na nocnik. Nauceil se to rychle, hned curat i kadit, vydrzelo to 14 dni, a pak s kadenim skoncoval :roll:

Nj, buď si tam teď střádá na další špuntík :nevim: nebo to půjde ven, takhle na dálku těžko radit, já bych teda ještě počkala do zítřka, pokud v sobotu šlo něco ven, jestli ho teda vyloženě nebolí bříško, buď do té doby zabere lactulosa nebo pak čípek. Ale to je fakt těžko takhle říct, třeba někdo přidá další zkušenost.
Ber to tak, že ten čípek mu nic neudělá, jen naředí špunt, takže i kdybys ho dala, tak neděláš nic hroznýho, zas lepší, než aby se trápil a spojil si bolest s kakáním. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4181
19.9.11 14:34
Nelisa píše:
nakukovatelka píše:
Nelisa píše:

On se nejak seknul, kdyz zacal chodit na nocnik. Nauceil se to rychle, hned curat i kadit, vydrzelo to 14 dni, a pak s kadenim skoncoval :roll:
Nj, buď si tam teď střádá na další špuntík :nevim: nebo to půjde ven, takhle na dálku těžko radit, já bych teda ještě počkala do zítřka, pokud v sobotu šlo něco ven, jestli ho teda vyloženě nebolí bříško, buď do té doby zabere lactulosa nebo pak čípek. Ale to je fakt těžko takhle říct, třeba někdo přidá další zkušenost.
Ber to tak, že ten čípek mu nic neudělá, jen naředí špunt, takže i kdybys ho dala, tak neděláš nic hroznýho, zas lepší, než aby se trápil a spojil si bolest s kakáním. :nevim:

Diky moc, rozumim. On prave neni vubec nespokojenej, myslim, ze bricho ho neboli. Asi mu ho dneska dam, protoze dr ho chce zitra vysetrit jeste jednou, ale vyprazdnenyho, kvuli tomu spuntu tam pry vubec nemohla, kam by potrebovala :roll:
Casto nekde zahlidnu, ze maji deti zacpu po Sunaru, a on Sunaru vypije dost. Ale pije ho od 9mesicu, tak nevim. Kazdopadne ted pres vikend jsem mu ho nedavala, mel obyc mliko. Ja si proste myslim, ze on zadrzuje, a tim zadrzovanim si tu zacpu udela. Je to holomek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15319
19.9.11 15:03

Tak ať se zadaří. :wink: My máme naštěstí od té doby pokoj (už čtyři roky). :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30.10.14 10:39

Dlouhodobé užívání Lactulose

No my s tím bojovali, až nakonec týden nekadila a skončili jsme v nemocnici na klystýrech. Předtím jsme přidávali fruktolax, čípky, forlax, nic nepomáhalo. Po třech klystýrech v nemocnici nasadili lactulose, vykadila se po ní až za týden, ale pak to zabralo a kakala i několikrát denně. Teˇˇd ubíráme dávky, ale zase začala méně kakat. Už to bereme 2 měsíce. Máte někdo zkušenosti s dlouhodobým užíváním? Doktorka říkala, že klidně i půl roku. Ale mám obavy, jestli je to fakt bezpečné, abychom si něco nepřivodili. Jinak nám byly doporučeny ještě probiotika a v případě, že se nevykaká, tak volně prodejný klystýr na bázi heřmánku, který se stříkne do zadečku, jmenuje se to Easy lax.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3355
30.10.14 10:42

@DášaMáša Může se užívat jak dlouho je potřeba, vůbec se ze střeva nevstřebává, takže je velmi bezpečná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí