Účinky bylinkových čajů

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Reyne
6.4.13 00:34
@AnySs píše:
Dyť to jsou také bylinky :mrgreen: Tak co bych tobě neodpustila viď :nevim: :mrgreen:

ono když si to tak vezmeš, taková slivovice jsou taky bylinky. A jak se po ní spí :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
4034
6.4.13 00:34

Jo, pomáhají. U nás se jede zásadně na bylinkách. Se mnou třeba nehne měsíc na antibiotikách, na to už přišla máma, když jsem byla malá. Párkrát mi v zoufalství uvařila nějaké bylinky a já šla za týden do školy úplně zdravá. Dcera je to samé. Léky jí akorát přitíží, všechno řešíme čaji, Reiki, Shamballou, léčivými kameny. U mudry jsme byly naposledy.. snad před čtyřmi lety kvůli uchu, to byla zničeho nic tak zahleněné a ucpaný nos, že jí to nalezlo na ucho. :( Jinak u nás nejpouživanější je heřmánek (ten si ptá dcera automaticky intuitivně, když se cítí slabší, že se u ní něco chystá), šípek semo tamo na imunitu, já meduňku na nervy, když se kašle nebo zlobí něco na hrudníku, vytahuju mátový čaj s medem, citronem a plátečkem zázvoru.. většinou doplňuji i těmi kamínky a aromaterapií.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Reyne
6.4.13 00:38

@Elata máš kurz Reiki, nebo chodíš k léčiteli?

• Citovat
  • Upravit
2677
6.4.13 00:42
@Elata píše:
Jo, pomáhají. U nás se jede zásadně na bylinkách. Se mnou třeba nehne měsíc na antibiotikách, na to už přišla máma, když jsem byla malá. Párkrát mi v zoufalství uvařila nějaké bylinky a já šla za týden do školy úplně zdravá. Dcera je to samé. Léky jí akorát přitíží, všechno řešíme čaji, Reiki, Shamballou, léčivými kameny. U mudry jsme byly naposledy.. snad před čtyřmi lety kvůli uchu, to byla zničeho nic tak zahleněné a ucpaný nos, že jí to nalezlo na ucho. :( Jinak u nás nejpouživanější je heřmánek (ten si ptá dcera automaticky intuitivně, když se cítí slabší, že se u ní něco chystá), šípek semo tamo na imunitu, já meduňku na nervy, když se kašle nebo zlobí něco na hrudníku, vytahuju mátový čaj s medem, citronem a plátečkem zázvoru.. většinou doplňuji i těmi kamínky a aromaterapií.

Děkuji za odpověď :kytka:
Já bych také chtěla přejít na bylinky, protože chemie už mi nedělá dobře :nevim: A taky si nechci ničit tělo ono je to s těma práškama docela blbý na orgány :zed: A když jsem si vzala na spaní atarax, který jsem dostala na svědění AE, tak jsem se druhý den nemohla vykopat z postele a ještě se mi točila hlava, sice mě to uspalo, ale když jsem vstávala, tak jsem se odpočatá tedy necítila :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4034
6.4.13 00:44
@nety78 píše:
@Elata máš kurz Reiki, nebo chodíš k léčiteli?

Jsem mistr Reiki. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2677
6.4.13 00:47

Babičky přítel ( 78 let ) dává bylinky snad do všeho, když dělá karbanátky přidává do nich nasekanou kopřivu, do všeho dává mrkev, jednou dal do sekané trávu ze zahrady nasekanou na jemno.. Ne jen, že to chutná výborně, ale on vzhledově vypadá na 50 let víc ne 8o Ujedou s babičkou na kole za den v létě klidně 50 km, jsou více aktivní než-li já :mrgreen:
Ale zase by se asi nic nemělo přehánět :)

Příspěvek upraven 06.04.13 v 00:47

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4034
6.4.13 00:47
@AnySs píše:
Děkuji za odpověď :kytka:
Já bych také chtěla přejít na bylinky, protože chemie už mi nedělá dobře :nevim: A taky si nechci ničit tělo ono je to s těma práškama docela blbý na orgány :zed: A když jsem si vzala na spaní atarax, který jsem dostala na svědění AE, tak jsem se druhý den nemohla vykopat z postele a ještě se mi točila hlava, sice mě to uspalo, ale když jsem vstávala, tak jsem se odpočatá tedy necítila :zed:

Na spaní pij večer meduňkový čaj, aspoň hodinu před spaním, aby stihl začít trochu šlapat, dej si třeba levandulovou vanu na relax nebo si dej do ložnice levandulový bylinný polštářek a dobře se spí s ametystem v ruce. Já mám odjakživa, kam mi paměť sahá, noční můry, fakt strašné, radši jsem jako dítě nespala z hrůzy, co se mi bude spát a když už jsem se nebála snů, tak jsem spát prostě nemohla.. pak jsem si koupila větší ametyst, tak akorát do dlaně, lehnu, poprosím kamínek o zklidnění a uspání a víc vím až ráno, kdy se vzbudím a pořád ho svírám. :) Což teda teď nemůžu, páč by mi ho mladý v posteli sežral. :roll: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2677
6.4.13 00:50
@Elata píše:
Na spaní pij večer meduňkový čaj, aspoň hodinu před spaním, aby stihl začít trochu šlapat, dej si třeba levandulovou vanu na relax nebo si dej do ložnice levandulový bylinný polštářek a dobře se spí s ametystem v ruce. Já mám odjakživa, kam mi paměť sahá, noční můry, fakt strašné, radši jsem jako dítě nespala z hrůzy, co se mi bude spát a když už jsem se nebála snů, tak jsem spát prostě nemohla.. pak jsem si koupila větší ametyst, tak akorát do dlaně, lehnu, poprosím kamínek o zklidnění a uspání a víc vím až ráno, kdy se vzbudím a pořád ho svírám. :) Což teda teď nemůžu, páč by mi ho mladý v posteli sežral. :roll: :lol:

Já mám zvláštní problémy se spaním, poslední dobou se bojím tmy, teď má sice přítel směny, tak, že se vrací domů v jednu ráno, ale nevím co budu dělat, až zas bude mít normální noční do šesti do rána. Si vždy ani nepřijdu unavená :zed: Třeba ta meduňka pomůže :think: Musím se nějak uklidnit :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2677
6.4.13 00:52
@Elata píše:
Na spaní pij večer meduňkový čaj, aspoň hodinu před spaním, aby stihl začít trochu šlapat, dej si třeba levandulovou vanu na relax nebo si dej do ložnice levandulový bylinný polštářek a dobře se spí s ametystem v ruce. Já mám odjakživa, kam mi paměť sahá, noční můry, fakt strašné, radši jsem jako dítě nespala z hrůzy, co se mi bude spát a když už jsem se nebála snů, tak jsem spát prostě nemohla.. pak jsem si koupila větší ametyst, tak akorát do dlaně, lehnu, poprosím kamínek o zklidnění a uspání a víc vím až ráno, kdy se vzbudím a pořád ho svírám. :) Což teda teď nemůžu, páč by mi ho mladý v posteli sežral. :roll: :lol:

Ale ta levandule, bude mít co do sebe.. Mám levandulovou svíčku, když si ji večer zapálím, tak od ní voní celý pokoj a je fakt, že lépe usnu :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2677
6.4.13 00:58

@Elata
Můžu se ještě zeptat, kde jsi sehnala ten levandulový polštářek? Sháněla jsem různé vonítka do skříně a žádné sáčky jsem nemohla sehnat, tak jsem si dala mezi oblečení alespoň voňavá mýdla :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7182
6.4.13 07:47

Já obecně preferuji přírodní léčbu, bylinky, homeopatika. Zkušenosti mám výborné. Zrovna jsem vařila manželovi medunkovy čaj, byl ve stresu, nemohl spát, a jak mu čaj pomohl. Od šílených bolestí zubů mi ulevila čínská mast, prášky byly na nic. Při bolestech v krku piju čaj na tento problém a kloktam salvej. A tak dále, ale samozřejmě ne vždy se to obejde bez chemie, tedy klasických léků.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anais
6.4.13 09:13

@AnySs já na bylinky nedám dopustit, měla jsem pár let docela zdravotní problémy a díky skvělé homeopatičce jsem se dala dohromady. Na každého člověka zabírají jinak bylinky, tak doporučuju navštívit kvalifikovaného homeopata a ten ti ušije to pravé na míru.
Jinak hodně věcí ohledně bylinek nastuduješ z kvalitních knih (Váňa a pod.), no a pokud píšeš, že je v rodině bylinkář, tak čerpej rady tam ;) Babičky moc dobře věděly, jak příroda dokáže pomoci.
Jinak na spaní doporučuju vynechat všechny kofeinové nápoje a cca hodinku před spaním si uvařit chmelový čaj (koupíš v bylinkářském obchodě, obchody se zdravou výživou) a balení je stojí kolem 40 czk a vydrží minimálně měsíc. Spařit horkou vodou, 15 minut luhovat.
Obecně nekupuj sáčkované bylinné čaje, ale ty sypané a důležitá je správná příprava a vždy pít čerstvě uvařené.
Každá bylinka se hodí na něco jiného, tak žádná univerzální nejde doporučit, máte je výborná na trávení, meduňka taky uklidňuje. Kdybys chtěla poradit, něco vím, ale všechno taky ne :mavam:

• Citovat
  • Upravit
2677
6.4.13 09:21
@Anais píše:
@AnySs já na bylinky nedám dopustit, měla jsem pár let docela zdravotní problémy a díky skvělé homeopatičce jsem se dala dohromady. Na každého člověka zabírají jinak bylinky, tak doporučuju navštívit kvalifikovaného homeopata a ten ti ušije to pravé na míru.
Jinak hodně věcí ohledně bylinek nastuduješ z kvalitních knih (Váňa a pod.), no a pokud píšeš, že je v rodině bylinkář, tak čerpej rady tam ;) Babičky moc dobře věděly, jak příroda dokáže pomoci.
Jinak na spaní doporučuju vynechat všechny kofeinové nápoje a cca hodinku před spaním si uvařit chmelový čaj (koupíš v bylinkářském obchodě, obchody se zdravou výživou) a balení je stojí kolem 40 czk a vydrží minimálně měsíc. Spařit horkou vodou, 15 minut luhovat.
Obecně nekupuj sáčkované bylinné čaje, ale ty sypané a důležitá je správná příprava a vždy pít čerstvě uvařené.
Každá bylinka se hodí na něco jiného, tak žádná univerzální nejde doporučit, máte je výborná na trávení, meduňka taky uklidňuje. Kdybys chtěla poradit, něco vím, ale všechno taky ne :mavam:

Děkuji za reakci :kytka: Kdybych na něco přišla, tak se určitě ozvu :)
On bude asi velký rozdíl v působení, když jsou čaje v pytlíčcích a ne sypané viď? Nebo je to přibližně stejné?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anais
6.4.13 09:34

@AnySs je to hodně velký rozdíl, kup si schválně sypanou směs a pak rozkutej nějaký sáček a sama uvidíš. :!
A taky se nemají luhovat v kovovém sítku, jde koupit takové vajíčko z plastu v domácích potřebách (dřív se používal na ten komunistický sypaný černý čaj) a to je docela praktické. Nacpeš bylinky, zaliješ a po vyluhování stačí vyhodit do koše, je to jednodušší, než cedit přes sítko.
Díky té homeopatičce jsem taky pochopila spoustu souvislostí, jak moje tělo funguje a co mi různými signály dává vědět, tak už dneska vím, kdy a jak „zakročit“. Mám třeba slabší játra a ledviny, tak pravidelně jim dopřávám potřebné, aby mohly lépe fungovat…

• Citovat
  • Upravit
2677
6.4.13 09:38
@Anais píše:
@AnySs je to hodně velký rozdíl, kup si schválně sypanou směs a pak rozkutej nějaký sáček a sama uvidíš. :!
A taky se nemají luhovat v kovovém sítku, jde koupit takové vajíčko z plastu v domácích potřebách (dřív se používal na ten komunistický sypaný černý čaj) a to je docela praktické. Nacpeš bylinky, zaliješ a po vyluhování stačí vyhodit do koše, je to jednodušší, než cedit přes sítko.
Díky té homeopatičce jsem taky pochopila spoustu souvislostí, jak moje tělo funguje a co mi různými signály dává vědět, tak už dneska vím, kdy a jak „zakročit“. Mám třeba slabší játra a ledviny, tak pravidelně jim dopřávám potřebné, aby mohly lépe fungovat…

Docela se o to začínám zajímat :) Alespoň vím, na koho se kdyžtak obrátit :kytka: Zkusím tedy kouknout po nějakých sypaných čajích :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pro řešení zdravotních obtíží přírodní cestou

Ikona - Pavla Hájková

Mgr. Pavla Hájková