Poradna pro řešení zdravotních obtíží přírodní cestou
Mgr. Pavla Hájková
Ahoj ![]()
Zajímá mě Váš názor na bylinkové čaje. ![]()
Myslíte si, že opravdu pomáhají, nebo je to pro mnohé spíše placebo?
Nově zkouším bylinkový čaj na uklidnění a na spaní Neurozal. Někomu třeba bylinky vážně pomáhají, ale já na sobě účinky nepozoruji po žádném. Když jsem třeba zkoušela čaj z listů senny na zácpu, tak taky žádný účinek..
Co si o tom myslíte vy? ![]()
A vím, že bylinky jsou léčivé, takže by pomoci měly, ale asi neúčinkují na každého, nebo nevím ![]()
Děkuji za odpovědi ![]()
Bylinky určitě pomáhají. Ono chce vždycky jako první zjistit příčinu problému! Proč člověk nemůže spát…čím to je…může to být stres, přetaženost…ale taky můžeš spát na geopatogenní zóně, v nevhodném prostředí… Těch možností je milion. A podle toho se má volit léčba a třeba i ty bylinky.
Mě na spánek moc pomohl Arachnid (ezoterik). Pomohl i lepšímu spánku mých dětí ![]()
Nemám proti ním nic, když je někdo má rád ať si dá, ale mi moc nechutnají
abych vypila bylinkový čaj, tak musím do něj dát luhovat několik ovocných, abych to přerazila jinak to nevypiju, třeba ten kontryhleový, když mám pít nebo nějaký na kašel a pod. tak musím počkat až schládne a pak to exnout jinak bych to nevypila
pro mě je to vypít za trest, ale třeba mamina a babi s i dělají kopřivový
a chutná jim.
@lumáťa píše:
Bylinky určitě pomáhají. Ono chce vždycky jako první zjistit příčinu problému! Proč člověk nemůže spát…čím to je…může to být stres, přetaženost…ale taky můžeš spát na geopatogenní zóně, v nevhodném prostředí… Těch možností je milion. A podle toho se má volit léčba a třeba i ty bylinky.Mě na spánek moc pomohl Arachnid (ezoterik). Pomohl i lepšímu spánku mých dětí
U mě to bude asi stres, nemám teď dobré období
Proto jsem volila čaj, který by měl pomáhat i stresu ![]()
Ale jde mi o to jestli na mě bude mít účinek, když ani čaj z listů senny na zácpu nezabral. Možné vážně neučinkují na každého ![]()
Příspěvek upraven 06.04.13 v 00:16
@lumáťa píše:
Bylinky určitě pomáhají. Ono chce vždycky jako první zjistit příčinu problému! Proč člověk nemůže spát…čím to je…může to být stres, přetaženost…ale taky můžeš spát na geopatogenní zóně, v nevhodném prostředí… Těch možností je milion. A podle toho se má volit léčba a třeba i ty bylinky.Mě na spánek moc pomohl Arachnid (ezoterik). Pomohl i lepšímu spánku mých dětí
S arachnidem jsem taky spolupracovala ![]()
@IvkaH píše:
Nemám proti ním nic, když je někdo má rád ať si dá, ale mi moc nechutnajíabych vypila bylinkový čaj, tak musím do něj dát luhovat několik ovocných, abych to přerazila jinak to nevypiju, třeba ten kontryhleový, když mám pít nebo nějaký na kašel a pod. tak musím počkat až schládne a pak to exnout jinak bych to nevypila
![]()
![]()
pro mě je to vypít za trest, ale třeba mamina a babi s i dělají kopřivový
a chutná jim.
Mě poslední dobou bylinky zachutnaly a dřív jsem před nimi také ohrnovala nos
Kupodivu je dokážu vypít i neslazené, což bych dříve opravdu nezvládla ![]()
@AnySs z bylinkových čajů piju meduňku a mátu, ale jen v létě, kdy si bylinky utrhnu na zahrádce. Nepomáhají, ale chutnají mi ![]()
Na spaní bych nějaký ten lektvar uvítala.
Na průdušky funguje výborně, na ten nedám dopustit, taky mám vyzkoušené čaje na močové cesty, většinou jsem díky nim ani jinou léčbu zahájit nemusela.
Já trpěla nespavostí a zkoušela jsem meduňku. A byla úplně bez účinku. Teď už nespavostí netrpim a když si dám jednou za čas meduňkovej čaj, tak jsem v tu ránu ospalá
Takže konkrétně ta meduňka na mě účinkuje jen když zrovna nepotřebuju, což je zvláštní ![]()
@nety78 píše:
@AnySs z bylinkových čajů piju meduňku a mátu, ale jen v létě, kdy si bylinky utrhnu na zahrádce. Nepomáhají, ale chutnají miNa spaní bych nějaký ten lektvar uvítala.
Z čerstvé meduňky je výborný
To vždy babičce vyškubu zahrádku ![]()
Ale nevím jestli jsem to jednou přehnala s mátou, nebo meduňkou a hodně jsem při MS krvácela, jedna z nich to krvácení způsobuje, teď nevím jaká ![]()
@AnySs píše:
Mě poslední dobou bylinky zachutnaly a dřív jsem před nimi také ohrnovala nosKupodivu je dokážu vypít i neslazené, což bych dříve opravdu nezvládla
třeba do takové fáze taky časem dojdu
mi třeba loni zachutnala, když to vezmu spíš přes jídlo pažitka, čerstvá petrželka a libeček, teď mám období, že do každého jídla cpu sušený libeček, dřív naprosto nemyslitelné a teď bez toho nemůže být jídlo
Tak třeba časem příjdu na chuť i těm čajům bylinkovým ![]()
@tamata píše:
Já trpěla nespavostí a zkoušela jsem meduňku. A byla úplně bez účinku. Teď už nespavostí netrpim a když si dám jednou za čas meduňkovej čaj, tak jsem v tu ránu ospaláTakže konkrétně ta meduňka na mě účinkuje jen když zrovna nepotřebuju, což je zvláštní
Tak možná je to tím, že teď nevěřím, že mi pomůže, tak nepomáhá a kdybych si ho dala taky jen tak a na nic nespoléhala, tak spím jako dřevo ![]()
@tamata píše:
Já trpěla nespavostí a zkoušela jsem meduňku. A byla úplně bez účinku. Teď už nespavostí netrpim a když si dám jednou za čas meduňkovej čaj, tak jsem v tu ránu ospaláTakže konkrétně ta meduňka na mě účinkuje jen když zrovna nepotřebuju, což je zvláštní
příspěvek OT, ale na nespavost mi docela pomáhá ( asi placebo, protože jsem si to přečetla
) Tymiánový krém od Justu
. A na břicho Eukalyptové bonbony.
Zakladetelko, omlouvám se za off topic ![]()
@IvkaH píše:
třeba do takové fáze taky časem dojdu![]()
mi třeba loni zachutnala, když to vezmu spíš přes jídlo pažitka, čerstvá petrželka a libeček, teď mám období, že do každého jídla cpu sušený libeček, dřív naprosto nemyslitelné a teď bez toho nemůže být jídlo
Tak třeba časem příjdu na chuť i těm čajům bylinkovým
Když jsem u babičky a vařím, tak taky petrželka do polévek, libeček.. A nebo do vody k vaření brambor přidávám libeček a jsou pak výborný, hezky voní
Do pomazánek je výborná čerstvá pažitka ze zahrádky ![]()
@nety78 píše:
příspěvek OT, ale na nespavost mi docela pomáhá ( asi placebo, protože jsem si to přečetla) Tymiánový krém od Justu
. A na břicho Eukalyptové bonbony.
Zakladetelko, omlouvám se za off topic
Dyť to jsou také bylinky
Tak co bych tobě neodpustila viď
![]()