Účinky bylinkových čajů

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
2677
6.4.13 00:00

Účinky bylinkových čajů

Ahoj :mavam:
Zajímá mě Váš názor na bylinkové čaje. ;)
Myslíte si, že opravdu pomáhají, nebo je to pro mnohé spíše placebo?
Nově zkouším bylinkový čaj na uklidnění a na spaní Neurozal. Někomu třeba bylinky vážně pomáhají, ale já na sobě účinky nepozoruji po žádném. Když jsem třeba zkoušela čaj z listů senny na zácpu, tak taky žádný účinek..
Co si o tom myslíte vy? :nevim:
A vím, že bylinky jsou léčivé, takže by pomoci měly, ale asi neúčinkují na každého, nebo nevím :nevim:

Děkuji za odpovědi :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2803
6.4.13 00:13

Bylinky určitě pomáhají. Ono chce vždycky jako první zjistit příčinu problému! Proč člověk nemůže spát…čím to je…může to být stres, přetaženost…ale taky můžeš spát na geopatogenní zóně, v nevhodném prostředí… Těch možností je milion. A podle toho se má volit léčba a třeba i ty bylinky.

Mě na spánek moc pomohl Arachnid (ezoterik). Pomohl i lepšímu spánku mých dětí :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74219
6.4.13 00:14

Nemám proti ním nic, když je někdo má rád ať si dá, ale mi moc nechutnají :oops: abych vypila bylinkový čaj, tak musím do něj dát luhovat několik ovocných, abych to přerazila jinak to nevypiju, třeba ten kontryhleový, když mám pít nebo nějaký na kašel a pod. tak musím počkat až schládne a pak to exnout jinak bych to nevypila :oops: :oops: :oops: pro mě je to vypít za trest, ale třeba mamina a babi s i dělají kopřivový 8o a chutná jim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2677
6.4.13 00:16
@lumáťa píše:
Bylinky určitě pomáhají. Ono chce vždycky jako první zjistit příčinu problému! Proč člověk nemůže spát…čím to je…může to být stres, přetaženost…ale taky můžeš spát na geopatogenní zóně, v nevhodném prostředí… Těch možností je milion. A podle toho se má volit léčba a třeba i ty bylinky.Mě na spánek moc pomohl Arachnid (ezoterik). Pomohl i lepšímu spánku mých dětí :palec:

U mě to bude asi stres, nemám teď dobré období :nevim: Proto jsem volila čaj, který by měl pomáhat i stresu :palec:
Ale jde mi o to jestli na mě bude mít účinek, když ani čaj z listů senny na zácpu nezabral. Možné vážně neučinkují na každého :roll:

Příspěvek upraven 06.04.13 v 00:16

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19494
6.4.13 00:16
@lumáťa píše:
Bylinky určitě pomáhají. Ono chce vždycky jako první zjistit příčinu problému! Proč člověk nemůže spát…čím to je…může to být stres, přetaženost…ale taky můžeš spát na geopatogenní zóně, v nevhodném prostředí… Těch možností je milion. A podle toho se má volit léčba a třeba i ty bylinky.Mě na spánek moc pomohl Arachnid (ezoterik). Pomohl i lepšímu spánku mých dětí :palec:

S arachnidem jsem taky spolupracovala :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2677
6.4.13 00:18
@IvkaH píše:
Nemám proti ním nic, když je někdo má rád ať si dá, ale mi moc nechutnají :oops: abych vypila bylinkový čaj, tak musím do něj dát luhovat několik ovocných, abych to přerazila jinak to nevypiju, třeba ten kontryhleový, když mám pít nebo nějaký na kašel a pod. tak musím počkat až schládne a pak to exnout jinak bych to nevypila :oops: :oops: :oops: pro mě je to vypít za trest, ale třeba mamina a babi s i dělají kopřivový 8o a chutná jim.

Mě poslední dobou bylinky zachutnaly a dřív jsem před nimi také ohrnovala nos :mrgreen: Kupodivu je dokážu vypít i neslazené, což bych dříve opravdu nezvládla :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Reyne
6.4.13 00:18

@AnySs z bylinkových čajů piju meduňku a mátu, ale jen v létě, kdy si bylinky utrhnu na zahrádce. Nepomáhají, ale chutnají mi :nevim:

Na spaní bych nějaký ten lektvar uvítala.

• Citovat
  • Upravit
1608
6.4.13 00:19

Pulmoran

Na průdušky funguje výborně, na ten nedám dopustit, taky mám vyzkoušené čaje na močové cesty, většinou jsem díky nim ani jinou léčbu zahájit nemusela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13073
6.4.13 00:20

Já trpěla nespavostí a zkoušela jsem meduňku. A byla úplně bez účinku. Teď už nespavostí netrpim a když si dám jednou za čas meduňkovej čaj, tak jsem v tu ránu ospalá :lol: Takže konkrétně ta meduňka na mě účinkuje jen když zrovna nepotřebuju, což je zvláštní :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2677
6.4.13 00:21
@nety78 píše:
@AnySs z bylinkových čajů piju meduňku a mátu, ale jen v létě, kdy si bylinky utrhnu na zahrádce. Nepomáhají, ale chutnají mi :nevim:Na spaní bych nějaký ten lektvar uvítala.

Z čerstvé meduňky je výborný :palec: To vždy babičce vyškubu zahrádku :dance:
Ale nevím jestli jsem to jednou přehnala s mátou, nebo meduňkou a hodně jsem při MS krvácela, jedna z nich to krvácení způsobuje, teď nevím jaká :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74219
6.4.13 00:22
@AnySs píše:
Mě poslední dobou bylinky zachutnaly a dřív jsem před nimi také ohrnovala nos :mrgreen: Kupodivu je dokážu vypít i neslazené, což bych dříve opravdu nezvládla :cert:

třeba do takové fáze taky časem dojdu :palec: :dance: mi třeba loni zachutnala, když to vezmu spíš přes jídlo pažitka, čerstvá petrželka a libeček, teď mám období, že do každého jídla cpu sušený libeček, dřív naprosto nemyslitelné a teď bez toho nemůže být jídlo
Tak třeba časem příjdu na chuť i těm čajům bylinkovým :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2677
6.4.13 00:22
@tamata píše:
Já trpěla nespavostí a zkoušela jsem meduňku. A byla úplně bez účinku. Teď už nespavostí netrpim a když si dám jednou za čas meduňkovej čaj, tak jsem v tu ránu ospalá :lol: Takže konkrétně ta meduňka na mě účinkuje jen když zrovna nepotřebuju, což je zvláštní :lol:

Tak možná je to tím, že teď nevěřím, že mi pomůže, tak nepomáhá a kdybych si ho dala taky jen tak a na nic nespoléhala, tak spím jako dřevo :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Reyne
6.4.13 00:23
@tamata píše:
Já trpěla nespavostí a zkoušela jsem meduňku. A byla úplně bez účinku. Teď už nespavostí netrpim a když si dám jednou za čas meduňkovej čaj, tak jsem v tu ránu ospalá :lol: Takže konkrétně ta meduňka na mě účinkuje jen když zrovna nepotřebuju, což je zvláštní :lol:

příspěvek OT, ale na nespavost mi docela pomáhá ( asi placebo, protože jsem si to přečetla :oops: ) Tymiánový krém od Justu :mrgreen:. A na břicho Eukalyptové bonbony.
Zakladetelko, omlouvám se za off topic :kytka:

• Citovat
  • Upravit
2677
6.4.13 00:24
@IvkaH píše:
třeba do takové fáze taky časem dojdu :palec: :dance: mi třeba loni zachutnala, když to vezmu spíš přes jídlo pažitka, čerstvá petrželka a libeček, teď mám období, že do každého jídla cpu sušený libeček, dřív naprosto nemyslitelné a teď bez toho nemůže být jídlo
Tak třeba časem příjdu na chuť i těm čajům bylinkovým :palec:

Když jsem u babičky a vařím, tak taky petrželka do polévek, libeček.. A nebo do vody k vaření brambor přidávám libeček a jsou pak výborný, hezky voní :palec: Do pomazánek je výborná čerstvá pažitka ze zahrádky :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2677
6.4.13 00:25
@nety78 píše:
příspěvek OT, ale na nespavost mi docela pomáhá ( asi placebo, protože jsem si to přečetla :oops: ) Tymiánový krém od Justu :mrgreen:. A na břicho Eukalyptové bonbony.
Zakladetelko, omlouvám se za off topic :kytka:

Dyť to jsou také bylinky :mrgreen: Tak co bych tobě neodpustila viď :nevim: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pro řešení zdravotních obtíží přírodní cestou

Ikona - Pavla Hájková

Mgr. Pavla Hájková