Poradna pro řešení zdravotních obtíží přírodní cestou
Mgr. Pavla Hájková
Docela pomáhá po poslední noční vydržet a přes den se stahat do večera a odpadnout na noc a spát do rána, aby se to trochu srovnalo. Ale je to fakt těžký vydržet. Já to nikdy takhle nedala, tak jsem si radši večer dala skleničku vína nebo ovocý pivo, aby se mi líp usínalo.
Díky za reakci. Mě právě ten alkohol nezklidní, to je problém i u přípravku Novo Passit, tam je alkohol a taky mě nezklidní. Nevím, homeopatika? Směs bylin? Přírodní pilulky na spánek či úzkosti?
Takovýhle režim je hrozný. Každý v sobě máme tzv. biologický budík, který se nastaví zhruba na stejný čas. Něco jako podmíněný reflex. A pokud to máš takhle rozházené, tak asi jedině vytvrvat a utahat se až do doby, abys byla schopná spát v potřebnou dobu. Ale teda nezávidím ti ![]()
Pivo se nepije kvuli alkoholu, ale kvuli chmelu…když né stilnox, tak nějàké bylinné tablety právě s chmelem, třezalkou… bevim jak moc piješ kafe normálně, ale pokud nemůžeš usnout, že jsi přetažená, tak taky pomáhá, nebo opláchnout obličejchladnější vodou…poctivě větrat před spaním…
Když mám třeba dvě noční a potom hned denní, tak jsem měla problém před denní včas usnout.Po noční spím do cca 14-ti hodin a když jdu večer spát okolo 22.hodiny s vědomím, že ve 4.10 vstávám, tak se občas stane, že to nejde hned usnout. Třeba půl hodiny až hodinu se převaluju.
Pomohlo to, že po noční spím jen do 12 a večer se usíná bez problémů.
Vyzkoušej tuhle metodu
http://zena.centrum.cz/…clanek.phtml?…
já jsem hroznej nespavec, dost dlouho mi trvá, než usnu, předevčírem jsem tohle dejchání zkusil a byl jsem v limbu snad za 5 minut
Teď jsem slyšela o Persenu, měly by to být jen bylinky. Byl mi doporučen, ale zatím jsem ještě nestihla koupit a vyzkoušet. Je to prý na celkové zklidnění.
Tak na zklidneni je super trezalka, ale doporučuje se jen na přechodnou dobu. Je považována za lehčí ad.
A co zkusit meduňkový čaj? Já teď blbě v těhu spím, a ta meduňka celkem zabírá. ![]()
Jenže bylinky, jak asi vy, které je užíváte víte, není urgentní řešení - účinek bylin se dostavuje v plném efektu až po měsíci užívání (u těch běžných hluchavkovitých, jako levandule, mateřídouška, meduňka… ale i u třezalky).
Já bych zkusila základní pravidla - vyčistit zuby, přes den v místnosti řádně vyvětrat, před spánkem zatemnit, po koupeli se osprchovat studenou vodou co jen sneseš (začínat od nohou) - do koupele nějakou zklidňující lázeň.
Na noc nejíst, protáhnout se před spaním pár cviky z jógy a budeš spinkat jako miminko ![]()
Jo a ideálně nečumět před spaním na bednu ![]()
Mám po nočních vždy rozhozený spánek, že nemůžu v noci usnout před denní. Práce je fyzicky i psychicky náročná, jak nás je teď málo a kolegové jsou nemocní, tak jsme všichni dost ve stresu a u mě to schytává spánek. Je to velmi časté a nabourá mi to celý spací režim. Hodně mě to vyčerpává, chtěla bych to řešit. Když je nejhůř, beru si jeden či půlku stilnoxu, což je svinstvo. Zkoušela jsem jednu směs čajů Nespavost, efekt se nedostavil, asi by to chtělo kombinaci více věcí, hlavně se chci vyhnout těm stilnoxům. Druhá věc, co jsem zkoušela bylo Novo Passit, ale to mi nedělalo dobře. Poradíte mi, co pomohlo vám?