Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Anonymní píše:
Dobrý den,
vím že už se to tu řešilo několikrát, ale stále v tom mám zmatek. Je mi 21 let a začínám brát ha, vzala jsem si ji 1 den menstruace a v příbalovém letáku píšou, že funguje ihned od 1 tablety. Ale spíš by mě zajímalo, jestli jste se na to spolehli nebo radši pro jistotu se chráníte ještě jinak?
Předem díky za odpovědi
Od toho jsou příbalové letáky, aby ta bylo napsáno to, na co se člověk může spolehnout. ![]()
Jinak s nový partnerem jsme nějakou dobu na začátku vždycky používali kondom antikoncepce neantikoncepce.
Ano, brala jsem ji několik let, sem tam nějaká přestávka takže jsem začala znovu a nikdy jsem tak neotehotnela. Ale pokud si nejsi jistá tak kondomem nic nezkazite.
@Anonymní píše:
Dobrý den,
vím že už se to tu řešilo několikrát, ale stále v tom mám zmatek. Je mi 21 let a začínám brát ha, vzala jsem si ji 1 den menstruace a v příbalovém letáku píšou, že funguje ihned od 1 tablety. Ale spíš by mě zajímalo, jestli jste se na to spolehli nebo radši pro jistotu se chráníte ještě jinak?
Předem díky za odpovědi
Mě Dr řekla ať počkám alespoň 5dni
nevím proč…ale v letáku píšou že je žena chráněna hned 1den.
Me zase rekla, ze prvni tyden mam pouzivat i jinou ochranu, tak si vyber ![]()
Vždy je lepší se na začátku ještě týden chránit, pro jistotu. To by byl velký pech, otěhotnět po první tabletce ha. ![]()
Dobrý den, chtěla bych se zeptat.
Antikoncepci jsem nasadila první den menstruace a osmý den jsem měla nechráněný styk.
Sice mám zpoždění menstruace jenom druhý den, ale je možnost těhotenství?
Děkuji za všechny odpovědi ![]()
@Anonymní píše:
Antikoncepci jsem nasadila první den menstruace a osmý den jsem měla nechráněný styk.
Děkuji za všechny odpovědi
Těžko říct. Záleží i na tom zda si ji brala správně, nebyla nemocná, nemela průjem
@Anonymní píše:
Děkuji za všechny odpovědi
Pokud si neudělala nějakou uzivatelskou chybu tak je velmi malá pravděpodobnost. Můžeš si pro jistotu udělat test.
@lachtanice86 žádný den jsem nevynechala, jeden den jsem zvracela až po 10 hodinách od užití, jinak vše v pořádku ![]()
Tvé tělo teď bude fungovat trochu jinak, vlastně ani nedostaneš klasickou menstruaci, bude se jednat o krvácení z vysazení. Těhotenství bych se nebála.
Mě gynekolog řekl že se jinak mám chránit dokonce celý měsíc, minimálně 10 dní
Dobrý den,
Předem díky za odpovědi