Učit chodit či ne?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Gabika
22.10.11 12:38

Ja si myslím, že rozhodne neučiť! Keď bude dieťa na to pripravené, tak začne chodiť samé. Akékoľvek pomôcky (či ruky rodiča), ktoré ho držia na nohách „umelo“ by mohli uškodiť - zaťažujú dieťa. To by si bez tých pomôcok proste sadlo na zem a odpočinulo, kdežto, keď „visí“ za ruku, tak nemôže.

• Citovat
  • Upravit
Brunifid
22.10.11 12:39
wobludečka píše:
V lezení už byl megarychlej, takže ten přechod mezi lezením a chozením pro mě nebyl nějak výrazný, zdrhá mi úplně stejně :mrgreen:

To jo, jenže ze stoje dosáhne o dost výš :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
50725
22.10.11 13:55
Brunifid píše:
Blázni, ještě učit! Zlatě když jen lezou :mrgreen:

To máš asi lehké dítě :mrgreen: Náš začal chodit v 15 měsících, to měl už přes 13 kg, ne-li 14 a teda moje záda moje záda :roll: Když začal chodit, tak se mi dost ulevilo, bo beztak vlezl všude aj po kolenách :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
22.10.11 13:57
Gabika píše:
Ja si myslím, že rozhodne neučiť! Keď bude dieťa na to pripravené, tak začne chodiť samé. Akékoľvek pomôcky (či ruky rodiča), ktoré ho držia na nohách „umelo“ by mohli uškodiť - zaťažujú dieťa. To by si bez tých pomôcok proste sadlo na zem a odpočinulo, kdežto, keď „visí“ za ruku, tak nemôže.

Ale to je právě to, v čem se nechápem… Já držím dítě za ruce tak, jako by se drželo toho nábytku. Když si chce sednout, může, nevisí, netahám, jenom nabízím tu oporu, aby nemuselo chodit kolem zdi :mrgreen:

Jenomže lidi, jak slyší „za ruce“, tak hned vidí plandající opičku :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
22.10.11 13:58
Brunifid píše:
wobludečka píše:
V lezení už byl megarychlej, takže ten přechod mezi lezením a chozením pro mě nebyl nějak výrazný, zdrhá mi úplně stejně :mrgreen:

Ale to dosáhne, i když už u nábytku stojí, na to nemusí umět samo chodit :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25324
22.10.11 13:58

Neučila jsem chodit,nevodila jsem,nepomáhala jsem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11955
22.10.11 14:16
Angua píše:
Brunifid píše:
wobludečka píše:
Ale to dosáhne, i když už u nábytku stojí, na to nemusí umět samo chodit :wink:
:mrgreen: no já v té době byla znovu těhotná a měli jsme desetikilový štěně, co neumělo chodit do schodů, takže jsem vláčela dítě v jedný ruce, psa v druhý, nákup přes rameno, špek před sebou a ještě se mi chtělo zvracet :cert: teď nám to sice trvá, ale už je to pohodička :lol:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
22.10.11 14:26
Anonymní píše:
Jak dlouho vaše děti chodily kolem nábytku než se rozešly samy??

Syn si sám stoupnul přesně v roce. V 15m začal chodit sám.

Jinak mi tahle diskuze připomněla jeden letní zážitek z hřiště, kdy přivedli rodiče malý dítě, počítám, že víc jak rok mu určitě nebylo, v takovém postrojku, ze kterého vedli šňůrky a nahoře to bylo přivázané na takový jakoby ramínko, no zkrátka dítě v tom viselo a rodič ho vedl jak marionetu :roll: Čuměla jsem jak puk, očividně ne všichni vydrží dát dítěti volný prostor k vývoji vlastním tempem :evil:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Brunifid
22.10.11 14:43
Angua píše:
To máš asi lehké dítě :mrgreen: Náš začal chodit v 15 měsících, to měl už přes 13 kg, ne-li 14 a teda moje záda moje záda :roll: Když začal chodit, tak se mi dost ulevilo, bo beztak vlezl všude aj po kolenách :lol: :lol: :lol:

Na roce 9kg :jazyk:
Nicméně nosím ji furt, na hrbu v šátku, to mi nevadí. Kočár vyvezu tak jednou za měsíc a půl, zjistím, že má prázdné kolo, tak ho zas uklidím.

• Citovat
  • Upravit
50725
22.10.11 15:33
Brunifid píše:
Angua píše:
To máš asi lehké dítě :mrgreen: Náš začal chodit v 15 měsících, to měl už přes 13 kg, ne-li 14 a teda moje záda moje záda :roll: Když začal chodit, tak se mi dost ulevilo, bo beztak vlezl všude aj po kolenách :lol: :lol: :lol:
Na roce 9kg :jazyk:
Nicméně nosím ji furt, na hrbu v šátku, to mi nevadí. Kočár vyvezu tak jednou za měsíc a půl, zjistím, že má prázdné kolo, tak ho zas uklidím.

Tak to já jsem třeba nechávala doma lézt, ale když jsem potřebovala o patro níž, tak to znamenalo děcko pod pažu, nahoru, dolů… :roll: Do nosítka se to neoplatilo na tu chvilku, ale těžký byl. Takže já jsem si oddechla :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Megany
22.10.11 22:18
:-)
  • Citovat
  • Upravit
117
22.10.11 22:40

taky ne

Ja jsem taky proti uceni. Vsechno, co si dite objevi samo, je prece lepsi. Kdyz je dite pripravene, tak to udela, a stejne prece to nejsou nejake zavody. U nas to taky s lezenim byl fofr, takze lezeni a postavani oproti chozeni mi pripada prast jako uhod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí