Učit chodit či ne?

237
22.10.11 10:05

učit chodit či ne

ahojky učily jste dítě chodit když už stojí s oporou a obchází postýlku a ohrádku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
13755
22.10.11 10:15

Ne, dítěti se v tomto nemá pomáhat. Jak bys ho to chtěla učit, voděním za ruce?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3115
22.10.11 10:22

Ne, neučila jsem chodit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4823
22.10.11 10:28

Kdyz Mara obchazel nabytek a uz stal bez opory (u neceho se postavil a sam se pustil), tak jsme ho „ucili“. S manzelem jsme si sedli na zem. Jeden drzel stojiciho Marecka v pase a druhy ho povzbuzoval k chuzi k nemu (mel to na vzdalenost tak dvou, tri krucku). Kdyz se Mara chtel rozejit, tak jsme ho pustili, aby zkusil sam drzet balanc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2673
22.10.11 10:32

Neučila jsem,malá se mi teď v 10.měsících rozeběhla.Dobu obcházela nábytek,ale nijak jsem ji nepomáhala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
22.10.11 10:39

Já jsem se ho snažila motivovat, aby šel do prostoru - dala jsem mu ruku - aby ji měl před sebou a cítil oporu, že se něčeho drží, ne aby za ni visel - vlastně jak s aktivním chodítkem… Což je vlastně taky možnost :mrgreen: Nebo může před sebou tlačit malou židličku, jestli máte třeba plovoučku, po které mu to bude klouzat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4515
22.10.11 10:46

Naše malá se taky ne a ne rozejít.Ale za ruce jí nevodim.Má aktivní chodítko a chodí za ním tak snad se brzo rozejde sama…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4989
22.10.11 11:34

a jaky je rozdil mezi aktivnim choditkem a rukou? kdyz diteti podam ruku, aby mel oporu, jistotu, nevidim v tom rozdil. nemam na mysli, ze ho chytim za ruce a on tak nejak visi,proste mu jen pomoci udrzet rovnovahu.
ja tedy ucim, pomaham

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
22.10.11 11:52
lucie.t píše:
a jaky je rozdil mezi aktivnim choditkem a rukou? kdyz diteti podam ruku, aby mel oporu, jistotu, nevidim v tom rozdil. nemam na mysli, ze ho chytim za ruce a on tak nejak visi,proste mu jen pomoci udrzet rovnovahu.
ja tedy ucim, pomaham

Přesně tak, taky nevidím rozdíl, pokud ho netahám jakýmkoli směrem… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Brunifid
22.10.11 11:56

Blázni, ještě učit! Zlatě když jen lezou :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
2789
22.10.11 11:59
Brunifid píše:
Blázni, ještě učit! Zlatě když jen lezou :mrgreen:

:palec: presne!!! :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.10.11 12:22

Jak dlouho vaše děti chodily kolem nábytku než se rozešly samy??

• Citovat
  • Upravit
4515
22.10.11 12:26
Anonymní píše:
Jak dlouho vaše děti chodily kolem nábytku než se rozešly samy??

Mě tak chodí už přes dva měsíce :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11955
22.10.11 12:32
Anonymní píše:
Jak dlouho vaše děti chodily kolem nábytku než se rozešly samy??

Tři nebo čtyři měsíce. Ale jak to odpíchnul, tak rovnou běhal. Nicméně znám děti, kterým to trvá třeba jen pár dní. Neřeš to. Až to bude, tak to bude.

Tak v rámci společného blbnutí jsem zkoušela ho různě motivovat, ale že bych ho to nějak systematicky učila, to ne. Pár minut denně v rámci hry. Chození za ruce? Jo za ruku chodil docela dlouho, ale ne proto, že bych ho učila chodit, ale protože jsem ho potřebovala někam přemístit aniž bych ho musela tahat v náručí.

V lezení už byl megarychlej, takže ten přechod mezi lezením a chozením pro mě nebyl nějak výrazný, zdrhá mi úplně stejně :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Gabika
22.10.11 12:38

Ja si myslím, že rozhodne neučiť! Keď bude dieťa na to pripravené, tak začne chodiť samé. Akékoľvek pomôcky (či ruky rodiča), ktoré ho držia na nohách „umelo“ by mohli uškodiť - zaťažujú dieťa. To by si bez tých pomôcok proste sadlo na zem a odpočinulo, kdežto, keď „visí“ za ruku, tak nemôže.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML