Učitelka 1. stupně Praha
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Učitelka 1. stupně Praha
Ahoj,
ráda bych zjistila aktuální platové podmínky učitele v Praze – konkrétněji 1. Stupeň ZŠ. V platových tabulkách pro pedagogické pracovníky jsem našla částku 22 350 Kč hrubého (Mgr. vzdělání a praxe do 12 let). Ráda bych věděla, třeba i přes IP, jestli je možné na nějakých soukromých ZŠ, např. montessori apod. dosáhnout platu vyššího (případně děkuji za tipy). Jsem v současnosti na MD, plánuji se vrátit do práce od září 2016, ale zároveň potřebuji těch peněz trochu víc vzhledem k dalším osobním plánům. Děkuji za případné odpovědi, Mark.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Vrátit do práce…tak snad víš, kolik Kao brala, ne?
nebo už jsi doma dlouho? Já na druhém stupni st. školy mám okolo 16 000 čistého…a víc peněz v soukromých školách? No u nás sev. Morava mají méně než na státních, podle škol, co mám v okolí…a víc peněz? Leda privydelky jako doučování, překlady…
- Citovat
- Upravit
Ano, vím, kolik jsem brala. Pracovala jsem v severních Čechách a peníze byly i s odměnami o 3 tisíce v plusu oproti práci inzerované v Praze nyní. V Praze mám výdaje vyšší, čili i plat bych si představovala vyšší. Ptám se proto, že mám rok času a pokud by platy i v soukromých zařízeních (přesto, že školné pro děti do soukromé mš nebo zš je i kolem 20 000 Kč) měly odpovídat tabulkám, ze školství bych odešla. V inzerátech soukromých škol bohužel informace o platu poskytnuté nejsou, proto se ptám tady.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
tak predstavovat si můžeš, ale divila bych se, kdyby měla Praha jinou tabulku než zbytek republiky…je hodně škol, kde vůbec nejsou osobní ohodnocení…navíc teprve budeš hledat místo, nevracis se, takže hodně štěstí při hledání místa…
- Citovat
- Upravit
Základní platy jsou v Praze stejné jako všude jinde, lišit se může jen osobní ohodnocení a to ti nikdo nezaručí. Co se týče soukromých základních škol, tak co jsem slyšela, pohybují se platy v podobné rovině jako ve státních školách. Ale ruku za to nedám, osobně jsem o tom s žádnou učitelkou na soukromé škole nemluvila.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
O tom osobním ohodnocení jsem slyšela. Nešlo mi o státní školy, tam je to jasné… V Praze stejné jako v Dolní Lhotce. Trošku si maluju ty soukromé v lepším světle… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Děkuji, asi to tak bude… Je otázkou, jakou výši osobního ohodnocení mohou nabídnout. Vím, že pro učitele na VŠ to může být i 100%
. To by se mi líbilo
. @neumisa
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
tak s tím na základce nepočítej. Maximum jsem měla 2500,– (a to byla velmi dajná škola), některé roky 0,–.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@market99 tak o tom jsem ještě neslyšela…já mám ironií 300 korun a to mám praxi přes deset let, ale to víš, já se zařídila, nás živí hlavně muž ![]()
- Citovat
- Upravit
Mám osobní zkušenost se soukromou SŠ ve východních Čechách. Základní mzda o cca dva tisíce nižší než na školách státních, osobní ohodnocení 0, odměny 0, benefity 0. Praha to ale může mít jinak. Asi taky bude dost záležet na zřizovateli, jinak to budou mít církevní školy, jinak třeba Kellner.
- Citovat
- Upravit
To jste mě holky moc nepotěšily… Nedávno jsem viděla fixních 30 000 Kč hr., tak snad se najít dají, ale bude jich asi jako šafránu. 300 Kč… uf!
Tak už snad jen ten Kellner.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jenže Kellner nebere jen na základě životopisu a touze pracovat u něj ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@market99 taky mám zkušenost, že na soukromých školách jsou platy nižší. Poslední návrh, co jsem dostala ze soukromé, bylo 24 t hrubého za 24 hodin týdenního úvazku, 8 hodin na pracovišti a neproplacené přesčasy. Mám tedy delší praxi než ty, ale na soukromých školách není věkový automat.
edit: částka je včetně osobního
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nevím proč se tady do zakladatelky navážíte. Napsala jasnou otázku. A vím o co jí jde-pracovala za určitých podmínek jinde. Nyní se situace změnila-místo bydliště, bude po mateřký. A jelikož má rok čas, tak si zjišťuje situaci-zda jde v hlavním městě sehnat práci za lepší peníze.
Pracuji v zdravotnictví. A také u inzerátů neuvádějí jaké patové podmínky nabízejí. A rozdíly jsou veliké. Ano, existují tabulky, ale v soukromém sektoru ne. Většinou je soukromý sektor nižší. Ale existují výjimky. A platy v pražkých nemocnicích jsou rozdílné v řádu několik tisíc.
Do práce dojíždm 25 km. Oproti městu ve kterém bydlím mám o 7 tis. čistého vyšší výplatu. Je pravda, že tady je nemocnice v soukromém sektou a platy žalostný. Bohužel na stejné úrovni co dělník ve zdejší továrně. Tímto neschazuji dělnickou profesi, jen si myslím, že odpovědnost za lidský život by měla být hodnocena lépe než dělník bez vzdělání. To samé cítím u profese učitele.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit