Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Nevím přesně obor, ale musí to být vysoká škola. Kamarádka před rokem dodělala jednu VŠ aby mohla učit ve školce, změnil se zákon a musí si dodělat jinou VŠ ![]()
Prozatím stačí střední pedagogická škola - předškolní pedagogika. Doporučuji už ale rovnou studovat VŠ, konkrétně obor učitelství pro mš, případně speciální pedagogika předškolního věku - učitelství pro mš.
Zatím stačí pedagogická střední. Ale hodně chtějí už vš po učitelkách. Bud speciální pedagogiku, nebo učitelství pro Mš.
@Anonymní píše:
Mám VOŠ jiného druhu než práce ve školství, ale láká mě byt učitelkou ve školce. Co by bylo připadne potřeba. Stačí jen učitelské minimum nebo proste vychodil znovu nějakou školu?
Zrovna si vzdelani dodelavam
mas dve moznosti. Dodelat si vs, ale prijimacky jsou tezke a je to na tri roky. Nebo si udelat nastavbu, proste dalsi maturitu. Dodelas si chybejici vzdelani, tj maturita z psychologie, pedagogiky… Mymame hru na klavesy, takze to je taky fajn. Vyuku mam jeden vikend v mesici (patek az nedele),tak se to da i u zamestnani. Jen se to tedy musi platit a ve skolce te zamestnaji az po ukonceni vzdelani.
@katerina.Tr uz se vs az tak nechce, upousti se od toho. Nemaji na zaplaceni tolika vysokoskolacek a pokud nechces byt reditelka, tak to myslim ani potreba nebude. Tedy doufam, ze trend zustane. Na vs se mi nechce ![]()
@apanda ahoj, můžu se zeptat, na jaké škole studuješ? Právě uvažuji nad učitelstvím pro mš, tak sháním informace. ![]()
@sares v Obratani. Je to u Tabora. Je soukroma, takže se musi pocitat s placenim, ale ono se to časem vrátí. Pokud clovek najde prima praci
Jsem tam moc spokojena. A narocnost neni az taková. Jinde je to prý šílené, to uz je lepší jit na vš. A délka studia jsou dva roky ![]()
@apanda aha, díky
. Jak je to tam s hudební výchovou? Co požadují? Já na žádný nástroj nehraji, počítám s tím, že se budu muset přihlásit někam do zušky. A jak často máte výuku? Já jsem od Brna, k Táboru jezdíme čas od času za rodinou, ale každý týden by to asi bylo náročné.
@sares výuka je jednou za mesic. Jednou ročně je dvakrat v měsíci. Tak se to da. Patek 16-20, sobota 8-16, nedele 8-12. A nastroj
mno, jsou tam klavesy. Ale klid, ja na to do minuleho roku taky ani nesahla.ale mame super profesorku a dost musíš cvičit doma. Zusku taky plánuji. Ale az po skole, ted to s prací, dětmi a skolou nedavam.
Mám VOŠ jiného druhu než práce ve školství, ale láká mě byt učitelkou ve školce. Co by bylo připadne potřeba. Stačí jen učitelské minimum nebo proste vychodil znovu nějakou školu?