Učitelky - kdy a jak hledáte práci?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
Fakt i prisla takova odpověď? Nechapu. Takove zadosti se zakladaji, aby v případě nouze mohli obvolavat. Alespon to tak dela normalni ředitel. Ted je to idealni doba, napsala bych do vsech skol. Ze nehledaji ted nic neznamená.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ja rozesilala zivotopis brezen-duben, dodala jsem tam vetu, ze souhlasim s tim, aby si muj zivotopis ulozili. Vzdy me skoly oslovily samy. Ze soucasneho pusobiste mi volali po nekolika letech, kdy ho meli ulozeny.
Pracovni pohovory standardne probihaji duben-kveten, aby se stihala vypovedni doba.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@vokishka fakt jo, zrovna dnes jsem projížděla staré emaily a narazila jsem na něj. Přiznám se, že mne to trošku odradilo, ale tak zkoušet to budu dál, max nikdo neodpoví.
- Citovat
- Upravit
Já se rozhodla změnit zaměstnavatele nečekaně v prosinci, napsala jsem na okolní školy, dala si inzerát na SSS a ozvalo se mi okamžitě několik ředitelů. Prvního nastupuji.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já psala na všechna gymnázia v okolí, posílala jsem životopis, někde mi odepsali, že aktuálně mají plno, ale že si mě údaje založí. Z jednoho mi napsali, že jim jde za rok paní s mou aprobaci do důchodu, tak mě pak pozvou na pohovor a tak se i stalo..
Jinak u nás třeba volné pozice nevypisuji, ale ptají se nás, zda někoho neznáme, nebo kontaktuji uchazeče, co se jim dříve sami nabídli.. Třeba u nás problém sehnat fyzikare a anglictinare, naopak velký převis tělocvikaru
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já se letos také chystám změnit školu a budu teda všechny školy obvolávat v dubnu. Kam se nedovolám, tam pošlu životopis..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
@Poštolka J co je SSS?
Středisko služeb školám.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Píšete i do škol, kde zrovna nikoho nehledají? A jestli ano, co tam píšete a na co se třeba v té škole díváte? Podle čeho si vybíráte? Není teď brzy na hledání? Já to tak udělala asi před 5 lety a přišla mi odpověď, že mají jiný starosti než řešit uchazečky![]()
Díky za odpovědi
anonym, uvažuji o změně práce…
Ahoj.
Já ji vyloženě nehledam, ona si me hledá sama, i teď o prázdninách.
Klidně ti nějakou přenechám.
Nevím, co dřív.
Promiň, ale musela jsem reagovat. ![]()
Já nastoupila vloni v září. Ale jako asistent.
Zkus inzerci.
Hezké dny.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Ahoj.
Já ji vyloženě nehledam, ona si me hledá sama, i teď o prázdninách.
Klidně ti nějakou přenechám.
Nevím, co dřív.
Promiň, ale musela jsem reagovat.
Já nastoupila vloni v září. Ale jako asistent.
Zkus inzerci.
Hezké dny.
no teda, já pořád čtu, jak asistentky nemohou najít místo a tady se o tebe perou
Předpokládám, že jde o Prahu?
- Citovat
- Upravit
Můžu se zeptat ohledně AP? Vím, že v některých krajích, okresech je převis. Zajímalo by mě, jestli máte třeba zkušenosti s tím, co je plus, aby člověk měl větší šanci v konkurenci? Čeká mě hledání práce za rok a chtěla bych zkusit právě AP. Mám pedagogické minimum v rámci celoživotního vzdělávání na pedagogické fakultě univerzity, takže požadavek na vzdělání bych měla splňovat. Ale vypadá to, že u nás je AP docela dost. Jsem ještě na RD, předtím jsem pracovala v úplně jiném oboru. Nejstarší syn má Adhd a vd, takže zkušenosti osobní, něco načteno, chci ještě absolvovat akreditované webináře na tyto témata v průběhu toho roku.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@andelka83 Do AP bych v současné době nešla. Je to hrozně nejistá prace, hodně asistentů u dětí končí, protože dětem poradna zruší podporu. Jen u nás na škole takhle letos končí tři asistentky. Podle poraden už i dítě s ADHD asistenta nepotřebuje..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Letynka16 píše:
@andelka83 Do AP bych v současné době nešla. Je to hrozně nejistá prace, hodně asistentů u dětí končí, protože dětem poradna zruší podporu. Jen u nás na škole takhle letos končí tři asistentky. Podle poraden už i dítě s ADHD asistenta nepotřebuje..
Jedna vec je, zda se AP diteti prideli a na kolik casu, druha vec je, ze penize na AP prideluje kraj. Skola muze byt v situaci, ze uci deti s narokem na AP, ale zaroven nema penize na jejich financovani a musi je vyclenit z rozpoctu.
Na druhou stranu ne vsechny deti s narokem AP fakticky potrebuji. Muj syn ma z poradny, ze ma narok na AP, ale fakticky ji potrebuje malo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Letynka16 píše:
Vím, už to sleduju delší dobu. Syn měl AP už ve školce, před 5 lety. Hodně změn za tu dobu a chystají se další. Původně jsem chtěla zkusit už letos, ale počkám ještě. Nemusím spěchat, malému jsou čerstvě 2 roky.
Uvidíme co zase vymyslí. Syn teď AP má, popravdě chválabohu že ji ve třídě mají. On ji sice teď nepotřebuje, supluju ji já, ale hodně pomáhá učitelce s výukou třídy.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Píšete i do škol, kde zrovna nikoho nehledají? A jestli ano, co tam píšete a na co se třeba v té škole díváte? Podle čeho si vybíráte? Není teď brzy na hledání? Já to tak udělala asi před 5 lety a přišla mi odpověď, že mají jiný starosti než řešit uchazečky

Díky za odpovědi
anonym, uvažuji o změně práce…