Učitelky MS se střední! Bojíte se?

17.4.16 18:59

Učitelky MS se střední! Bojíte se?

Dobrý den, mám v plánu studovat od září Obratan pedak střední, abych mohla učit v MS, je to dálkově na dva roky, vyjde mě to na 50 tis.,VŠ vím, že nezvládnu.. Poslali mi studijní plán, docela mazec, budu jezdit 1× za měsíc od patka do neděle. V nákladech jsou i cesty, ubytko a školné..
Jen se bojím, že budou pak po ucach VS a já vyhodím mě nasetrene peníze a úsilí..
Jenže to by padli Prachatice.. Což si myslím, že nepřipustí.. Bojíte se? Vy se Ss? Kdybych na to nesla, neumím si představit, že bych dělal něco jiného, fabrika, kauf atd :D ale na jednu stranu je to celkem makacka, dost peněz a bojím se aby to k něčemu bylo.. Ale myslím, že když teď celkem nově musí mít aspoň ss, že jen tak vs zase nebudou chtít..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
flicek18
17.4.16 19:17

Ono už zase stačí na MS SŠ já měla dojem, že musí být vysoká :O

• Citovat
  • Upravit
188
17.4.16 19:18

Nejdřív bych asi zapracovala na češtině a psaném projevu, protože pochopit, co že vlastně tvůj příspěvek znamená, byl oříšek. A jako učitelka v MŠ bys to umět trochu měla, nemyslíš?
Nově aspoň SŠ? Co vím, tak učitelky musely mít vždy střední školu, ne? Nebo si myslíš, že ve školce může učit kdokoliv, třeba vystudovaná kuchařka?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1468
17.4.16 19:22
:zed: :zed: :zed:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1139
17.4.16 19:38

Rozhodně dálkově na dva roky nevim…u nás dálkaři Spgš jsou na 5 let, denní je na 4 roky. Potom musí mít Bc nebo ped. lyceum. Těm starším zaběhlým účám stačí SŠ. Jo a obor je předškolní a mimoškolní ped. hra na hud. nástroj

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
326
17.4.16 19:41

@Veronika19978 já tě od toho nechci zrazovat ale spíš bych prosondovala jestli budeš mít nabídku práce v tvém okolí bydlím v malé vesnici a vím že u nás jsou stálé učitelky a budou asi až do důchodu je tam jedna nová ale je těžké se dostat až pak bych se rozhodovala :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
312
17.4.16 19:49

Ahoj :-)
Moje kolegyně má tuto školu. ( @leslie01 ano, kuchařka… :roll: ) Často byla úplně vyfluslá, jindy si výskala, protože měli 3dny výtvarku a malovali jablko u vázy :mrgreen:
Upřímně - starším učitelkám, těm, které musely projít talentovkama, hudebníma přehrávkama, složitým studiem, praxemi napříč školstvím a nakonec skutečnou maturitou (někdo si může říct: „Dva roky platí, tak jí do dáme…“ ) - to leží dost v žaludku.
Ale abych se i zastala, to jaký je kdo člověk, to jaký má kdo cit pro práci s dětmi a to, jak umí člověk komunikovat - to vás škola nenaučí žádná. Vysokou pedagogickou může dokončit i ten, kdo se na to „nehodí“ a ani to ve skutečnosti dělat nechce.
Hodně sil a štěstí :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7346
17.4.16 19:51

@Veronika19978 Verčo klid…zatím je ticho po pěšině, ono těch s SŠ je tolik, že by se na studium VŠ všechny stejně nevešly…Počítám, že to jednou bude, opět plošně jako před lety s nekvalifikovanými, tedy v nějakém časovém horizontu. Musí začít studovat do XY…
Já mám VOŠ, tedy něco „mezi“, byť platově spadám do SŠ vzdělání. VŠ se osobně nebojím a pevně doufám, že VOŠkám udělají to co slibovali, tedy 1, max 2 roky nástavby a Bc. Bylo by to po třech letech studia, zápočtech, zkouškách, mojí 97 stránkové Absolventské práci (obdoba diplomky)fér… :mrgreen: :mrgreen: :jazyk:
No uvidíme…Jinak já studovala v Praze, Evropská. Jezdily tam holky z Tábora…klobouk dolů. Studium (VOŠ) je na 3 roky, tedy 6 semestrů po 1.500Kč za semestr. Celkem 9.000Kč+ dojíždění 1 x týdně (út nebo čt) od 12-18 hod.
Dokončily to všechny…i matky s třemi dětmi.
Zauvažuj…je to sice o rok víc, ale věřím, že nám jednou tu nástavbu na VŠ udělají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17.4.16 19:53

@leslie01 ano,do roku 2014 mohl učit kdokoliv.. Pak právě naridili, aby měli aspoň ss..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2839
17.4.16 19:54

Ja bych se teda docela bala uplatneni, co vim tak u nas jsou ucitelky uz mnoho let v MS stejne a nikdo se mezi ne nedostane. Nepamatuji si, ze by si nektera z nich nasla jinou praci, vypada to, ze tam zustanou az do duchodoveho veku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7346
17.4.16 19:57
@lauraka píše:
Ja bych se teda docela bala uplatneni, co vim tak u nas jsou ucitelky uz mnoho let v MS stejne a nikdo se mezi ne nedostane. Nepamatuji si, ze by si nektera z nich nasla jinou praci, vypada to, ze tam zustanou az do duchodoveho veku.

Tak jak kde…pokud jsi mladá, bezdětná…nic ti nebrání cestovat za prací. Já mladá nejsem, ani bezdětná a za prací jsem se stěhovala několikrát. :mrgreen:
Nesedět na zadku…no. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1139
17.4.16 19:58

@lauraka pravda pravda je to více méně se známosti nebo na doporučení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17.4.16 19:59

@SIMONA1234
Děkuji, já fakt nevím, už mám pomalu posílat smlouvu o studiu, teď jsme se bavili přes fb s jednou holkou, co má spgs, takže jen maturu.. Ta říkala, že teď je to tak, ze ss vlastně nestačí, že musela mít nějakou praxi, jezdit s dětmi na tábory.. No její tvrzení mi přijde divné, když má ss a dělá ve školce tak to ss musí stačit ne?
Já myslím, že ticho po pěšině ještě chvíli bude, když do roku 2018 musí všechny mít kvalifikaci a tedy aspoň ss..
Takže by pak hned naridili vs?
Jinak práce tady kolem je, požadují ss vzdělání..
Plat 20 tis hrubého..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7346
17.4.16 20:11
@Veronika19978 píše:
@SIMONA1234
Děkuji, já fakt nevím, už mám pomalu posílat smlouvu o studiu, teď jsme se bavili přes fb s jednou holkou, co má spgs, takže jen maturu.. Ta říkala, že teď je to tak, ze ss vlastně nestačí, že musela mít nějakou praxi, jezdit s dětmi na tábory.. No její tvrzení mi přijde divné, když má ss a dělá ve školce tak to ss musí stačit ne?
Já myslím, že ticho po pěšině ještě chvíli bude, když do roku 2018 musí všechny mít kvalifikaci a tedy aspoň ss..
Takže by pak hned naridili vs?
Jinak práce tady kolem je, požadují ss vzdělání..
Plat 20 tis hrubého..

Pokud budeš kvalifikovaná a budeš se podílet na tvorbě ŠVP dané školky, účastnit porad…měla by tě ředitelka zařadit do 9.pl.třídy…měla, no. Otázkou je, jestli „studující“ uznají jako kvalifikovanou, tuším, že ne…že až dostuduješ. Tedy tě může přijmout jako studující (pokud nebude mít kvalifikovanou náhradu) a dát tě do 8.pl.třídy. Což je o dost menší plat. Výše platu určuje dále délka praxe ve školství. Já mám 18 let (a ještě mi to občas myslí :mrgreen: ) Začínající učitelka má o něco menší plat.
Ty VŠ nemusí nařídit hned…jednou to ASI bude, ale kdy? Kdo ví…

Jestli tě nějaká školka vezme bez praxe netuším…může, proč ne? Spíš bych se obávala jestli tě vezmou jako studující…tam to fakt záleží na ředitelce, jestli si to dokáže obhájit. Většinou to obhajují kritickou situací v MŠ a nedostatkem kvalifikovaných zájemců o volné místo…pak berou i studující. Ale dávají je do té 8.pl.třídy.
Ke studiu bez praxe tě vezmou, pokud uděláš přijímačky…za praxi asi jsou body navíc, ale to můžeš dohnat jinde, třeba u pohovoru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30313
17.4.16 20:17

@Veronika19978 když to zavedli teď, tak bych se hned tak nebála, že to půjde dál. Vem si jak dlouho jim trvalo, aby na ZŠ měli všichni vysokou pedagogického směru a aprobovanost není zvládnutá doteď. Myslím, že MŠ bude mít ještě pár let klid a pak třeba zvládneš i tu VŠ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat