Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj, holky, dcera 6,5 měsíce má ucpané dutiny. Včera horečka 38, ale ta hned spadla a pořád brečela, celou noc, myslela jsem, že hned ráno poletím vyděšeně k doktorce, ale ráno je v pohodě, usmívá se, hraje si. Jen když dýchá slyším, že má rýmu, ale nic jí neteče ani nic neodsaju. Hleny ji nutí trochu kuckat. Chci se zeptat co se vám osvědčilo na rozpouštění?
No, mně teda asi 3 doktoři potvrdili, že malé dítě nemůže mít ucpané dutiny, protože je ještě nemá dotvořený
a to až někdy do sedmi-osmi let.
Nerostou jí třeba zuby?
Naše děti taky kolikrát měli teplotu a byli trochu zahleněný.
Na to zadní zahlenění nám teda jinak hodně pomáhá tymiánová mast.
Ahoj me vzdy stacilo malymu striknout do nosu sterimar je to jen slana voda ale pekne mu to zvlhcilo nosanek a pomohlo dychat ja nejsem moc zastance kapek do nosa takhle brzo ale kdyz to jinak nejde taky je dam ale rikam tohle mi pomohlo ![]()
Ahoj, nerostou zoubky? Mě malé zabrala slaná voda-vincentka, physiomer-zeptej se v lékárně.
Tak to by mě nenapadlo, že by mohla byt zahleněná ze zubů
To je samozřejmě možné, že ji rostou, má na to věk, ale vidět nic není. Ta slaná voda se mi líbí, tu vyzkouším, děkuji za rady ![]()
Ahoj, syn to jako malý taky měl, byly jsme na dětském a odsávali mu z nosu to, co já jsem odsávačkou nedostala. Brečel, chudák se bál, ta odsávačka řvala. Měla jsem ho na klíně a brečela s ním. ![]()
Proto Ti doporučuju koupit odsávačku na vysavač a udělej to v klidu domova. ![]()
Jinak dutiny to nejsou neboj, tenkrát mi to právě doktorka řekla, že dutiny ještě nemá.
@abela nám pomáhá několikrát denně prostříknout nos Sterimar baby tj mořská voda, potom Nasivin kapka do nosu a současně na noc zapnutý zvlhčovač vzduchu-to hlavně!. Má 10 měsíců a rýmu měla 2×, tohle mi doporučili v nemocnici a opravdu to vždycky do 3dnů zabralo.
Odsávačku máme klasik, ale jen když není zbytí
,myslím, že to dráždění vyvolává ještě vyšší tvorbu hlenu ![]()
Příspěvek upraven 11.10.12 v 08:58
@abela tak to se může právě i brzy nějaký ten zoubek ukázat ![]()
Já pak už vždycky, jak děti začali nějak pokašlávat a celkově byli zahleněný, tak už jsem jen čekala, kde se co v pusině ukáže. V 95% z toho nic jinýho nebylo ![]()
Já jsem taky koupila Vincetku (po vypotřebování se dá dokoupit jen ta minerálka a používat dál lahvičku), a na v noci bohužel přišly na řadu i kapky (taky jsem nechtěla používat, ale malá je zvyklá s dudlem, a to jí samozřejmě nešlo dýchat, tak řvala a řvala až jsem kápla), ale co mě zajímá:
@janusenka - jak prosím tě stříkáš ten Sterimar - ono se to do jednohu roku nesmí stříkat a kapátkem mi přijde, že se to tam nedostane hluboko ![]()
Ono se prý nemá do jednoho roku používat mentol a kafr a takové ty silné silice, ale měla jsem sprej Spiron se to jmenuje - směs různých silic, dá se to stříknout na oblečení, já to stříkala malé nad postýlku - na nebesa - uvolňuje to dýchání, celkově zklidňuje, při nachlazení i na astma se to používá a super - pomohlo celé rodině, a nádherně to voní. Je tam bohužel i ten mentol, ale tak si říkám, že lepší než chemie.
http://www.energycentrum.cz/spiron.php
Tak nam zatim vzdy zabraly homeopatika Sticta… dva dny jsem to davala a treti den uz byla v pohode…
@siisi My máme Sterimar baby pro děti od 0 do 3 let
Jen to přiložím k nosní dírce a stříknu a pomáhá to. Nějaké mazání, nebo oleje se silicema bych raději nepoužívala, mohou drážsit a vyvolat alerg. reakci ![]()
Tak musím oponovat, dítko vedlejší nosní dutiny samozřejmě má. Dovyvinuté nejsou dutiny čelní.
Nicméně dle tvého popisu bych neřekla, že se jedná o zánět dutin, takže bych maximálně stříkala Vincentku a odsávala.
@siisi no ja mela taky sterimar pro deti kterej jsem strikala i jako kdyz byl malej.Nebo jsem vytirala 3× denne vincentkou na usnich tycinkach a jen zvlhcit nosni dirky ja nevim ale ten sterimar pro deti nam dost vzdy pomohl, kamoska ho pouzivala denne na cisteni nosu a uz to nemelo nejak extra ucinek my jen kdyz jsme byli zasopleni a dobry nemenila bych malej ma dva roky a porad ho mame po ruce
jinak my bylo jeste doporuceno vlhkou plynku nebo neco nad postylku a zvlhcit vzduch my jsme ten problem meli celkem dlouho malej porad chrcel a tak tohle mi tak nejak pomahalo..
@monalka @janusenka - díky holky, no já se právě bála to stříknout do toho malého frňáčku, ale možná když se to trošku zamíří na stěnu, tak to stlumí. Jinak asi ta Vincentka a Sterimar budou v principu stejné, a tu Vincentku mám taky Junior.. a to vytírání! to je dobrý nápad! ![]()
@siisi malej mel ted dva dny skaredou rymu a ja mu jen dvakrat strikala trochu toho sterimaru a super jsme bez rymy proste se to pry nejak zvlhci =) a to vytirani mi poradila doktorka a je to uciny ![]()