Ucpané slzné kanálky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3328
30.4.14 22:13

@Lemuska Tak hlavně, aby to pomohlo stejně jako u nás ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4316
30.4.14 22:17

Malé protahovali slzné kanálky, tak 20× možná i vícekrát+několik somdáží. Při posledním už tak srdceryvně a přitom odevzdaně plakala a já si řekla, že tak už ne, že pro to udělám vše aby jsme šly už jen na kontrolu, tak mořskou vodu ve spreji, odsávačku na vysavač a optalmoseptonexč prostříkat nosik, odsát a masáž sl. kanálku a pak prokapat očička, prostříknout nosík a odsát. Tak jsem to dělala 8× denně a za 14 dní jsme šly fakt jen na kontrolu. Držím palce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5342
30.4.14 22:30

@Bobsh jak to čtu tak jsem z toho úplně na měkko. Užily jste si tedy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4316
30.4.14 22:36

@Lemuska bylo to šílené, hrozně mi jí bylo líto. Naštěstí ona si to nepamatuje a já už se na to taky snažím nemyslet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1053
19.4.15 20:26

Ahoj, syn 2,5 má od narození střídavé potíže s ucpaným slzným kanálkem, nyní se k němu přidalo i druhé oko. Už nám zbývají jen masáže a pak sondáž… Mohu se zeptat, kdo masáž dělal, kdy se dostavilo zlepšení, zda je lepší dělat ji krouživým pohybem nebo tlakem? A jak dlouho… Je to v tomto věku trochu boj kdo z koho :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1512
19.4.15 20:38

Ahoj, já bych přidala naši zkušenost - od narození synovi hnisalo jedno očičko, dostali jsme několik různých kapiček od dětské dr. a doporučení masírovat. V pěti měsících jsme šli na oční na sondáž. Pan doktor údajně dělá asi 900 takových zákroků ročně.. no když jsme si syna přišli vyzvednout, tak mu z očička tekly krvavé slzy a doktor nám sdělil, že má kanálek úplně srostlý a že se to teda nepovedlo a nejspíš nás čeká operace, s nějakým rozšířením, kdy se do kanálku dá i nějaká trubička a za několik týdnů pak vyjme - no znělo to hrozně. Další jediná možnost prý je naděje, že by se v kanálku při růstu udělala nějaká dírka sama. Masáže prý v našem případě nemají vůbec cenu.

Upřímně jsem tomu samotnému spravení moc nevěřila, ani jsem se nedočetla nikde žádné zkušenosti, že by se to fakt spravilo samo. Nicméně stal se zázrak a kolem desátého měsíce jsem si všimla, že už mu očičko vůbec nehnisá a teď už máme opravdu pokoj, očičko nehnisá ani neslzí (ani ve větru, kdy to bylo vždycky horší).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1053
19.4.15 20:45

To vám přeji, takový zázrak bychom taky potřebovali. Syn měl skoro 2 roky pokoj a teď mu to zlobí o 106…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3753
19.4.15 20:47

Masírovala jsem furt i 5×denně, tlak i krouživě (doktorka doporučila krouživě malíčkem), ale to mi nešlo, asi mám moc velké malíčky a taky jsem se bála, že malou rejpnu nehtem, takže jsem si na vatovou tyčinku nakapala O-septonex a tou tyčinkou jsem tlačila a kroužila až lezl hnis ven a malá řvala jak tur a jak řvala, tak tlačila ten hnis tím očičkem ven, pak vše očistit a za dvě hodiny zas. Zlepšilo se to, hnis zmizel, ale očičko bylo jakoby začervenalé, tak jsme dostali Tobrex kapky a kapali po 3hod a za 3dny to bylo OK. Teď sem tam kápnu ještě O-septonex a už je to dobrý…
Co nám pomohlo bylo, že jsem koupila Quixx nosní sprej (isotonický) a vždycky 1×denné stříkla do obou dírek, ředilo to ten hnis a ten lépe odtékal, doktorka mi to schválila

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
913
19.4.15 20:52

Ahoj, masírovali jsme jedno očičko od narození mezi 3-4 měs. byla 3× na sondáži pravýho (levýho jenom jednou, tam to hned zabralo). U toho pravýho řikali, že to má možná někde dole ucpaný a že si nejsou jistý, ale nejspíš to stejně nikdy neproštouchli. Ve dvou nemocnicích mi řekli, že se to v cca roce často srovná, že máme vyčkat. V jedné ještě že máme přijít v 10 měs. dostane speciální kapky, taky by mohly pomoct. Pro kapky jsem nejela, protože zrovna všude řádily chřipky a pak to najednou okolo toho roka bylo dobrý. Zatim teda nic dělat nebudeme, pediatr řikal, at pozoruju a já zatim nic nevidim :-). Takže vyčkej. Já byla připravená to řešit nejdřív v roce a půl možná ve dvou. Dokud to měla špatný a běhali jsme s ní po doktorech - každou chvíli zánět, to bylo do půl roka. Pak jsem se na doktory vyflákla, začly jsme chodit s Lili na plavání a ten chlor zabral. Pak už žádný záněty a časem se to tedy spravilo. Snad to vydrží. Jo na ty masáže jsem se vybodla asi v 6-7 m, když to bylo na nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1512
19.4.15 21:04

@esteelauder tak to mě ani nestraš, fakt to měl tak dlouho dobrý a teď se to vrátilo?? Já myslela, že už to je definitivně dobrý, když už mu to neslzí 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1053
19.4.15 21:14

@Ya-ya
Nebylo nutné, po porodu zabraly atb, rok po porodu taky a teď uz prostě ne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1053
19.4.15 21:18

@Luminel
Jo, bohužel, vždy po roce, jen teď to nemůžeme preprat, je fakt, že ta masáž to miiiirne zlepsuje, ale asi to bude běh na dlouhou trať :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7956
19.4.15 21:38

Také bojujeme s kanálky. Od narození masáže, kapky, několik proplachů. V 9 měsících sondáž, poté v 10 měsících znova ATB kapky. Od té doby jí očička jen slzí, ale nehnisají. Při rýmě jí z toho teče trochu hlen, ale hnis ne, teď je malé 18 měsíců. Zatím vyčkávám, ale mám strach, že se nějakému výkonu (asi operaci) nevyhneme. :( Ale chci ještě počkat, třeba z toho ještě vyroste.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
23.4.15 14:48

Přidávám naši zkušenost, asi tři týdny po narozeni malému začlo očko hnisat. Meli jsme dvoje kapicky, zabrali jen na chvíli. Pak jsme šli na ocni, kde jsme dostali pokyn masírovat a za mesic ze se uvidí. No bohužel to nepomohlo tak jsme šli na pruplach, ale hned prý bylo vidět ze je to zúžené, tak se udělala i sondaz. Pro nas za dveřmi hrůza, malý plakal (jak by ne), ale hned po zákroku uz se smál. Budeme teď tyden kapat tobrex a doufat ze to pomohlo. Nechci to zákřiknout, ale zatím mu nic z oka neteče. Nakonec jsem rada ze jsme to podstoupili protože si pořad sahal do oči a akorát si to rozmazávat. Trvalo to par minut. Podstoupil to ve 3 měsících.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
26.5.15 19:53

Moje zkušenost se slzným kanálkem, můj syn měl od narození ucpaný kanálek nic nepomáhalo, v 18 měsících jsem byla na průplachu pod narkozou, vůbec mu to nepomohlo, na následné kontrole po průplachu u oční mi bylo sděleno, že jestli mu to někdy přestane vytékat ten hnis, že se stane zázrak, měla bych jít ještě na další průplachy a pokud by to nepomohlo zavedli by mu kanylku. Já jsem již nešla na žádný průplach a co se stalo, ze dne na den ve 23 měsících synova věku očičko přestalo hnisat :-) tedy podle mé očařky se stal zázrak haha. Jenom bych chtěla říct, že je někdy lepší nechat to na matce přírodě :-))a samozřejmě masírovat, aby tam ten hnis nezůstával. Někde na zahraničním serveru jsem četla, že by se to dětem mělo samo spravit do jednoho roku, u mě to bylo trošku déle :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí