Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Paja222 tak to je super zpráva. To ráda čtu, že se to někomu zlepšilo kolem dvou let. Malé je 20 měsíců a sice očička nehnisají, ale stále slzí. Při rýmě jí z toho teče i hlen, ale ATB neměla od 10 měsíců. A také čekám na zázrak. Ale sondáž už měla, ta nepomohla a na zavádění kanyl se mi s ní moc nechce. Naše pediatrička říkala, že zatím všem dětem co zná se to upravilo samo. Očaři jsou zase moc invazivní a vše by hned operovali. Také jsem hledala na zahraničních serverech a dočetla se, že do roka se to spraví u většiny děti a dokonce někde, že u 60% z těch co se to nespravilo, se to zlepší ve druhém roce.
Dobrý den chci se zeptat zkušených. Syn 11 měsíců má ucpaný slzný kanálek 2 měsíce nám dr. nechala kapat tobrex. Nyní u jiné dětské dr. světlíkové kapky, masáže a dop. na oční. Chci se prosím zeptat nyní jsme dočasně ve Zlaté Olešnici v Jizerských horách. Kterého očního lékaře v Libereckém kraji nebo okr. Semily by jste mi doporučily? Děkuji velice za odpovědi ![]()
@Lucka1111 píše:
@Paja222 tak to je super zpráva. To ráda čtu, že se to někomu zlepšilo kolem dvou let. Malé je 20 měsíců a sice očička nehnisají, ale stále slzí. Při rýmě jí z toho teče i hlen, ale ATB neměla od 10 měsíců. A také čekám na zázrak. Ale sondáž už měla, ta nepomohla a na zavádění kanyl se mi s ní moc nechce. Naše pediatrička říkala, že zatím všem dětem co zná se to upravilo samo. Očaři jsou zase moc invazivní a vše by hned operovali. Také jsem hledala na zahraničních serverech a dočetla se, že do roka se to spraví u většiny děti a dokonce někde, že u 60% z těch co se to nespravilo, se to zlepší ve druhém roce.
Pod to se mohu také podepsat, syn měl od narození sklony k ucpávání kanálku, často hnis v oku. Nechtěla jsem ho tahat na oční, tam by mu to hned propláchli. Čekala jsem dlouho, už jsem byla nalomená, že se asi tomu průplachu nevyhneme, ale naštěstí mě dr. do ničeho netlačila a kolem 2 let to vymizelo. Od roka se to asi začalo lepšit, ale prostě se to občas vrátilo. Nevím, do jaké míry na to měla vliv masáž. Každopádně jsem mu vymačkávala tekutinu, která se tam zadržovala. Masáž na to asi moc vliv neměla, prostě pomohl růst, věkem se to rozšířilo samo.