Ucpaný nos a kašel u 3týdenního miminka

1301
1.1.15 14:34

ucpaný nos a kašel u 3t

Jak už název napovídá řeším kašel a ucpanej nos u 3 týdenního miminka. Odsávačku nechci používat, ani ji nemám, spíš by mě zajímalo, zda jsou kapičky do nosu, případně jaké a něco na zklidnění kašle. Malej mi to chytl od staršího syna, nebo ode mě. U staršího jsem tohle neměla, ten se narodil na jaře. K doktorce zajdeme, ale do pondělí je na dovolené. Má za sebe záskok, ale to je doktorka, ke které bych nikdy nešla ani s odřeným kolenem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Run
20807
1.1.15 14:37

Pak teda zvlhcovat vzduch, kapat mozna tak Libenar a hlavne vyvysena poloha.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Poison Eve
1.1.15 14:37

Dite ma ucpany nos a nechces mu ho odsat? Jak ho toho ucpaneho nosu zbavis?

• Citovat
  • Upravit
27007
1.1.15 14:38

Tak jsou kapičky do nosu nasivin pro novorozence ale bez odsávačky se neobejdeš, ta je základ. :nevim: s kašlem neporadím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27259
1.1.15 14:38

@Spokojení Nos bych vytřela nějakým libenarem(na ušince) a myslím, že nasivin je pro děti od narození. Položila bych ho do zvýšené polohy. Kašel nevím, s tím u takhle malýho zkušenosti nemám. No a pokud je zahleněný, tak bych asi řešila odsávačkou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
374
1.1.15 14:42
@Lambdada píše:
Dite ma ucpany nos a nechces mu ho odsat? Jak ho toho ucpaneho nosu zbavis?

To je fakt - bez odsati se bude zhorsovat hlavne ten kasel -mimi bude zahlenene. Radila bych alespon tu odsavacku do pusy, silnejsi je pak odsavacka do vysavace. Vse lze koupit v lekarne. Nechci strasit, ale od znamych holcicka skoncila v pulroce kvuli neodsavani hlenu v nemocnici… :think: takze rozhodne bych to nepodcenila a zkusila aspon trochu odsat a pak kapnout libenar a zkusila bych kontaktovat pediatra u takhle maleho mimi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
1.1.15 14:43

Nassivin, ovšm nechci mu odsávat nudel, to je jako co? Ty se taky nevysmrkáš, když máš tak plný nos, že se nemůžeš ano nadechnout? Někdy stačí popřemýšlet, co děláš ty, když máš nudle všude. Vynikající je mořská voda, stříknout, chvilku počkat a naředěné nudle vytáhnout odsávačkou. S plným nosem se ani nenají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16404

@Spokojení Kdyz kasle pri silne ryme, tak mu to asi tece krkem a drazdi. Radeji bych odsavala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27259
@petasekd píše:
To je fakt - bez odsati se bude zhorsovat hlavne ten kasel -mimi bude zahlenene. Radila bych alespon tu odsavacku do pusy, silnejsi je pak odsavacka do vysavace. Vse lze koupit v lekarne. Nechci strasit, ale od znamych holcicka skoncila v pulroce kvuli neodsavani hlenu v nemocnici… :think: takze rozhodne bych to nepodcenila a zkusila aspon trochu odsat a pak kapnout libenar a zkusila bych kontaktovat pediatra u takhle maleho mimi

Je fakt, že s takhle malým miminkem bych jela na pohotovost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
1.1.15 14:44

Jinak třítýdenní dítě by měl vidět lékař.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1301
1.1.15 14:45

Psala jsem že tu odsávačku ani nemám, ale to nevadí. Děkuju za radu aspoň s těma kapkama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7009
1.1.15 14:48

To neodsavani je nejaka nova moda? Jako proc, aby mu to rychleji vlezlo na prudusky nebo do ucha? :zed: Jakekoli kapky jaksi pocitaji, ze se dostanou na sliznici, ne na nudle. S kaslem bych s takto malickym miminem jela na pohotovost, tam ti sami reknou, co je potreba a odsavani soplu bude urcite mezi prvnimi radami, co dostanes.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smurfka
1.1.15 14:49

Mi to taky chytli takhle brzo..na kašel nám dr napsat nic nechtěla, že prý se pro tak malé děti nic nedává - vše je až od dvou měsíců..tak nakonec nám doporučila homeo..drosetux - je to sladký sirup na kašel..
do nosu jsem dávala ze začátku humex - což je mořská voda, a pak ten nasivin pro novoše, ale to se smí používat jen týden nebo tak nějak..
v odsávačce nevidím problém..mám za 30 korun z lékárny a napojuju si ji na vysavač..to jakože ji nemáš je takový problém? lékarna je takový problém? chudák dítě se udusí když nebudeš vysávat snople..jen tím že mu tam něco nastříkáš a snople se více zvodní tím se jako nic neřeší..sami všechny nevytečou.

• Citovat
  • Upravit
1301
1.1.15 14:49

Samozřejmě že s ním k doktorce půjdu. Nikde jsem nenapsala že nepůjdu. Jden nepůjdu k doktorce která zastupuje. Ta nepozná zlomenou ruku od angíny, ale to se tady těžko vysvětluje. I tak, děkuju vám za rady

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27007
1.1.15 14:54

Tak se poptej někdo znýmá jí třeba mít bude.My přijeli z porodnice a malá hned od bráchů rýmu chytla. Odsávačka jí ulevila, špatně se jí i papalo.Jako pokud odsávat nebudeš, tak budeš prcka jen trápit a zaděláš mu na něco horšího než rýma. A na zahlenění je dobrej prospan.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí