Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj, vím, že už je tu X takových témat, ale já se potřebuju vypsat, nebo se už asi oběsím.
Mám 2,5 měsíční miminko, a od porodnice POŘÁD pláče, nařve zhruba 15 h. denně. Nejdřív to byly koliky, kdo zná, nemusím mu vyprávět, kolem měsíce a půl prdíky přestaly otravovat a začalo to snad ještě víc, nechce se nosit, houpat, chovat, nechce ležet, jezdit, drncat, prostě NIC
koupila jsem kvůli tomu hacku, vibrační lehátko, nosítko a řve neustále. Doma neusne ani náhodou, takže já ho v -7 musím vzít alespoň na hoďku na procházku aby se alespoň trochu prospal a já uslyšela taky něco jiného, než řev.
Je to masakr, myslela jsem si, že je mateřství náročné, ale přeci jen nádherné, já se děsím každého dne, jakou bude mít náladu, jak dlouho bude usínat a při čem všem bude ječet.
Říkala jsem si, po šestinedělí to skončí, po dvou měsících to skončí, teď čekám na 3 měsíc, zda se to zlepší a jen můžu doufat.
Pediatričky klasická odpověď je, že ho nejspíš bolí bříško, ale to vypadalo úplně jinak. ![]()
Drží mě nad vodou jen to, že nejsem jediná a do jeho 15ti to snad trvat nebude.
Holky, kdy to Vaše,,řvouny" přešlo?
@bebinaa jsme plne kojení? davas ještě nejake kapky proti prdikum pravidelne? Masirujes bříško, cvicis z nožičkami?
Je kojeny? Nikdy by me nenapadlo, ze se zeptam, ale nemuze mit hlad?
Zavinuti a pustit vysavac jsi zkousela? Je fakt divne, ze ho neuklidni nic, ani chovani.
No tak já tohle měla se synem také. řval, řval, řval, měla jsem ho pořád na rukou. Za necelé 3 týdny mu budou dva roky a už musím říct, že je to lepší ale jinak to byl taky mazec. ![]()
Když byl malý tak kolikrát řval tak hodně, že měl úplně opuchlý oči. Přestala jsem kojit, protože jsem měla pocit, že mám málo mléka, u kojení vyváděl a řev ve dne v noci. Noci prochozené, dny prochozené. Všude jsem četla, že kojenec má spát x hodin denně, ten můj spal snad max. hodinu denně jinak ječel jak Saxana. ![]()
Přeji pevné nervy, neboj, čím bude starší tím to bude o chlup lepší.
My měli to stejný s první, do osmi týdnů řvala… odpoledne začla v pět a končila o půlnoci, pak jsem objevila Karpa (pohledej na netu), to zachránilo mojí nervovou soustavu, no a v těch 3 měsících to teda celkem přešlo…hodně se to zlepšilo. I když malej budou v březnu už tři roky, je to pořád celkem ječivka ![]()
Chápu! Naše malá řvala, řvala a řvala.. klid jedině venku, když jel kočár, když se zastavil, tak řvala. Myslela jsem, že mě odvezou na psychiatrii. Vůbec nechtěla spinkat. Od 8.týdne jsem začala používat šátek a velké zlepšení, spinkala mi na hrudníku 2-3h. Zlepšení začalo až po 4.měsíci a od té doby to bylo jen lepší a lepší. Soudím, že to bylo tím, že se začala více pohybovat (přetáčet na bříško), začala být unavenější ze všech těch nových vjemů. A teď? Mám spokojenou, hodnou 11 měsíční holčičku, co si sama pohraje, víská, píská, krásně spinká. Takže naděje tady je!! Drž se!
@Bibi239
Vysavač zabíral právě na koliky suprově spolu se zavinutím, teď řve furt ať dělám, co dělám.
@bebinaa napadlo mne vyzkoušet jine UM muže ho z toho vašeho bolet bříško. Jakou ma stolici? jak často kadi? taky se mi nezdá že by tak dlouho miminko plakalo
@bebinaa jaká UM jsi zkoušela? Stolici má normální (nemá v ní hlen)?
@jowana @Jannys
Máme Sunar complex, zkoušeli jsme snad všechny, ale nic ho moc nezasytilo, stolici má OK, a kaká min. 2× denně
Mně přijde, že je furt podrážděnej, nervozní, jen se na něj někdo podívá a už spustí.
@bebinaa me napada, zda se treba nerozvinula alergie na bilkovinu kravskeho mleka, pripadne reflux. Treti synbyl urvanej a dva mesice jecel, kdykoli byl vzhuru, ale nastesti sel taky uspat bez problemu, 15 hodin denne revu, to uz mi prijde jako duvod k vysetreni.