Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Bibi239
Ta alergie mě taky napadla, na reflux používáme Nutriton.
@bebinaa to je blbost takhle male miminko nemůže byt tolik podrazdene. Napadlo mne akorát jestli mu nemůže byt zima (důvod proc nespí), bolest bříška, brkanec, hlad, žízeň, zavinuti, chtít matku, vyměnit možná ty kapičky
@Bibi239 no je to fakt divný, no může mít hlad, ale někdy ho snad taky nemá, třeba těsně po kojení. Víš co myslim.
Je divný, aby plakal NEPŘETRŽITĚ. @bebinaa dost se divim, že píšeš až teď, to máš můj obdiv. ![]()
@bebinaa jake jsze ještě zkoušeli? přeci 15 h pláče není jen tak MUDr. to neřesi ![]()
@Jannys
já bych ho tak ráda chovala, ale je děsně nekontaktní, vydupu si vyšetření, protože toto neni opravdu normální ![]()
@bebinaa ty jo urcite to res.Dle mne neni normální když takto male dite pláče. Ano miminka pláčou ale az takto?
@Jannys Infacol (potom zvracel(, Baby calm (účinkoval týden), Espumisan (neúčinkoval), jen ten Sab simplex pomáhá. Ale nemyslim si, že to bude břicho, nekroutí se, nepropíná, jen prostě řve.
Měla jsme s dcerkou to stejné. Řvala, řvala, řvala, min. 10 h denně, první snad 2 měsíce přes den nespala, max. po 10 minutách. Řvala doma, v náručí, postýlce, v kočárku, ani jsme si nikam nemohla sednout, když jsem někam jela, neslyšela jsem vlastního slova, jezdila upachtěná jak šílenec. I jsem byla fakt tak vyčerpaná, že jsem někdy brečela, a abych aspoň chvilinku neslyšela ten řev, šla si dát třeba dvouminutovou sprchu a dala ji do postýlky. Dr. taky říkala, že to se spraví. No, taky, bříško, a když přestalo bříško a malilinko se to zlepšilo, tak ve 4 měsících se jí začaly prořezávat zuby a řvala kvůli zubům tak do 20 měsíců. Postupně se to ale od toho narození pomalilinku zlepšovalo. První zlepšení bylo kolem 4 měsíců, pak roka, jak s enaučila chodit, pak kolem 2 let. No i tak je trošku citlivější a i dnes v 2,5 letech ji rozbrečí více věcí než je zdrávo, ale už je to v pohodě. Je to zralé na psychiatrii, jak ti rozumím, a kdo nezažil, ten nepochopí. Já druhé dítě zatím ani nechci. Tohle už bych fakt tak brzy zas nedala. Pro mě bylo období mateřské očistec a začala jsem si to „užívat“ až po 1. roce dcerky. Do té doby na to skoro nerada vzpomínám. Jak ráda jsem šla do práce, když měla 16 měsíců, aspoň na pol. úvazek, jinak bych snad skočila z okna. To pochopí jen málokdo. Teď je to zlaté a pro mě nejlepší období, co jsme zažila (2,5 roku). Strašně pomohla i školka. Tam se to taky spravilo ještě více. Drž se, rozumím ti.
Příspěvek upraven 30.12.14 v 20:10
@bebinaa píše:
Holky je na UM, ten hlad bych chápala
Co používáte za mléko? Nám malá takhle ječela po Nutrilonu
Potom jsme přešli na Hipp a od té doby zlaté dítě
Jinak tě můžu jen podpořit, měla jsem to samé do 4 měsíců, nejdřív kolika, potom kvůli tomu Nutrilonu. Teď má 2,5 roku a furt si pamatuju, jak jsem si asi ve 2 ráno, kdy ještě nespala a jen řvala, krájela chleba a oči mi klouzaly na nůž a na moje zápěstí a napadlo mě, jaký by to bylo snadný a měla bych klid.
Holka no jediný co mě v tu chvíli probralo bylo to, že muž byl na noční a kdo by se o ní postaral, než by přijel z práce.
Přitom nejsem magor, ale v tu chvíli už jsem to nezvládala
Tím ti chci jen říct, že vím přesně jak se cítíš, je to prostě strašný a řeči typu, že to bude časem lepší, ti nepomůžou.
Zkoušela jsi dr. Knapa? Druhá dcera by byla to samý v bledě modrým, ale díky Knapovi jsme jí do pár minutek uklidnili. Fakt to stojí za to ![]()
@Jannys
Nějaké fleky na tvářích občas má, ale když jsem se mudr. zmínila, řekla, že je to nejspíš ekzém z Avirilu,
Zkusila bych vyměnit UM, nebo probiotika baby calm, může se také jednat o kojeneckou koliku
@bebinaa a ten brkanec? zkoušela jsi cajik? pokud ano kolik ti vypije?
@bebinaa ty mu davas na obličej aviril? kdyz už tak by měl fleky po tělíčku ne? Ne jen na obličeji co když je to opravdu vta alergie? ![]()