Ucpaný nos mimina

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
11
30.8.17 05:50

Ucpaný nos mimina

Zdravím dámy,
Potřebovala bych poradit.Syn 9m má často ucpaný nos, pořád popotahuje do sebe. zkousela jsem různé kapky do nosu s očekáváním že se mu soplík spustí a odsaju to ale pořád nic. malej má hrůzu v očích už jen když vidí vysavač :( máte nějaká tip když kapky ani odsávačka nezabírají? Mudr pořád mění kapky a říká že se to spustí ale mám obavy aby nakonec malýmu nepichali dutiny :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2550
30.8.17 06:33

Ahoj, jde o to, jestli má opravdu soplíky, nebo má zduřelou sliznici (to má potom taky pocit, že má plný nos a posmrkává). Já osobně si nemůžu vynachválit sprej Eucasol od Justu. Nestříká se do nosu, ale třeba na polštář před spaním, aby mohl dýchat. Když je rýma větší, tak si to stříknu pod krk, aby mi to šlo přes den do nosu (nebo na kapesník, když je obr rýma a inhaluji). Otevře to dutiny a např. s mojí celoroční rýmou to hodně pomohlo - teďka se prostě jednou za čas normálně vysmrkám, ale jinak mám průchodné dutiny a jsem v cajku.
A taky vím, že kamarádka nevytahovala soplíky odsávačkou, ale měla obyčejné uchošťoury a večer přes spaním se koukla na přebalováku do nosu a opatrně ho tím projela a vyčistila. To už je trochu o citu - nesmíš zajet až k mozku ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14895
30.8.17 07:49

@IvetPepi kapky na doporučení lékařky nedávám..
Pouze mořskou sůl než to vysaji a vysavač taky opatrně. Říkala že je to pak začarovaný kruh.
Kolem postýlky jsem rozvesila mokre pleny s mořskou solí a vysavala opravdu málo..Do týdne byla rýma pryč.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1637
30.8.17 08:45

Asi by se měla léčit příčina, proč má pořád ucpaný nos, ne jen řešit následek různými kapkami…Nemůže mít třeba alergii?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
shadowbabe
30.8.17 16:55

Na ucpany nos pouzivam Tymianovy krem, vse se spusti a odsavat se nemusi vubec :)

• Citovat
  • Upravit
1105
26.11.20 06:33

Potřebovala bych poradit, malá má už dlouho ucpaný nos. Hlavně v noci, pořád funí a budí ji to. Kapu quixx a přinejhorším nasivin, ale to nemůžu kapat věčně. Nos má čistý, nic na odsátí. V ložnici nemáme přetopeno. Uvažovala jsem o zvlhčovači vzduchu, ale ráno máme orosená okna tak nevím jestli je to dobrý nápad, abychom si nevypěstovali ještě nějakou plíseň. Už fakt nevim :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
209
26.11.20 09:04

@Jaaanča ja bych zašla k mudr.. toto jsme meli minuly rok pred vanocema, nakonec jsme skoncili v nemocnici s bronchitidou.. taky neslo nic odsat.. za dva dny jsme byli doma, koupili jsme inhalator, dostali jsme foukatka a mame klid.. tuk, tuk.. uz pul roku jsme nebyli vubec nemocni.. zkus zapalit aroma lampu s eukalyptem, vyplachnout nos vincentkou nebo morskou vodou, zvýšit postylku pod hlavou.. zkus ji dat kapky na odkašlávání treba neco vykasle.. vic rad asi nemam

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1.12.20 19:03

Jakou konzistenci ma ryma?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
1.12.20 19:08

Nemá v nose nějakého strpetokoka? Šla bych za dr a požádala o Pamycon.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3.12.20 16:01

Malá se vysavače taky bála, jak jsem zapnula vysavač a viděla odsávačku na nudle tak bylo zle. Ale měla hroznou rýmu a jinak to nešlo… zkusila jsem to s ní obráceně, nejdříve jsem ji dala čistou vysavačku na nudle a nechala jsem ji chvíli si s tím hrát, pak jsem ji to dala na vysavač a poprosila ji jestli mi vyluxuje nos. A příště když jsem jí chtěla vyluxovat nos, tak jsem ji to dala do ruky, a nejdříve jsme luxovali nos méďovi a pak si ho vyluxovala sama, nenápadně jsem ji pomáhala… Chtělo to trochu trpělivosti ze začátku, ale pak ji to bavilo. Nevím co přesně je Vašemu malému, ale nám na hodně ucpaný noc pomáhá Vincenta nebo osolená voda, když se mi nechce běžet do obchodu. Ohrejeme ji v kastrolku dáme nos nad hrnec, přes hlavu ručník a soutěžíme, kdo to vydrží dyl čichat. Když nezavodime, tak to malou nebaví, takhle u toho vždy vydrží déle a celá posmrkana povídá, že si uvaříme novou vodu a budeme ještě hrát :D Ale v 9-ti měsících napařovat nos by takhle nešlo… tak nevím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí