Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@sakota píše:
Obnovuji diskuzi s dotazem, co dělat, když nezabral hydroxid draselny? Zacinam byt mirne zoufala…
Zvon nepomáhá? Pak asi už jedině instalatér, prošťouchne to.
Osvezovaz na mise nemame, takze fakt nechapu, cos e pokazilo.
Ach jo, zkusim to ejste encim prostourat a pak holt nejaky orpavar..kdo se vola? Nejaky instalater?
@sakota ja bych ucpavku rozhodne neposunovala dal, dokud je to v mise nebo v te roure ze zdi, jde to vyndat, jakmile ucpavka zapadne do stupacky, muzes mit mega problem i s probouravanim se do stupacek.
@sakota píše:
Obnovuji diskuzi s dotazem, co dělat, když nezabral hydroxid draselny? Zacinam byt mirne zoufala…
http://www.alfachem.cz/…acile_1l.jpg
Pokud nezabere tohle, tak je to skutečně již na mechanické odstranění příslušným odborníkem.
Ještě dodatek - kdysi jsem do mísy vylila špecle.. Nabobtnaly, a ucpaly celý záchod, hrůza, děs a horor.. Nic nepomáhalo, tak jsem zavolala instalatéry, kteří slíbili, že přijedou ráno druhý den.. V noci jsem použila nejbližší benzínku, vydržela, a ráno měla z ostudy kabát, protože mísa byla prázdná a volná.
Instalatér mi pak vysvětlil, že ty přípravky mimo jiné potřebují taky čas, aspoň ten půlden..
Holky akutka, pomoc prosím
Dnes jsem si všimla, že se mi z wc ztratila voňavka na wc a najednou při spláchnutí wc „vypěnilo“.. Došlo mi, kam se asi voňavka ztratila (taková ta závěsná plastová uvnitř s tuhým obdelníčkem savo), nejspíš jak jsem šla v noci na wc se mi při dosednutí na mísu podařilo s prkýnem nějak vrznout a shodit jí.. Bohužel, vylovit už nešla, takže propadla do odpadu.. Přes noc jsem na to úplně pak zapomněla a dnes nemilé překvapení, když jsem spláchla, tak se wc vyvalilo.. Jenže, ne vrchem mísou.. Ale spodem z míst, kde je wc přidělané k zemi..
Manžel je na brigádě, přijede večer a já nevím co s tím
WC samozřejmě pořád šíleně pění a dotoho se valí voda při spláchnutí spodem.. Nenapadá vás, jak do toho? Co s tím teď? Ta voňavka asi nějak hnula s odpadem že?
Kdyby byl jen ucpaný, tak předpokládám, že by se mi o vyvalilo jen vrchem
Jinak máme takový ten starý záchod, kde není rovnou „otvor“ ale je tam ještě taková ta „plošina“, nebo jak to nazvat, snad chápete, co myslím
Díky moc za rady.. ( Jinak přidám pro pobavení.. Volám manželovi, protože jsem napřed myslela, že někde prdla voda, protože jsem jen přišla na wc a vytopeno.. „Miláčku prosimtě, na jak dlouho to tam ještě máš? Potřebuju tě doma, asi prdla voda a já nevím co s tím“… „Jak co s tím, máš kontrakce? Volej sanitku já jedu hned za váma..“… Mě nějak vůbec nedošlo, jak blbě to od manželky v posledním stádiu těhu jde ještě vyložit: )
Jako v pokročilém těhotenství bych volila variantu buď zavolat instalatéra a nebo počkat na manžela (pokud je šikovný a poradí si s tím) a mezitím chodit na wc k sousedce. Záchod je dost těžký a s bříškem se poněkud blbě i ohýbá.
Bude potřeba zavřít a odmontovat přívod vody, odšroubovat záchod od země a oddělat od odpadu, nějak vyklepat/vyšťourat tu voňavku a pak to namontovat zpátky.
@zoy Já vůbec právě nevím, jak jsou tyhle staré panelákové wc řešené… V bytě u našich to bylo vše udělané nové od táty a jinak jsem bydlela s manželem vždy v RD, až teď v bytě..
Takže se děsím toho, aby se mi tu nevyvalilo třeba něco od sousedů, jestli to nemůže být nějak propojené..
Předpokládám, že manžel bude muset mísu nějak odšroubovat od země a budem se modlit aby to bylo hned pod tím teda.. ![]()
My teda v bytě máme záchod přišroubovaný k zemi a má vzadu rouru, co vede do společné stoupačky. Pak ještě existují stojící záchody s rourou dolů, ta by pak musela vést někudy zemí dolů a to si nedokážu představit, jak by to bylo zapojené. Hodně štěstí a málo potopy.
@zoy Právě jsem měla za to, že to všechno vede tou rourou do stupaček ve zdi… Pak ale nechápu, jak je možné, že ta voda když spláchnu se valí vysloveně ze země a né z té roury za wc, co vede do zdi do stupaček
No už aby manžel přijel.. Děkuji za tipy..
@zoy manžel přijel z práce, vzal pero, prošťouchl perem a od té doby ok
Stejně ale budeme asi kupovat nové wc, všiml si, že je už záchod celý jetý
srouby uplne zarezle atp a je asi jen otázkou času, než se ucpe něčím jiným zas ![]()
Lidičky, potřebuju pomoct. Pár dní nám docela špatně odtéká záchod (blbě odtékal 2 dny, pak jsme byli pryč, teď jsme se vrátili, že se to třeba už rozpustilo, ale furt to odtéká špatně). Zkoušeli jsme zvon, ale wc má takový divný ohyb a zvon k němu nesedí. Nalila jsem tam Freddyho, teď jsem dolila tu druhou várku vody, akorát nevím, jestli a kdy mám spláchnout? Nechci, aby mi to rozežralo trubky.
A zatím ale nevypadá, že by se děla nějaká reakce…
Ucpaný je to… však vy víte ![]()
Zalít horkou vodou, dál můžeš zkusit nějakou chemii nebo sodu.