Účto nad moje síly, 15 zaměstnanců ve firmě
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Reakce:
Tak minimálně bych jednatele přesvědčila, aby uvážil smlouvu s daňovým poradcem a myslím, že posila by se ti také hodila…ale ta finální „odpovědnost“ daňaře je určitě důležitá…
- Citovat
- Upravit
@Dorothea píše:
Tak minimálně bych jednatele přesvědčila, aby uvážil smlouvu s daňovým poradcem a myslím, že posila by se ti také hodila…ale ta finální „odpovědnost“ daňaře je určitě důležitá…
No právě v práci pořád říkají jak je to lehké, že je to jen o zapisování faktur a Pohoda to všechno udělá za mě. Jenže tak to není
- Citovat
- Upravit
Pohoda je dobrý program, také v něm pracuji, ale určitě za tebe všechno neudělá. ![]()
Hlavně jestli musíš být i na prodejně, tak to pak nemá člověk tolik času a klidu věnovat se účtařině, znám.
- Citovat
- Upravit
Myslím, že daně už jsou trochu nad rámec, ale nejsem schopná posoudit reálně. Ale tam je toho opravdu hodně, plus neustálé změny ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak zvážila bych třeba nějaký kurz, kde by ti pomohli přímo s tím, s čím máš problém. Nebo nějaká známá, která je v účetnictví zkušenější? Otázka je, zda se s tím svěřovat zaměstnavateli, protože by to taky mohlo ohrozit tvoje místo. Posila? No nevím
Na 15 lidí bych řekla, že jedna účetní stačí. ![]()
- Citovat
- Upravit
Podle popisu tvé práce máš toho opravdu hodně a to není dobře. Musíš k tomu studovat nové předpisy, musíš si dělat i kontroly, sklady, pokladnu. To je na palici. Potřebovala bys nějakou asistentku, která by ti alespoň připravovala podklady. I kdyby měla být absolventka a nebo paní na MD na poloviční úvazek.
Přetížená účetní je cesta do pekel natož co by se stalo, kdybys onemocněla. Daňový poradce při zpracovávání daňového přiznání je samozřejmostí a to ví každý podnikatel, který má alespoň trochu zájem o to, aby bylo všechno v pořádku. Zkus to jednateli takhle nadnést a nebo odejdi, protože se za chvíli složíš.
- Citovat
- Upravit
@RadkaCh píše:
Tak zvážila bych třeba nějaký kurz, kde by ti pomohli přímo s tím, s čím máš problém. Nebo nějaká známá, která je v účetnictví zkušenější? Otázka je, zda se s tím svěřovat zaměstnavateli, protože by to taky mohlo ohrozit tvoje místo. Posila? No nevímNa 15 lidí bych řekla, že jedna účetní stačí.
Než vyleze z kurzu, bude další x změn na všechno možné. Účetnictví a daně se musí studovat pořád a na to musí být čas a síly. A nebo daňový poradce.
- Citovat
- Upravit
@Kobliha51 Já nemyslím ani tak kurz kolem změn v zákonech, ale spíš v tom si udělat nějaký zaběhnutý systém, aby lépe zvládala ty rutinní záležitosti a měla tím víc času právě na ty změny a složitější věci.
- Citovat
- Upravit
Jedna ucetni na dve firmy a 15 zamestnancu vc. skladove evidence je dostacujici. Spis by byla vhodna spoluprace s danarem. Projde ucto a najde slabiny. A ucetni bude mit kde se zeptat a poradit. Danova priznani by mela jit tsktez pres danoveho poradce.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No ono to vypadá, že jedna firma je výroba a druhá prodejna, to je docela dost práce. Jde o to, kolik má kterých dokladů a vzhledem k 15ti zaměstnancům. to vypadá na dost zakázek a prodejů.
- Citovat
- Upravit
Osobne doporucuji najit si nejakou hodne dobrou ucetni, ktera radi behem roku s tezsimi ucetnimi pripady a na konci roku kompletne poradi se zauctovanim zaverkovych ucetnich pripadu. Nekoho kdo pravidelne navstevuje skoleni atd…nekoho komu muzes behem roku zavolat a poradi ti. Takova ucetni (nebo danova poradkyne) si pak necha platit od hodiny nebo treba mesicnim pausalem a na konci roku si rekne neco za zaverku a DPPO. Tohle vsechno nemuzes sama zvladat, vim o cem mluvim. Delam prave ty zaverky a ucetni poradenstvi nekolika firmam a je neustale neco noveho. A hlavne nekdy zasnu co vsechno v ucetnictvi najdu, je to moc tezky obor na to vse zvladat a k to u jeste delat vse co delas…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj dělám samostatnou účetní rok a půl. Přesto mám pocit že je to nad moje síly. Nejsme velká firma máme asi 15 zaměstnanců. Ale nezvládám se rychle doučovat to co by účetním s několikaletou praxí mělo být jasné od začátku. V účetnictví příjmám, eviduji, platím, vystavuji faktury, příjmové a výdajové pokladní doklady, tvořím a vyplácím mzdy a odvody úřadům, dělám všechna daňová přiznání z příjmu, měsíčně a čtvrtletně DPHčko u obou našich společností, zúčtovávám daně, řídím prodejnu a vedu skladovou evidenc (příjmám a zaevidovávám zakázky, tisknu visačky s čárovými kody na výrobky). Daňového poradce nemáme, zpětně přicházím na chyby naší bývalé paní účetní. Nevím co s tím. Přimět jednatele, aby mi zajistil posilu, nebo účetnictví radši úplně nechat. Strašně nerada bych někomu ublížila, nebo poslala do vězení.