Úřad práce a práce na obci
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Reakce:
No, pokud je to pracovní poměr a na obci tě budou chtít, tak odmítnout nemůžeš (pokud to nemáš čím doložit), resp. můžeš, ale vyřadí tě z UP.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No tak třeba u nás v malém městečku, se na toto lidi třepou
ale chápu, že třeba tam jít nechceš, většinou jde o zametání náněstí a chodníku.. švagrová tam je zaměstnaná a má 10 čistého a taky ze začátku zametala a teď je v obecním nějakém pohostinství rozdává jídlo či co… je to normální zaměstnání, m ale pod obcí takže souhlasím, že jestli odmítnešm jenm že nechceš, tak asi tě vyřadí
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Požádala jsi je, aby ti zprostředkovali zaměstnání, tak dělají svoji práci ![]()
- Citovat
- Upravit
Taky nechápu, co máš za problém. Sehnali Ti místo, pokud Tě budou chtít, odmítnutí Tě přijde draho (konec podpory).
Druhá věc je, že pak můžeš například na Úřad práce nahlásit, kdyby chtěli moc přesčasů a nepropláceli je atd. - vypadá to, že Ti na týhle práci moc nezáleží, tak Ti asi nebude vadit, když si šéfa na**reš.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Podporu neřeším stejně ji nemám
mám brigádu tak jestli je možné to i nějak díky tomu odmítnout nebo nějak něco říct abych jsem nemusela makat na obci a aby mě nevyloučili z úřadu
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Podporu neřeším stejně ji nemámmám brigádu tak jestli je možné to i nějak díky tomu odmítnout nebo nějak něco říct abych jsem nemusela makat na obci a aby mě nevyloučili z úřadu
Tak maximálně to vzít a naštvat šéfa, aby tě vyhodil ve zkušebce. Ale zase ne tak, abys dostala paragraf.
- Citovat
- Upravit
Ne, není… na UP jsi proto, aby ti našli práci, ne abys měla placené zdravotní mohla chodit po brigádách, tak si ho plať sama a můžeš si i práci vybírat sama.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Tak maximálně to vzít a naštvat šéfa, aby tě vyhodil ve zkušebce. Ale zase ne tak, abys dostala paragraf.
Jedina moznost je. Pokud se dostanes k nejakymu pohovoru delat blbce ze sebe, tak aby te nechteli.
Pak je mozny rict, ze budes dlouhodobe mimo provoz, protoze jsi tehotna, jsi v 2,5 mesici a nevyplatilo by se te prijimat, ale obec je obec..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak potom nechápu proč jsi na pracáku
a když neřešíš podporu, no tak se z pracáku odhlaš, choď po brigádách a zdravotní si plať sama ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Januliiik píše:
Tak potom nechápu proč jsi na pracákua když neřešíš podporu, no tak se z pracáku odhlaš, choď po brigádách a zdravotní si plať sama
Zase nektery ty prace od pracaku stoji za houbeles. Me nabidli celkem nedavno HPP na rozvozce pizzy za 5tia + provize z pizz.. Jen podminkou bylo vlastni auto, ale kdyz by se rozbilo - mela bych si to opravit ze svyho. Tak jsem se zasmala, ze prece si nebudu nicit auto, do ty prace bych prijela 2,5tis mesicne.. A jeste bych na tom prodelala. Ono ne prijmout kazdou praci jde… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A nechapu. Proc by se mela odhlasovat? Ona aspon neco dela, ale co delaji ty cikani, ktery tam jsou nahlaseny a jeste pobiraji 30tis pridavky.
Kde je pak ta ferovost?? My, co vydelavame na ty cikany, celej zivot drem. Myslim, ze ma pravo bejt chvili nahlasena na pracaku a najit si rozumnou praci.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@angelsface tak to je jiná. Ale práce na obci je docela dobře placená práce, u nás se na ní jen tak někdo nedostane a je snad na pořadník
a zase nevěřím, že tu práci nabídnou jen tak někomu
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@angelsface NO ale tak to už je trochu závažnější důvod, než že prostě nechci. Teda já když byla na pracáku, tak mi nenabídli nic ![]()
- Citovat
- Upravit
Ahoj je možné odmítnout práci na obci?
Vím že povinnost práce na obci po půl roce na pracáku byla zrušena, ale jak je to teď a zda je možnost i odmítnout. Prácak mě nahlasil starostovi naší obce že jsem nezaměstnaná a nějaká ženska se mě přišla zeptat co a jak. Náš starosta je **** takže by to nebylo 8hodin práce denně, ale o dost víc a ty by nebyli zaplacené a jde prý o HPP. Tak mě zajíma zda to mohu odmítnout když jsem o ničem ani nevěděla a úřad místo toho než by mě odeslal někde se zeptat na prac. místo tak mě takhle nahlašují bez mého svědomí. Je mi jasné že jsem na pracaku a nemohu si mocc vybírat, ale na obci pracovat nechci a nelíbí se mi chování uřednice že mi ani nedala vědět byla jsem tam před pár dní takže mohla něco říct.