Zaměstnavatel mi vyhrožuje?!
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Reakce:
Ano, si povinna požádat zaměstnavatele o RD, což si evidentně neudělala… takže čistě dle zákona má pravdu, to jestli by mu to prošlo i u soudu je už věc druhá.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Ahoj maminky mám dotez jsem už bezradná.Zaměstnavatel mi začal dělat problémy má na to právo? Mám doma 8 měsícu chlapečka, mateřská mi skončila v prosinci od té doby jsem na RD. Chce se mě zbavit a odstupné mi dát nechce, tak vymýšlí všelicos.
Teď mi poslal dopis, že jsem mu nedala písemně kdy se syn narodil a od kdy čerpám RD a jak dlouho ji čerpat budu, že za dobu co jsem na rodičáku mám absenci v práci co jsem mu nedala vědět a může po mě požadovat náhradu škody. Dále mi píše že nemám o tuto práci zájem a navrhuje mi výpověď dohodou(smlouvu mám na neurčito). Kdy se syn narodil to ví a od kdy čerpám rodičák také, je nutné dát mu tohle všechno písemně nebo jen vyhrožuje?
![]()
Omlouvám se za anonym.
A požádala jste ho o RD? Žádost musí mít písemnou podobu, je v ní mimo jiné uveden nástup na dovolenou (po MD) a pravděpodobné ukončení. Nárok na RD má každý zaměstnanec, ale musí ji zaměstnavateli ohlásit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@blecha72 Jen doplním, že ne pravděpodobné, ale „pevné“ ukončení - tedy v tom smyslu, že se nejde ze svého vlastního rozhodnutí vrátit dříve, ale je možné si ji prodloužit, pokud do 3 let ještě nějaký čas zbývá.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Na takového zaměstnavatele je nejlepší mít všechno písemně, doporučeně, kopie si nechat podepsat převzetí atd… dopředu si zjistit co musíš a na co máš právo.
Po narození se posílá zaměstnavateli kopie RL, tím si splnila povinnost oznamení (pokud máš důkaz - podací lístek atd) a o RD opravdu musíš písemně požádat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Hold neznalost zákona neomlouvá.
Všechno mu ihned dodám. Tak snad to ještě nějak zachráním.. ![]()
- Citovat
- Upravit
@j.a.n.i1 píše:
@blecha72 Jen doplním, že ne pravděpodobné, ale „pevné“ ukončení - tedy v tom smyslu, že se nejde ze svého vlastního rozhodnutí vrátit dříve, ale je možné si ji prodloužit, pokud do 3 let ještě nějaký čas zbývá.
Jo, rozumíme si. Napsat datum. To se může změnit (opět písemnou formou).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@blecha72 píše:
Jo, rozumíme si. Napsat datum. To se může změnit (opět písemnou formou).
Ta tak, akorát že nejde jen tak měnit na dřívější ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@j.a.n.i1 píše:
Ta tak, akorát že nejde jen tak měnit na dřívější
To záleží na domluvě se zaměstnavatelem. Já jsem měla požádáno asi do roku a půl věku dítěte, nakonec na popud zaměstnavatele jsem nastoupila v 8 měsících věku dítěte. Napsala jsem žádost o ukončení RD, bylo mi vyhověno.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Hold neznalost zákona neomlouvá.Všechno mu ihned dodám. Tak snad to ještě nějak zachráním..
To je otázkou, buď to jen zkouší a když dohodu odmítneš, tak to nechá být, nebo ti tu výpověď prostě dá a bude čekat zda ji napadneš.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@blecha72 píše:
To záleží na domluvě se zaměstnavatelem. Já jsem měla požádáno asi do roku a půl věku dítěte, nakonec na popud zaměstnavatele jsem nastoupila v 8 měsících věku dítěte. Napsala jsem žádost o ukončení RD, bylo mi vyhověno.
Ano, na domluvě
kdežto na prodloužení domluva netřeba.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@j.a.n.i1 Můžu se ještě zeptat jestli mu můžu tyto papíry dodat dodatečně nebo je na to nějaká lhůta do které by měl tyto papíry dostat? Děkuji.. ![]()
- Citovat
- Upravit
Ono to taky záleží na tom, jak moc o Tebe zaměstnavatel dál stojí. Možná mu to přišlo vhod, možná jen straší.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Burj Chalifa Přišlo mu to vhod určitě nejsou tržby chce se mě zbavit aby mě nemusel dál vést v účetnictví. ![]()
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
@j.a.n.i1 Můžu se ještě zeptat jestli mu můžu tyto papíry dodat dodatečně nebo je na to nějaká lhůta do které by měl tyto papíry dostat? Děkuji..
No, o RD si měla požádat do konce MD.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj maminky mám dotez jsem už bezradná.
Zaměstnavatel mi začal dělat problémy má na to právo? Mám doma 8 měsícu chlapečka, mateřská mi skončila v prosinci od té doby jsem na RD. Chce se mě zbavit a odstupné mi dát nechce, tak vymýšlí všelicos.
Teď mi poslal dopis, že jsem mu nedala písemně kdy se syn narodil a od kdy čerpám RD a jak dlouho ji čerpat budu, že za dobu co jsem na rodičáku mám absenci v práci co jsem mu nedala vědět a může po mě požadovat náhradu škody. Dále mi píše že nemám o tuto práci zájem a navrhuje mi výpověď dohodou(smlouvu mám na neurčito). Kdy se syn narodil to ví a od kdy čerpám rodičák také, je nutné dát mu tohle všechno písemně nebo jen vyhrožuje?
Omlouvám se za anonym.