Výpočet mzdy

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
20.2.14 21:49

výpočet mzdy

Dobrý den,
potřebovala bych poradit ohledně výpočtu mzdy (zaměstnavatel není zrovna slušný a prosba o objasnění nepadá na úrodnou půdu :roll:)
Nastoupila jsem po RD do práce, RD byla do 7.1.14, 28.1.14 jsem musela na „paragraf“ - onemocnělo mi dítko.

Ve výplatnici mám : rodičovská dovolená 7dnů - 56 hodin 0
nemocenské dávky 4dny 0
měsíční plat 14 dnů - 112 hodin částka

nahoře na výplatnici mám: Tarifní mzda: částku z výměru
Průměr D: částka (to je v přepočtu co mám na hodinu? nesedí to totiž, když tuto částku vynásobím s počtem hodin :think: )
Nejde mi do hlavy proč je počítáno za RD 56 hodin, když 1.1.14 bylo zavřeno a 4.1. a 5.1.14 byl víkend - neměly se počítat jen 4 dny? A za „paragraf“ tam není počítána ani hodina a byl po 4 všední dny. :roll: 8o
Moc všem děkuji za objasnění.

Omlouvám se za anonym, ale je to osobní :kytka:.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4190
20.2.14 21:55

Předpokládám 8 hod.prac.dobu… 7*8=56 hodiny rodičovské dovolené - 0 Kč vyplácel úřad práce.
OČR 4 dny - vyplácí OSSZ (příjde ti příští měsíc složenka, nebo na účet, dle toho co jsi na OČR vyplnila).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
726
20.2.14 22:04
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.2.14 22:11

Holky, mi je jasné, že nedostanu nic od zaměstnavatele ;). Jen mi prostě nesedí hodiny :think:, měl by být nějaký fond pracovní doby a tam se prostě s tímto nevlezu :think:. Tím pádem mi nesedí mzda, když ji rozpočítám na hodinu abych se dobrala k číslu, které mám mít na pásce.
PS: pokud je 1.1. zavřeno je fond pracovní doby za leden 22×8=176 hodin? Nebo se vždy počítá i s tím svátkem, pokud vyšel na pracovní den? :roll:

• Citovat
  • Upravit
726
20.2.14 22:13

Státní svátky jsou na pásce samostatně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.2.14 22:30

To vím, jde mi o to, že 1.1. bylo mé pracoviště zavřeno, ale když vydělím tar. mzdu 176 hodinami, nesedí mi výsledná částka, ta sedí pokud tar. mzdu vydělím 184 hodinami (což je 23 dnů - tedy i 1.1.14). :think: V celkové sumě to udělá celkem dost :oops: ;).

• Citovat
  • Upravit
101500
20.2.14 23:00

Pracuješ normálně od pondělí do pátku? Pokud ano, tak na leden je fond pracovní doby opravdu 184 hodin.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.2.14 23:13

@j.a.n.i1, normálně mám krátký x dlouhý týden. Ale v lednu jsem měla náhradu mzdy, pro překážky ze strany zaměstnavatele. A nerovnoměrně rozvrženou pracovní dobu nemám nikde upravenu :roll: :think:. 1.1. 2014 nebyl v práci nikdo. Na výplatnici mám vždy počet odpracovaných dnů a vynásobeno 8-mi hodinami ( i několik let nazpátek a to jsem taky pracovala na kr. x dl. týden :nevim: ). Jsem z toho jelen. :oops:

• Citovat
  • Upravit
101500
20.2.14 23:21

To že nebyl v práci nikdo nic neznamená, u nás taky nebyl v práci nikdo a stejně se svátek zapisuje jako placená režie, pokud padne na den, který je jinak pracovní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
blabla123
21.1.17 11:19

Ahoj, chtěla bych se zeptat, jsem na dpp od listopadu. Je možné, že mi zaměstnavatel jeden měsíc počítal mzdu jiným způsobem než následující měsíc?
Ve smlouvě mám pouze tarifní částku 70/h. A na pohovoru mi bylo sděleno, že dostávám provize z prodeje. Ale to v první mzdě vůbec nebylo a řešilo se to procenty z odpracovaných hodin. A též, že mi ze mzdy nebude strhávat daně, že je zaplatí mimo mzdu.
Za listopad jsem měla čistou mzdu 64,80 nyní pouze 60,80. Psala jsem panu šéfovi ohledně výplatnice a zase nulová komunikace :(. Měl mi jí poslat již ve čtvrtek.
Děkuji za rady :kytka:

• Citovat
  • Upravit
21495
21.1.17 12:25

Záleží, kolik sis vydělala za ten měsíc celkem. Pokud víc jak 10 000, tak se kromě srážkové daně odvádí za zaměstnance povinné zdravotní a sociální pojištění. ale to bys měla vidět vše na výplatnici…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
blabla123
21.1.17 12:35
@nozu píše:
Záleží, kolik sis vydělala za ten měsíc celkem. Pokud víc jak 10 000, tak se kromě srážkové daně odvádí za zaměstnance povinné zdravotní a sociální pojištění. ale to bys měla vidět vše na výplatnici…

Nebylo to nad 10 000, oba měsíce byly pouze cca 2000

• Citovat
  • Upravit
blabla123
21.1.17 12:57

Tak už mám výplatní pásku, mohu se bránit, že je to špatně vypočtené? Bude mi to k něčemu?

• Citovat
  • Upravit
101500
21.1.17 22:03
@blabla123 píše:
Tak už mám výplatní pásku, mohu se bránit, že je to špatně vypočtené? Bude mi to k něčemu?

No, pokud je to opravdu spatne, tak ano.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
blabla123
21.1.17 22:08
@j.a.n.i1 píše:
No, pokud je to opravdu spatne, tak ano.

Už se vyřešilo, ale děkuji za ochotu :kytka:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat