Výpočet mzdy
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Reakce:
Předpokládám 8 hod.prac.dobu… 7*8=56 hodiny rodičovské dovolené - 0 Kč vyplácel úřad práce.
OČR 4 dny - vyplácí OSSZ (příjde ti příští měsíc složenka, nebo na účet, dle toho co jsi na OČR vyplnila).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Holky, mi je jasné, že nedostanu nic od zaměstnavatele
. Jen mi prostě nesedí hodiny
, měl by být nějaký fond pracovní doby a tam se prostě s tímto nevlezu
. Tím pádem mi nesedí mzda, když ji rozpočítám na hodinu abych se dobrala k číslu, které mám mít na pásce.
PS: pokud je 1.1. zavřeno je fond pracovní doby za leden 22×8=176 hodin? Nebo se vždy počítá i s tím svátkem, pokud vyšel na pracovní den? ![]()
- Citovat
- Upravit
To vím, jde mi o to, že 1.1. bylo mé pracoviště zavřeno, ale když vydělím tar. mzdu 176 hodinami, nesedí mi výsledná částka, ta sedí pokud tar. mzdu vydělím 184 hodinami (což je 23 dnů - tedy i 1.1.14).
V celkové sumě to udělá celkem dost
.
- Citovat
- Upravit
Pracuješ normálně od pondělí do pátku? Pokud ano, tak na leden je fond pracovní doby opravdu 184 hodin.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@j.a.n.i1, normálně mám krátký x dlouhý týden. Ale v lednu jsem měla náhradu mzdy, pro překážky ze strany zaměstnavatele. A nerovnoměrně rozvrženou pracovní dobu nemám nikde upravenu
. 1.1. 2014 nebyl v práci nikdo. Na výplatnici mám vždy počet odpracovaných dnů a vynásobeno 8-mi hodinami ( i několik let nazpátek a to jsem taky pracovala na kr. x dl. týden
). Jsem z toho jelen. ![]()
- Citovat
- Upravit
To že nebyl v práci nikdo nic neznamená, u nás taky nebyl v práci nikdo a stejně se svátek zapisuje jako placená režie, pokud padne na den, který je jinak pracovní.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, chtěla bych se zeptat, jsem na dpp od listopadu. Je možné, že mi zaměstnavatel jeden měsíc počítal mzdu jiným způsobem než následující měsíc?
Ve smlouvě mám pouze tarifní částku 70/h. A na pohovoru mi bylo sděleno, že dostávám provize z prodeje. Ale to v první mzdě vůbec nebylo a řešilo se to procenty z odpracovaných hodin. A též, že mi ze mzdy nebude strhávat daně, že je zaplatí mimo mzdu.
Za listopad jsem měla čistou mzdu 64,80 nyní pouze 60,80. Psala jsem panu šéfovi ohledně výplatnice a zase nulová komunikace
. Měl mi jí poslat již ve čtvrtek.
Děkuji za rady ![]()
- Citovat
- Upravit
Záleží, kolik sis vydělala za ten měsíc celkem. Pokud víc jak 10 000, tak se kromě srážkové daně odvádí za zaměstnance povinné zdravotní a sociální pojištění. ale to bys měla vidět vše na výplatnici…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@nozu píše:
Záleží, kolik sis vydělala za ten měsíc celkem. Pokud víc jak 10 000, tak se kromě srážkové daně odvádí za zaměstnance povinné zdravotní a sociální pojištění. ale to bys měla vidět vše na výplatnici…
Nebylo to nad 10 000, oba měsíce byly pouze cca 2000
- Citovat
- Upravit
Tak už mám výplatní pásku, mohu se bránit, že je to špatně vypočtené? Bude mi to k něčemu?
- Citovat
- Upravit
@blabla123 píše:
Tak už mám výplatní pásku, mohu se bránit, že je to špatně vypočtené? Bude mi to k něčemu?
No, pokud je to opravdu spatne, tak ano.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@j.a.n.i1 píše:
No, pokud je to opravdu spatne, tak ano.
Už se vyřešilo, ale děkuji za ochotu ![]()
- Citovat
- Upravit
Dobrý den,
)
potřebovala bych poradit ohledně výpočtu mzdy (zaměstnavatel není zrovna slušný a prosba o objasnění nepadá na úrodnou půdu
Nastoupila jsem po RD do práce, RD byla do 7.1.14, 28.1.14 jsem musela na „paragraf“ - onemocnělo mi dítko.
Ve výplatnici mám : rodičovská dovolená 7dnů - 56 hodin 0
nemocenské dávky 4dny 0
měsíční plat 14 dnů - 112 hodin částka
nahoře na výplatnici mám: Tarifní mzda: částku z výměru
)

Průměr D: částka (to je v přepočtu co mám na hodinu? nesedí to totiž, když tuto částku vynásobím s počtem hodin
Nejde mi do hlavy proč je počítáno za RD 56 hodin, když 1.1.14 bylo zavřeno a 4.1. a 5.1.14 byl víkend - neměly se počítat jen 4 dny? A za „paragraf“ tam není počítána ani hodina a byl po 4 všední dny.
Moc všem děkuji za objasnění.
Omlouvám se za anonym, ale je to osobní
.