Učůrávání u čtyřleté dcery

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
89
30.11.22 22:14

Učůrávání u čtyřleté dcery

Ahoj, dceři jsou čerstvě 4 roky a od dob (3 roky cca let věku), kdy se přestala občas naplno počůrávat, řešíme denní učůrávání. Dcera se nepomočuje naplno, ale velmi často (i několikrát do týdne) se děje, že má učurnuto v kalhotkách - většinou vždy podobný obsah moči (velikost slipové vložky, občas navlhlo až do legín). Děje se to zejména po jejím opuštění wc (chodí na velký bez nástavce a děje se to hlavně od doby, kdy už nesedí na nočníku).. vypozorovala jsem, že jakmile dceru po vyčurání neutřu a nezkontroluju, zda se dočurala uplně, tak většinou do cca 20 ti minut jí vyteče ještě zminovaná loužička, která ji vždy překvapí a není jí to příjemné, ihned chce převléct a vadí ji to, nechce se o tom ani bavit.. nejčastěji se to děje ve školce, kdy velmi často odcházím s učurnutými kalhotkami nebo pyžamkem… mám tedy podezření, že je to bud zbrklé čurání a nebo inkontinence? (rozbor moči má vždy ok)… na noc měla plenku do 3,5 roku, od té doby je v noci suchá a nemá ani učurnuto.. jsem nalomená jít k Mudr, ale obávám se, že nám moc neporadí… máte s tímhle zkušenost? Dceři pořád kladu na srdce, at se dočurá uplně, ale vůbec nevím… psychicky je v pohodě, spí dobře, je pořád veselá… co ještě muže byt příčina, má velmi slabé břišní svaly- hypotonie.. že by ji svaly takhle zlobily s čuráním? ocením radu.. děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2665
1.12.22 00:41

@samiad Může to být zdravotní problém - nedostatečné vyprázdnění močového měchýře (často z důvodu nějaké anomálie), stejně tak holčička může mít reflux (moč se vrací do ledvin, takže když se vyčůrá, může se jí zdát, že už je prázdná, ale pak moč z ledvin znovu poklesne do močového měchýře a ona to už neudrží ).. Rozhodně by to chtělo doporučení na urologii a nechat raději vyšetřit.
Vše zmíněné je léčitelné, chirurgicky odstranitelné, ale rozhodně urologií bych začala - mít jistotu, že tam není (je) nějaký problém. Pokud urolog nezjistí nic, pak se můžeš zaměřit na další možnosti (slabé svaly v pánvi atd.) Nicméně urologie je opravdu základ. Pokud by problém byl právě tam, bude to podchycené relativně včas a nezpůsobí to větší škody (např. dlouhotrvající reflux moče do ledvin může způsobit trvalé poškození ledviny atd.).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
489
9.12.22 19:20

Viděla bych to taky na zdravotní problém. Řešila jsem to jenom u psa. Odebrali mu moč z měchýře a na kultivaci našli streptokoka. Takže to může být i prachobyčejná infekce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6414
9.12.22 19:26
@samiad píše:
Ahoj, dceři jsou čerstvě 4 roky a od dob (3 roky cca let věku), kdy se přestala občas naplno počůrávat, řešíme denní učůrávání. Dcera se nepomočuje naplno, ale velmi často (i několikrát do týdne) se děje, že má učurnuto v kalhotkách - většinou vždy podobný obsah moči (velikost slipové vložky, občas navlhlo až do legín). Děje se to zejména po jejím opuštění wc (chodí na velký bez nástavce a děje se to hlavně od doby, kdy už nesedí na nočníku).. vypozorovala jsem, že jakmile dceru po vyčurání neutřu a nezkontroluju, zda se dočurala uplně, tak většinou do cca 20 ti minut jí vyteče ještě zminovaná loužička, která ji vždy překvapí a není jí to příjemné, ihned chce převléct a vadí ji to, nechce se o tom ani bavit.. nejčastěji se to děje ve školce, kdy velmi často odcházím s učurnutými kalhotkami nebo pyžamkem… mám tedy podezření, že je to bud zbrklé čurání a nebo inkontinence? (rozbor moči má vždy ok)… na noc měla plenku do 3,5 roku, od té doby je v noci suchá a nemá ani učurnuto.. jsem nalomená jít k Mudr, ale obávám se, že nám moc neporadí… máte s tímhle zkušenost? Dceři pořád kladu na srdce, at se dočurá uplně, ale vůbec nevím… psychicky je v pohodě, spí dobře, je pořád veselá… co ještě muže byt příčina, má velmi slabé břišní svaly- hypotonie.. že by ji svaly takhle zlobily s čuráním? ocením radu.. děkuji

Jděte na urologii, chce to vyšetření.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect