Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Je to v zasade rybi tuk, a ne nejlevnejsi…na mozek urcite dobry, u nas byl problem ale s tim, ze mi to dite nepozre. Vyzkousela bych asi nejdriv nejakou levnejsi variantu, nez do toho vrazis penize. Moje pediatra treba radi tohle https://www.benu.cz/…citron-250ml
Equazen je drahý jak prase, navíc první tři měsíce (tuším) ještě musíš dávat vyšší dávky. Mým dětem ho doporučili na foniatrii, mají jeden dysfázii a druhý (zatím) opožděný vývoj řeči. Ale když jsem pročítala složení, tak ty levnější rybí tuky mají jiné složení. Equazen obsahuje i pupalkový olej a obecně má vyšší obsah všem možných nenasycených kyselin. Nevím, jestli je to natolik zásadní rozdíl, ale jsem rozhodnutá ho zkusit koupit.
Jo a koukala jsem, že už ho vyrábí i ve formě bonbónů. To by možná děti snědly spíš
. Ale koupit zatím nějaké menší balení levnějšího tuku a použít ho jako nácvik možná není špatný nápad ![]()
@Mala.ještěrka : nam ho taky radili na logo s tim, ze pry to obecne deti dobre toleruji a snad je i pry i lepsi, nez nektere jine…ale jako…ja uz mam sbirku omega snad pul nabidky na trhu a dite mi nepozre nic ![]()
Syn ho bere už léta, dřív se vyráběl pod názvem Eye q.
Pomohl. I na sklidnení, soustředění.
Taky bych raději něco levnějšího, ale nemůže ryby a taky je to nějak vyčištěné, psala jsem si tenkrát s nějakým lékařem.
Tak zrivna tato značka moc dobrá není.
Je to spíš značka tlačená reklamou
Zkus spíš jiné značky jako Moellers, Jameson.
Omega pomáhají dozrávání mozku. Nemůžeš čekat na zázrak, je to jen jeden z doplňků v celém puzzle, který musíš pro rozvoj řeči udělat.
Zkus se podívat na přírodni nootroptika.
Každému sedne něco jiného.
Na mého syna rybí tuk rozhodně nemá žádný wow efekt, ale bere ho už dlouhodobě. Ale hlavně pracujeme na rozvoji řeči soustavně.
U našeho syna užíváme od 4 let a krásně se rozmluvil, ale taky se mu zlepšilo chování, udržel více pozornost ve škole.
@Halinkovka99 Moc díky, určitě ho vyzkoušíme. Pátrala jsem i na netu a maminky si ho obecně moc chválí.
@Anonymní píše:
Syn ho bere už léta, dřív se vyráběl pod názvem Eye q.
Pomohl. I na sklidnení, soustředění.
Taky bych raději něco levnějšího, ale nemůže ryby a taky je to nějak vyčištěné, psala jsem si tenkrát s nějakým lékařem.
Děkuji za komentář ![]()
Můžu se zeptat? Syn je v 1. třídě, s řečí a vyjadřováním nemá problém, ale má problém právě s tou soustředěností, pozorností. Je narozený koncem července a paní učitelka říká, že prý se u něj projevuje školní nezralost. Myslíte, že by mu ten Equazan trochu pomohl?
@PapeJ kupte jiný rybí olej, Equazen je jen předražený a má malý obsah DHA a EPA. Zeus se podívat na Jameson, Moellers, rybí tuk Lysi. To jsou kvalitní oleje. Jinak je to vyhazování peněz. Na soustředění, uvidíš. V čem se nezralost projevuje?
@Anais Brno píše:
@PapeJ kupte jiný rybí olej, Equazen je jen předražený a má malý obsah DHA a EPA. Zeus se podívat na Jameson, Moellers, rybí tuk Lysi. To jsou kvalitní oleje. Jinak je to vyhazování peněz. Na soustředění, uvidíš. V čem se nezralost projevuje?
Je prý nepozorný, neposlouchá, nesoustředí se. Ale šest mu bylo 31.7. Koupila jsem ten Jameieson želé bonbóny, tak uvidíme. Ale je to i na imunitu, tu taky potřebuje podpořit. Je nemocný, tak jsme zrovna před půl hodinou dodělali věci do školy. Celkem to ušlo, člověk ho musí vracet k práci a ztrácí se ve čtení, kde je, ale seděl nad tím asi třičtvrtě hodiny…
@blumen syn bere sice jiný rybí tuk, jedou jsme měli i Equazen. Wow efekt zažívám až díky neurovyvojovce…
Dobrý den, na logopedii dcerce doporučili equazen, že by měl pomoct s rozvojem řeči. Nemáte s ním někdo zkušenost? Fakt funguje?