Dioptrie u dcery

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
12
24.11.22 08:59

Dioptrie u dcery

Dobrý den, chtěla bych se s vámi poradit, ohledně dioptrií u dcery je jí 5 let byla jí naměřená vysoká vada asi přibližně + 9,5 dioptrií na každém oko má někdo zkušenosti prosím jak to bude probíhat už ji daly i okluzory doufám že se vada čase bude snižovat děkuji za každou radu a názor

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
11784
24.11.22 09:05

V pěti letech je docela pozdě…manželovi na to přišli v roce a půl a z 5 dioptrií se dostal na 2,5 nicméně říká že jedno oko má i tak pocitove o dost horsi že ví že by se na něj nemohl spolehnout. Jeho bratr (dvojce) tomu na to přišli ve 3 letech (tehdy nikoho nenapadlo ho zkontrolovat což nechápu) na jedno oko vidí dobře tam má asi 1 dioptrii druhé naopak skoro vubec jen rozmazané šmouhy… :nevim: já teď čekám na termín na očním pro dceru aby ji pro jistotu zkoukli co nejdrive

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mackA159
24.11.22 09:07

9,5 dioptrii v peti letech? Jak do ted videla?

• Citovat
  • Upravit
12
24.11.22 09:19

Právě ze jsme to nepoznaly, doufám že se to bude postupem času snižovat samozřejmě vím že už to nepůjde na 0 ale doufám že to nebude tak hodně prosím vás jestli je tu někdo kdo má z tím zkušenosti napište mi děkuji moc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1709
24.11.22 09:28

Dcera měla v roce 5,5 dioptrií. Teď má 5 let a má 4 dioptrie. Lepší se to, ale pomalu. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12
24.11.22 09:34

Děkuji moc, přejí vám aby se jí to zlepšovalo.
No já už jsem z toho fakt zoufalá všude si všechno čtu a věřím že to bude lepší :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30809
24.11.22 10:08

Dcera měla ve třech letech naměřených 6, dali jí brýle se 4 dioptriemi, nosila okluzor, chodila na oční civčení. Je jí 11 a má ted reálně brýle se 6 dioptriemi. Takže zlepšení žádné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12
24.11.22 10:13

Aha to mi je moc líto, snad se to bude zlepšovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
24.11.22 10:28

Dcera 4,5 dioptrie v roce a půl, brýle, okluzor, stovky hodin cvičení doma + každý týden rehabilitace na orthoptice. Dioptrie se stáhly o 1. Někomu se to zlepší, někomu ne. Důležitý je to nevzdat a pracovat s tím dítětem fakt poctivě.
Zjistili jste to hrozně pozdě. Vy jste dítě nenechávali vyšetřit ve školce ani ve třech letech u lékaře? Já nechápu, proč nejsou povinný screeningy v roce dítěte. Předešlo by se tolika problémům s očima….
Držím palce, ať to stáhnete co nejvíc.

• Citovat
  • Upravit
12
24.11.22 10:43

@Janli No právě že ve 3 letech prohlídku měla u paní doktory také nechápu že to nezjístla hned už v třech letech ale až na 5 leté, jinak taky chodíme na cvičení a doma cvičime také, děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44176
24.11.22 10:44

Dcera skoro 8 let, taky skrytá oční vada, i se skrytým strabismem, počet dioptrií není tak drastický. Byla někdy v roce a půl vyšetřena přístrojem Plus optic, někdy ve 3 letech oční lékařkou s rozkapáním.
Na každé preventivní prohlídce četla dobře.
Jako mimino silně šilhala, to se upravilo.
Podezření jsme pojali, když ji nějakou dobu každý večer bolela bez příčiny hlava.

Je v péči u primáře očního oddělení a ten říká, že některé vady zůstávají i přes prevenci skryté. Vyšetření Plus optikem je nepřesné a u malých dětí bývá dalekozrakost fyziologická, šilhání také. Ne vše je selhání lidského faktoru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
703
24.11.22 10:49

Tak ono záleží, jaká vada to je.
Pokud to jsoudioptrie do plusu - bude se to zlepšovat.
Pokud to jsou dioptrie do mínusu - bude se to zhoršovat, dokud oko bude růst.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12
24.11.22 10:50

@1Pears1 ano o tom vím důležité je ze jsem na to vůbec přišla taky si myslim že lékařka by to mela poznat samozřejmě i my, jinak děkuji moc za zprávu a z naší strany budem věřit že se to postupem času bude zlepšovat a věříme ze bůh ji vyléčí, přejí vám hezký den.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
703
24.11.22 10:52

@Janli Screeningy jsou bohužel hodně nepřesné, protože dítě umí velmi dobře akomodovat a doostřovat si obraz. To se pak vada těžko odhalí. A na vyšetření v rozkapání, které je průkazné, doktor bez příčiny dítě nepošle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12
24.11.22 10:53

@azalia děkuji moc :) :) taky v to věříme

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie