Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@suzka1 píše:
@Lucie102 chapu,ze jste si toho nevsimly. Nam se podarilo zachytit +1 dioptrii u 3,5leteho, ale vlastne vlastni iniciativou, ze jsme mu sli premerit oci do optiky, u pediatricky na kontrole by se na to neprislo. V 5letech to uz uplne neklesne ne 0,vzdy ji uz nejaka dioptrie asi zustane, ale snizovat by se to melo. Vyber nejake krasne brejlicky, ktere si sama vybere, aby mela motivaci je nosit a drzim palce, at se to zlepsuje
Můžu se zeptat, ve které optice? Já se u nás ptala ve dvou a odmítli nás, že můžou vyšetřovat až dospělé, děti prý jen lékař…
@Finkaa optika v Táboře a dětská oční lékařka je v Soběslavi (jižní Čechy). A prej snad i prazsky Motol.
@suzka1 Děkuji. Tak to je zcela mimo mé možnosti, škoda… Potřebovala bych kdekoliv na Moravě. Ale dodala jsi mi naději, tak se budu ptát dál, třeba někde narazím. K dětské oční lékářce chodím se starším dítětem, ale jsou velmi vytížení, proto se mi tam nechce s mladším jen kvůli prevenci a naše dětská ve třech letech oči vyšetřuje dost nestandartně.