Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Anais Brno ja prave s prvnim ditetem zazila diky rybimu oleju velkou zmenu behem 2-3 dnu, zacala mluvit zniceho nic, spojovat slova, do te doby rikala jen mama. Obrovska zmena k lepsimu, rikali to i znami sami, co k nam prisli na navstevu, ze je takova otevrenejsi. No ale ten rybi olej se uz nevyrabi bohuzel. U mladsiho sourozence jsem zkusila Mollers, prislo mi, ze se taky zlepsuje, ale zadna zavratna zmena. Pak jsme byli vsichni dlouho nemocni, rybi olej mezitim v lednici propadl (nechci ho nechavat dlouho otevreny a pri nemocich jsem davala jine veci nez rybi olej a uplne na nej zapomnela). No a tak jsem objednala ted ten Equazen misto Mollers a jsem zvedava
@blumen já kupuju klasické kapsle, takže dobrý…ale jestli máš někoho, kde v okolí dělá neurovyvojovku, tak doporučuju…u nás to je ten dílek, co nám do puzzle spojuje dohromady, sama bych nevěřila. Jasně teď tak u desátého týdne cvičení ( jedeme tedy pomaleji), ale nikdy bych nevěřila, že si mé dítě bude jen tak něco pamatovat „jen tak samo od sebe“ třeba jsem se děsila vyjmenovaných slov a aniž bychom doma trénovali řadu vyjmenovaných slov, tak si to ze školy pamatuje. Nevěřila bych, že někdy domů donese diktát bez chyby… Jsem zvědavá, kam ho to posune, až to celé docvicime… klidně napiš zprávu ![]()
@Anais Brno aha a co to je za cviceni? Vubec nevim
ja myslela pro miminka, syn ma 3 roky, dcera 8, taky by ji pomohlo si neco zapamatovat
klidne mi napis v SZ vic prosim, dekuji.
Holky a co říkáte na rybí olej Rosita? Co se týče složení, měl by být lepší ![]()
@ElaZahir patri mezi nejlepsi, je drahy ale. Ted jsme vypotrebovali prvni lahvicku, premyslim, zda objednat druhou. Ke konci uz to malej moc nechtel, je to hnusny chutove.
@ElaZahir ja davala nakonec Equazen rano a Rositu odpoledne, predtim Mollers chvili, pak ho dostala dcera. Malej se zlepsuje, ale ze by se konal nejaky zazrak, to ne
Máme Rositu - kapsle. Zkusila jsem pak něco jiného, ale neuspěla jsem - syn to nechtěl polykat. Takže jsem zase koupila Rositu. Dávám jen jednou denně. Tak nevím, jestli to má smysl. 3krat denně mi to polykat nebude.
@Anais Brno píše:
@blumen já kupuju klasické kapsle, takže dobrý…ale jestli máš někoho, kde v okolí dělá neurovyvojovku, tak doporučuju…u nás to je ten dílek, co nám do puzzle spojuje dohromady, sama bych nevěřila. Jasně teď tak u desátého týdne cvičení ( jedeme tedy pomaleji), ale nikdy bych nevěřila, že si mé dítě bude jen tak něco pamatovat „jen tak samo od sebe“ třeba jsem se děsila vyjmenovaných slov a aniž bychom doma trénovali řadu vyjmenovaných slov, tak si to ze školy pamatuje. Nevěřila bych, že někdy domů donese diktát bez chyby… Jsem zvědavá, kam ho to posune, až to celé docvicime… klidně napiš zprávu
Vyjmenovaná slova jsou moje noční můra. To by byla krása nemuset to doma řešit.
Dobrý den, chtěla bych se vás jenzeotat, šlo by ty tobolky vyfotit…nevím. jestli mi to syn spolkne…co se týká polykání tak to mu fakt nejde, ikdyz už má 11
![]()
@VercaHa píše:
Dobrý den, chtěla bych se vás jenzeotat, šlo by ty tobolky vyfotit…nevím. jestli mi to syn spolkne…co se týká polykání tak to mu fakt nejde, ikdyz už má 11![]()
Hele, jsou fakt velký, přes 1 cm, a ze začátku se má brát 6 tobolek denně. Syn tedy nemá problém je polykat, ale při těch šesti už se mu občas zvedl žalude. Ale zase se to má rozdělit do tří dávek, jenže my jsme neustále zapomínali, takže to bral najednou. Teď už bere po dvou. Ale jsou i žvýkací, s příchutí jahod, ale ten rybí tuk tam je stejně znát, ale jestli by to nebylo pro syna přijatelnější. Nebo je i ve formě sirupu.
@PapeJ Díky moc, nevěděla jsem, že jsou i žvýkací…kouknu na net. Zkusím je koupit, syn má opravdu problémy se soustředěním a učením…celkově je trochu roztržitý, stále unavený a nesoustředěný…
@PapeJ Myslíte, že to třeba rozdělit na 3× denně? Já jsem se právě nedočetla jak to užívat, jen že 6 tobolek denně, my máme teda žvýkací. Tak já mu to dávam 2× denně po 3 tobolky, protože
3× denně bych stejně asi zapomínala…A ješte je tam napsána taková zvláštní formulka, že minimálne 3 měsíce 6ks/den…To jako mohu i déle dávat 6ks? ![]()
@Molu píše: Více
Já jsem synovi dávala všech 6 najednou
protože jsem zapomínala. Ale asi je to jedno, jak si to rozdělíš. Ono to chce dávat delší dobu těch 6, pak když už se ustálí ta hladina, tak je udržovací dávka ty 2 tobolky. Já jen synovi to teď přes léto zapomínám dávat, tak nevím, jestli zase nezvýšit to množství.
Zdravím všechny. My užíváme pár dní zvýšenou dávku 2×3 tobolky a dcerka necelé 4 roky začala lépe spát a komunikovat své potřeby. Bylo nám to to doporučeno na poruchu soustředění, přetažené stavy. Musím uznat, že máme skvělou pediatričku a věřím jí. Určitě budeme dávat dlouhodobě. Obecně je dané, že omega 3 jsou důležité jak pro děti tak pro dospělé pro vývoj a správné fungování mozku a srdce. Cena je vyšší, ale výsledky vidíme po pár dnech. Už se těším, co to udělá za 2-3 měsíce. Věřím, že se zlepší pozornost.