(Údajně) často nemocné dítě

106
3.11.17 09:57

často nemocné dítě

Edit, vyřešeno.

Příspěvek upraven 30.11.17 v 13:10

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2226
3.11.17 10:02

@reccal Myslím,že brát by si ho otec měl, i když je nemocný. Prostě mu bude muset vymyslet program, aby se zabavil i v posteli. A to že máte malé mimino bych taky neviděla jako překážku…když je jedno z mých dětí nemocné, tak to druhé taky nikde neizoluju. Takže pokud nemá neštovice nebo jinou infekční nemoc, tak bych ho na víkendy brala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31278
3.11.17 10:04

Tak to si ale musíte rozmyslet no…
buď o dítě pečovat chce, a pak si ho bude brát i nemocné (může s ním strávit víkend v posteli u pohádek, pexesa a knížky, atd), nebo nechce…

Na jednu stranu si myslíte, že jeho mamka kecá o nemoci, na druhou stranu si ho nechcete vzít, když je pořád nemocný… :think: Já bych to minimálně zkusila - a buď to půjde a nebo zjistíte, že vám miminko co dva týdny padá se zápalem plic a prostě to nepůjde ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106
3.11.17 10:06

Prcek se právě teď dostává ze 14denní rýmy, tak nechceme riskovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2226
3.11.17 10:07
@reccal píše:
Prcek se právě teď dostává ze 14denní rýmy, tak nechceme riskovat.

A jak bys to řešila, kdyby to starší dítě bylo tvoje vlastní? To bys ho někam zavřela :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.11.17 10:07

Znám to z druhé strany, ex mě taky obviňoval, že dcera je vždycky nemocná na „jeho“ termín. Není nic jednoduššího než zavolat pediatrovi a zeptat se. Matka není povinna dávat zprávy od lékaře, nám je např. doktorka s plnou čekárnou chrchlajících dětí taky nebude psát, je jenom záznam v kartě. Na druhou stranu pokud je styk upraven soudně překážkou není nemoc ale neschopnost transportu. Otec se může s matkou domluvit na náhradním termínu nebo dát návrh na výkon rozhodnutí. Ovšem rozmysli si dobře, co vlastně chcete, mě zas pak otec nadával, že dítě někoho nakazilo nebo musel dodržovat klidový režim. No zklidnil se po té, když k němu dcera jela, protože dle lékařky byla schopná transportu, ale převozem se jí přitížilo a byla dalších 14dní s horečkama doma na antibiotikách. Od té doby se s ním dá rozumně domluvit. Někde také funguje to, že otec jede za nemocným děckem na návštěvu, ale nepřeváží ho. U nás by to dceru nesmírně potěšilo, ale o tohle otec nestojí, není to pro něj pohodlné.

• Citovat
  • Upravit
106
3.11.17 10:08
@kacaba379 píše:
@reccal Myslím,že brát by si ho otec měl, i když je nemocný. Prostě mu bude muset vymyslet program, aby se zabavil i v posteli. A to že máte malé mimino bych taky neviděla jako překážku…když je jedno z mých dětí nemocné, tak to druhé taky nikde neizoluju. Takže pokud nemá neštovice nebo jinou infekční nemoc, tak bych ho na víkendy brala.

I blbá rýma je infekční, notabene pro miminko, které pak nemůže dýchat :/, teď jsme bojovali 14 dní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3145
3.11.17 10:09

1. tříleté dítě při nemoci neleží, pokud mu není úplně šílené zle. Běžné je kaslajici smrkajici dítě s teplotou, které rotuje po bytě a hledá zábavu.
2. jsou to sourozenci. Sourozenci, kteří spolu sdílí trvale domácnost, spolu sdílí i nemoci, jinak to nejde. Tito sourozenci spolu sdílí domácnost jen ve velmi malých úsecích, je na vás, zda je přednější kontakt s dítětem či držení vašeho miminka v bublině. Neřeknu třeba neštovice, antibiotika, ale běžné rytmicky, kaslicky bych neřešila.

Jinak já třeba s dětmi k lékaři nebehala s každým psiknutim, dokud jsem nepotřebovala paragraf, tak léčbu jsem znala, léky mela doma a k doktorce šla maximálně na poslech, pokud se kašel horšil. Žádnou zprávu jsem nedostala.

Netvrdím, že to exka nedělá účelové, je to pravděpodobné, vy ale taky nevyvijite nějak extra snahu situaci napravit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106
3.11.17 10:11
@Anonymní píše:
Znám to z druhé strany, ex mě taky obviňoval, že dcera je vždycky nemocná na „jeho“ termín. Není nic jednoduššího než zavolat pediatrovi a zeptat se. Matka není povinna dávat zprávy od lékaře, nám je např. doktorka s plnou čekárnou chrchlajících dětí taky nebude psát, je jenom záznam v kartě. Na druhou stranu pokud je styk upraven soudně překážkou není nemoc ale neschopnost transportu. Otec se může s matkou domluvit na náhradním termínu nebo dát návrh na výkon rozhodnutí. Ovšem rozmysli si dobře, co vlastně chcete, mě zas pak otec nadával, že dítě někoho nakazilo nebo musel dodržovat klidový režim. No zklidnil se po té, když k němu dcera jela, protože dle lékařky byla schopná transportu, ale převozem se jí přitížilo a byla dalších 14dní s horečkama doma na antibiotikách. Od té doby se s ním dá rozumně domluvit. Někde také funguje to, že otec jede za nemocným děckem na návštěvu, ale nepřeváží ho. U nás by to dceru nesmírně potěšilo, ale o tohle otec nestojí, není to pro něj pohodlné.

Děkuji, s matkou se vyskytl i ten problém, že dítěti změnila během roku 3× dětského lékaře a příteli to nikdy neřekla, to bylo sociálce také hlášeno. Je to pomlau každý druhý týden horečky a nemoc, ale když ji tahá po venku, hospodách atd., tak se z toho dítě těžko dostane :( Navíc se matka s dítětem odstěhovala o pár vesnic dál, a když by si přítel chtěl dítě vzít pak 2× po sobě, už že mají něco naplánovaného (a přítel je taky bohužel přes víkend občas v práci).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101648
3.11.17 10:15
@reccal píše:
I blbá rýma je infekční, notabene pro miminko, které pak nemůže dýchat :/, teď jsme bojovali 14 dní.

Aha, takže matka si vymýšlí, že je dítě nemocné, ale pro jistotu ho raději nechceš, co kdyby náhodou opravdu bylo… Jako promiň, ale pak se do toho nepleť, když ho doma vlastně nechceš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106
3.11.17 10:16
@Helileli píše:
1. tříleté dítě při nemoci neleží, pokud mu není úplně šílené zle. Běžné je kaslajici smrkajici dítě s teplotou, které rotuje po bytě a hledá zábavu.
2. jsou to sourozenci. Sourozenci, kteří spolu sdílí trvale domácnost, spolu sdílí i nemoci, jinak to nejde. Tito sourozenci spolu sdílí domácnost jen ve velmi malých úsecích, je na vás, zda je přednější kontakt s dítětem či držení vašeho miminka v bublině. Neřeknu třeba neštovice, antibiotika, ale běžné rytmicky, kaslicky bych neřešila.

Jinak já třeba s dětmi k lékaři nebehala s každým psiknutim, dokud jsem nepotřebovala paragraf, tak léčbu jsem znala, léky mela doma a k doktorce šla maximálně na poslech, pokud se kašel horšil. Žádnou zprávu jsem nedostala.

Netvrdím, že to exka nedělá účelové, je to pravděpodobné, vy ale taky nevyvijite nějak extra snahu situaci napravit.

Možná to někoho pobouří, ale pokud nemám jedno dítě doléčené, tak bych k němu jiné nemocné blízko nepouštěla. Ani sourozence, pokud by to bylo možné. U tříleťáka je rýma otravná, u miminka, které nemůže dýchat u kojení nebo spaní, je to dost problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106
3.11.17 10:16
@kacaba379 píše:
A jak bys to řešila, kdyby to starší dítě bylo tvoje vlastní? To bys ho někam zavřela :nevim:

Poté nebude zbytí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8523
3.11.17 10:17
@reccal píše:
Možná to někoho pobouří, ale pokud nemám jedno dítě doléčené, tak bych k němu jiné nemocné blízko nepouštěla. Ani sourozence, pokud by to bylo možné.
Řekla matka jednoho dítěte. :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101648
3.11.17 10:18
@reccal píše:
Možná to někoho pobouří, ale pokud nemám jedno dítě doléčené, tak bych k němu jiné nemocné blízko nepouštěla. Ani sourozence, pokud by to bylo možné. U tříleťáka je rýma otravná, u miminka, které nemůže dýchat u kojení nebo spaní, je to dost problém.

A co bys s tím sourozencem udělala - zavřela ho do sklepa? Holka, když tě tak čtu, tak asi začínám chápat, proč se matce zrovna moc nechce to dítě k vám dávat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2780
3.11.17 10:18

Být vámi, tak si ho beru i nemocného. Mám nevlastního syna a normálně si ho bereme. Je zasoplený od podzimu do jara. To by jsme ho vůbec neviděli. Moje děti od něho chytly maximálně rýmu. Paradoxně můj starší nakazil mladšího, tenkrát 14ti denního brášku nemocí ze školky a ten skončil v nemocnici.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí