Udání na sociálce

12
7.12.21 16:19

Udání na sociálce

Ahojky, vím že je to hodně blbá otázka co teď napíšu ale dneska mi volala moje máma s tím že ji volali ze sociálky že mě někdo udal atd atd…já se tady v tom nevyznám tak se chci zeptat opravdu to takhle funguje? Mě to nepřijde možné aby kontaktovali mé rodiče. A já o ničem nevím žádný dopis nic
:roll: :think: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
20868
7.12.21 16:22

Tak záleží kolik ti je let a jestli ještě studuješ apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12
7.12.21 16:24

Nestuduji a je mi víc než dost proto se ptám jestli to takhle funguje normálně nebo mě chtěla jen vystrašit vůbec nevím nechápu to :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14376
7.12.21 16:30

@Adel1510 jasně, že to tak funguje. Pokud někdo zneužívá sociální systém tak, že o tom okolí ví, riskuje, že ho někdo udá a sociálka to bude prověřovat. Dopředu tě o tom nikdo informovat nemusí. Můžou se vyptávat třeba i sousedů a ověřovat si, zda tebou udané informace jsou pravdivé

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Vesmírná drůbež
7.12.21 16:34

@Aduš8 předpokládám, že zakladatelka myslí spíše OSPOD.

• Citovat
  • Upravit
526
7.12.21 16:36

To že tě někdo udal je klidně možné. Tu možnost „udání“ má každý občan ČR.

Ale nechápu to že to ví tvoje matka. A to že to ví dřív než ty. Kde na ni vzali kontakt? Proč nekontaktovali tebe? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12
7.12.21 16:36

@JanaDaR Ano omlouvám se špatně jsem to napsala jak jsem z toho vystresovaná :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2773
7.12.21 16:40

Adel, prosím tě, jak udal, z čeho tě obviňují? Pokud měl volat OSPOD, tak zcela jistě nebudou volat tvojí matce. Leda by tam měla známé a ti tě chtěli nějak varovat.
Maminka ti dělá hodně problémů? Nenechej se rozhodit!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
7.12.21 16:42

Chtělo by to, ať se víc rozepíšeš. Aby člověk znal pointu problému.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Vesmírná drůbež
7.12.21 16:46

@safina můžou dělat šetření v rodině.

• Citovat
  • Upravit
7355
7.12.21 16:46

Tak velmi podivné je, že na Tvoji matku někdo sehnal kontakt a vypráví ji cosi po telefonu jo? A Ty tomu věříš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5593
7.12.21 16:49

Zakladatelko na nějaké smysluplné posouzení situace toho píšeš dost málo.
Je nesmysl, aby OSPOD nějakou oficiální cestou informoval Tvoji matku, že Tě někdo udal. To snad jedině v případě, že by tam seděla nějaká matky známá a na tajňáka jí to donesla.
Na mě to dělá dojem, že matka má nějaké výhrady k tomu jak pečuješ o dítě/ děti a chce Tě prostě/ hodně blbě/postrašit.
Nakolik jsou její výhrady, je-li to tak jak píšu oprávněné a nakolik Tě jenom chce buzerovat to musíš vědět Ty sama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Uslava
7.12.21 16:50
@Adel1510 píše:
Ahojky, vím že je to hodně blbá otázka co teď napíšu ale dneska mi volala moje máma s tím že ji volali ze sociálky že mě někdo udal atd atd…já se tady v tom nevyznám tak se chci zeptat opravdu to takhle funguje? Mě to nepřijde možné aby kontaktovali mé rodiče. A já o ničem nevím žádný dopis nic :roll: :think: :zed:

Proč tě někdo udal?

• Citovat
  • Upravit
8675
7.12.21 16:58

No a je nějaký objektivní důvod, proč by tě měla prosetrovat sociálka? Pokud ne, tak matce řekni, že ok, ať si klidně přijdou, doma je vše v pořádku, tak se o tom přesvědčí a odejdou, pohoda. Pokud to matka na tebe hraje, což asi jo, tak ji sklapne, protože uvidí, že tě tím nijak nedostala, nepostrasila. Pokud to na tebe nehraje, tak taky ok, přijdou, zapisou, odejdou. Ale pokud nějaký důvod jejich návštěvy je, tak to dej do pořádku a snaž se, aby žádný další důvod nebyl. Matkce poděkuj, že ti otevřela oči. No a nebo to ignoruj a tu socku na tebe zavolá i reálně, pokud už to neudělala. No a víc možností mě asi nenapadá…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Vesmírná drůbež
7.12.21 17:04

@Adel1510 pořád jsi nenapsala, co je předmětem udání.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat