Údržba sprchového boxu

174
31.5.10 16:22

Údržba sprchového boxu

Hezdký den.
Chtěla bych poprosit ty, co mají doma sprchový box o Vaše zkušenosti s jeho čištěním. Budeme zařizovat novou koupelnu a řešíme, zda koupit sprchový box nebo dát obyč vanu. Mám strach z údržby boxu, ale zase se mi víc líbí :lol: . Díky za Vaše rady.
 Reed

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
16631
31.5.10 17:30

Ahojky bydlela jsem v bytě se sprcháčem tři roky a teďka máme zase vanu. Pro mě je lepší vana, osprchuju se i tak a může se naložit…

Čištění - vanu myju klasik Cifem a houbičkou, jednou za čas ji beru nějakým „drijákem“ promiňte slovo na vodní kámen a super!
Box - vždycky dole u zástěny mi zbýval takový povlak / zbytek mýdla, šamponu, špíny, vodního kamene, a trochu vymyté barvy z vlasů / - drhla jsem skoro 2× týdně, dál se blbě čistily zárubně zástěny a nakonec po těch třech letech to časté mytí na něm bylo i znát.

Dala bych plus vaně !!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
xzuzkax
31.5.10 17:37

Souhlasím s Navli! My jsme sprcháč měli a po 2 letech jsme ho vyhazovali! Takže nikdy víc!!! Radši vanu, nebo když už sprchu, tak vyzdít a dát plentu. Já vím to není tak pěkný jak ty boxy, ale už bych ho nechtěla!

• Citovat
  • Upravit
15674
31.5.10 17:43

Já sice neodpovím na tvoji otázku, ale ráda bych upozornila na to, že pokud máte děti (nebo je plánujete), není sprchový kout praktický. Moji rodiče zrušili vanu a dali jen sprcháč (což chápu) a když k nim přijedem, koupem mladší dceru ve vaničce mimo sprcháč a starší se musí buď jen sprchovat nebo si sednout do škopku, kam se vejde už jen jakžtakž. Tohle mě předem nenapadlo a teď už po sprcháči neprahnu vůbec :wink: .

Jinak vím, že mamka na hůř dostupná místa používá kartáček na zuby.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
979
31.5.10 17:45

Ahoj, no my bydlime v panelaku a vice se sprchujeme, tak jsme pri rekonstrukci vyhodili vanu, malinko podezdili, na to dali z liteho mramoru vanicku ( je uplne rovna), nechali vyzdit jeste jednu stenu (takze mame tri okachlikovane steny) a dopredu dali velke sklenene soupaci dvere…co se tyce udrzby, je to lepsi nez vana (meli jsme ji u nasich)-kachliky clovek nastrika cisticim prostredkem a osprchuje, sklo se osetri takovym pripravkem proti usazovani vody (voda steka a nezustava na skle) a zadne starosti (rez, usazeniny atd:-))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
bamba
31.5.10 17:49

My máme vyzděný s plentou,tu máme v barvě podlahy a je to celkem slušný.Nemáme ani vaničku i dno sprcháče je z dlažby.Nestěžujeme si,ale jsme už starší,takže jsme mysleli hlavně na to,jak za pár lez lezeme z vany.ideální je mít vanu i sprcháč,do boxu bych nešla,špatně se udržuje,bo má spousty titěrných drážěk,kde se drží voda,mýdlo a blbě se to čistí.

• Citovat
  • Upravit
Hanka1
31.5.10 18:04

Mame oboje, jak vanu tak sprchac a nemenila bych - v lete se v podstate nekoupeme, ale sprchujeme - koupou se jen dcery, pac ve sprse delaji rotyku :roll:

Ale zrejme nemas misto na obe - to bych rozhodne volila vanu se sprchovou zastenou. Miluju v zime se nalozit a nalejt tam ruzne olejicky a cist si - je to pro mne relax, hlavne kdyz deti spi :-D

Jinak sprchovy kout i zastenu mame od Ravaku a udrzuje se to skvele - mame vzor jakoby kapicek, nechtela jsem aby dovnitr bylo videt. Pokud se pena, mydlo apod. oplachnou hned, nedelaji smouhy.

Pouzivame Pulirapid na sprchace, ktery je moc dobry, bohuzel neni moc v klasickych super, hyper ke koupi - u nas to ale vesnicka samoska jisti a pak klasicky Cif, Domestos a Cilit - po cem ja nebo pani na uklid hrabnem…

• Citovat
  • Upravit
9943
31.5.10 19:20

my máme taky oboje, víc teda z časových důvodů využíváme sprcháč. Je teda pravda, že po třech letech už se nám tam taky dost usazuje různý „binec“ jako směsice asi všeho-mýdla, kamene, rzi…hlavně v rožcích. Péče je opravdu náročnější než o vanu, taky používám i kartáček na zuby na ty těžce dostupná místa. Máme ho taky od Ravaku a taky od nich používám čističe, osvědčily se mi nejvíc. Jsou šetrné, protože máme i takové obklady, na které nemůžu použít nějaký klasický vyžírací driják. A koupeme v něm teda i malého, tomu je teĎ 2,5 ale koupe se tam už snad od roku, co jsme schovali vaničku. Prostě se s tatínkem sprchuje. Máme teda vaničku se sedátkem, ale stejně na něm nesedíme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
598
31.5.10 19:32

ahoj myslím si že dnes není moc co řešit, když se udělá sprchový kout ´bez vaničky se širokým odtokem a jenom lítačkami dostatečně nad zemí není důvod mít jakékoliv problémy s nečistotou!
Problémové jsou často levné kouty z nekvalitního plastu..
my máme ravak sklo , je to super, vaničku nemáme máte dlažbu a pokud je na dlažbu použita kvalitní spárovačka tak se neobjevují žádné plísně, takže pokud sprchový kout doporučuji dobře zainvestovat , sama mám dvěmalé děti vychovávané jenom ve sprše a netrpí .....
myslím si , že každá věc má své pro a proti, kdo se rád koupe prosím, ale my jsme sprchovací :mrgreen: za posledních 10let jsem byla ve vaně asi 3×

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3963
1.6.10 08:07

mi sice máme oboje,ale malý preferuje vanu a mi dospěláci sprcháč,…bydlíme už 5 let v novém a sprcháč máme klasickou vaničku a bez závěsu,…stejně by byl mokrej,špatně by se čistil,takže raději bez a koupelna vypadá pořád krásně…a jsme spokojenííííííí.....hlavně se sprcháčem…o ten se hádáme…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2986
31.8.10 15:09

já jsem pro obojí, sprcháč jesuper ve chvílích, kdy se člověk špatně pohybuje a do sprcháče si dám v pohodě i židli (např. když je zlomená noha apod.)
Vana je fajn pro relax, nebo pro děti.
Co se týče čištění, dala jsem na radu a používám k tomu staré sprchové gely,které už nepoužiju (nevím proč, ale vždycky jich máme doma dost,které se už jen tak válí).Sem tam jar nebo cif.Na hůře přístupná místa kartáček na zuby.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
joey
5.10.10 18:43

prostředek na odpuzování vody

Dobrý den,
Rád bych se optal na ten prostředek na odpuzování vody. Docela by mne zajímalo, jestli by to šlo použít i na auto - místo stěračů? Díky předem za odpověď. Joey

• Citovat
  • Upravit
catie
6.10.10 10:10

Na auto je něco jiného, na auto se přímo prodává sprej s efektem těkutých stěračů, zn. je myslím Sheron nebo tak něco - je to šedostříbrná láhev s rozprašovačem.

To na sprcháč (pokud teda myslíme to samé) je přípravek přímo od Ravaku anti-calc, napatlá se to cca jednou za tři měsíce a je dobré to pak ještě čistič i čističem přímo od Ravaku. Je to dobrý, ale taky to není žádný zázrak, ty kapky tam trošku vidět jsou. To by se to muselo denně leštit okenou.

• Citovat
  • Upravit
joey
6.10.10 13:07

prostředek na odpuzování vody - poděkování za tip

Mockrát děkuji za tip. Prostředek na odpuzování vody zkusím koupit někde na benzince. za vyzkoušení to určitě stojí. Dík, Joey. :potlesk:

• Citovat
  • Upravit
catie
6.10.10 16:26

Neni zac, je to Sheron - Rain Off a na benzinkach ho maji bezne, casto ho tam vidim. My ho mame a je celkem dobry, pri desti se tvori na skle male kapicky, ktere se rozprchnou. Bez teto upravy se casto tvorila takova ta „rozblemcana“ vrstva, pres kterou bylo blbe videt. Je treba to vzdycky obnovit po cca 2 mesicich.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný