Uječená 15měsíční - co s ní?

11620
27.12.12 22:01

Uječená 15m - co s ní?

Ahoj, moje malá je v poslední době strašně uplakaná. Udělat cokoli s ní je děsný problém, bo jak ji chci sundat ze sebe, zvedne nožky k hlavičce, na znamení, že dolů nechce. Jak ji dám na zem, pláče jak pominutá. Pláče při oblékání, přebalování, pláče v kočárku, sama si nepohraje. Je fakt, že jí rostou špičáky, v noci jsem se už pár měsíců pořádně nevyspala. Domlouvání po dobrém se míjí účinkem. Do toho dneska přišla moje sestra. Vidíc stav u nás doma, domlouvala mi, že to jak pořád tak ječí, je moje vina, páč jsem na ni moc měkká. To mě vystresovalo do nebes, půl dne jsem se snažila ji donutit neječet. K večeru jsem už byla na nervy a už jsem na ni zaječela a bouchla do stolu :oops:, což teda opravdu nepomohlo, akorát se lekla :roll:. Dneska už z toho všeho ječení měla trošku krvavý pupík. Já nervy v kýblu.. Já už melu z posledního, co dělate v podobných případech se svými takto mrňavými batolaty? Jsem už skoro šedivá :zed: :nevim:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4118
27.12.12 22:08

V první řadě se musíš uklidnit. Rada nad zlato, vím, ale tohle je fakt jediný, co zabírá.
Za druhý musíš definovat, jestli se slečna nudí a prudí nebo jestli jí něco bolí/trápí. A podle toho zasáhnout :nevim:
Za třetí, sestru bych důrazně a zároveň zdvořile ignorovala :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4118
27.12.12 22:10

A neodpověděla jsem na otázku, omlouvám se… Takže: pokud dítě něco bolí, maximálně se mu věnuju a snažím se zmírnit jeho trápení, pokud prudí, ignoruju. Je malá, takže ignoraci nedoporučuju nijak drsnou, ale je dostatečně velká, aby pochopila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
972
27.12.12 22:11

Sice neporadím, ale aspoň se podělím. Syn - 14,5 měsíce - se poslední dobou fakt výživně vzteká. Jakmile mu vezmu něco, s čím si zrovna chce hrát (například manželův drahý mobil nebo ovladač od DVD), našponuje se, začne vřeštět a pokud jsem náhodou poblíž, čapne mně za ruku a vší silou kousne. Už jsem u něho viděla i takové ty trucy, jako že sebou praští na zem, kope nohama a řve. Už se těším, až to udělá i někde venku :zed:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11620
27.12.12 22:13

@Ywett Já většinou zvládám být nad věcí, ale máš pravdu, že dneska mě sestra slušně rozhodila. Sama jsem docela ohnivá povaha, ale daří se mi to krotit. Jenže v kombinaci s těma jejíma řečma, mužem v práci do šesti a ječícím batoletem už toho na mě bylo nějak moc. Ani kaše se jí bez jekotu nedá uvařit.
Snažím se ji zabavit, ale ona ječí i na procházce :zed:, vozit se nechce už dlouho. Nechodí ale tak dobře, aby mohla jít ven bez kočáru :nevim:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4118
27.12.12 22:14

Když oni kolem toho roku si začínají uvědomovat svou osobnost a snaží se prosadit. A bohužel pořádně jinak než řevem „komunikovat“ neumijou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11620
27.12.12 22:15

@Ywett Navíc je těžko poznat, jestli jí nebolí ty zoubky. Rostou jí nepřetržitě po sobě už od začátku října, takže už se opravdu neorientuju :zed: :zed:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
113
27.12.12 22:15

:hug: bozeeee posilam hodne sil ja mam doma 5 mesicniho draka a jsem taky mekka tak treba za par mesicu budu resit to same :roll: Hodne sil a neboj pokud ji nedomluvis pristich par mesicu urcite z toho vyroste i kdyz nejlepsi je ji stanovit medze ale to se asi lip napise nez udela tak sice neporadim ale aspon obymam :hug: a posilam hodne sil :kytka: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11620
27.12.12 22:16

@Ywett Tak to potěš koště :zed: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81480
27.12.12 22:17

To bude těma špičákama. moje chce při zubech být taky pořád u mě. já se snažím vyhovět. když jí zuby přejdou, tak jí to u mě neba a začne zase řádit sama. nejvíc pomůže hodit na záda do šátku, u vaření posadit vedl sebe na linku. s počítačem si lehám na zem a ona mi oblejzá.
ječení kvuli věcem, které se splnit zkátka nedají nebo nechci ( požadavky na nepovolené jídlo, nechut k oblékání…) se snažím ignorovat. ale taky mi rupnou nervy a vypěním.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4118
27.12.12 22:18
@jajul píše:
@Ywett Já většinou zvládám být nad věcí, ale máš pravdu, že dneska mě sestra slušně rozhodila. Sama jsem docela ohnivá povaha, ale daří se mi to krotit. Jenže v kombinaci s těma jejíma řečma, mužem v práci do šesti a ječícím batoletem už toho na mě bylo nějak moc. Ani kaše se jí bez jekotu nedá uvařit.
Snažím se ji zabavit, ale ona ječí i na procházce :zed:, vozit se nechce už dlouho. Nechodí ale tak dobře, aby mohla jít ven bez kočáru :nevim:.

Tak tuhle situaci chápu a neuklidním tě, není to naposledy. Tohle se prostě musí přežít. Na blbé kecy sestry fakt kašli, jí (i nám tady) se to snadno mluví, nejsme v tvé situaci, i když ta naše bývá podobná. A co by malá chtěla dělat, co má ráda? Nemůžete se popelit kolem baráku, abys nemusela brát kočár?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11620
27.12.12 22:19

@anna5569 Děkuju. Já jsem z toho nešťastná, snaím se vymyslet, jak na ni, ale neplatí ani po dobrém domlouvat, ani na ni bafnout „po zlém“. Bít ji nechci. Párkrát jsem ji pleskla po ruce, naprosto bez efektu. Navíc ulevit svým nervům plesknutím dítěte je naprosto mimo. Hlasivky ještě bohužel občas neovládnu a pak mě to mrzí, ale intenzivně na sobě pracuju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4118
27.12.12 22:20
@jajul píše:
@Ywett Tak to potěš koště :zed: :zed:
Žádný potěš koště, realita :mrgreen: Mně osobně tohle uvědomění si hodně pomohlo. Víc ty svý břídily chápu, i když fakt pěním, když to na mě zkouší 5-leťák :zed:
Taky jsem ohnivec, trpělivosti a sebeovládání mě naučily až děti :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
27.12.12 22:21

Možná je to nějaké období, moje 15měs. má teď pár dní taky období, je víc lítostivá.
My ji nikdy neutěšovali ani nechytali, když spadla na zadek, naopak když spadl tak jsme jí řekli to nevadí stane se, stoupni si a běž dál, vždycky se tomu normálně smála, posledních pár dní když spadne tak to vytlačuje, jak kdyby tím chtěla vynutit lítost. Taky je teď víc mazlivá, víc vyžaduje pozornost. Furt musí být k dispozici hračky aby se nenudila, když nemá své hračky naběhne mi do linky a začne kramovat, když jí to zakážu, tak má pokusy kdy mrčí a vynucuje si to.
Hraje, že se všeho bojí, přitom se nikdy ničeho nebála.
My teda spíme, spává už několik měsíců v pokojíku, pokud nezlobí zuby, tak je naučená, že ji položím v pokoji do postýlky zhasnu, odejdu, ona si tam chvilku zpívá, dneska se vztekala než usla, ale jak bojuje se zubama, tak spí s náma v posteli, že to by se nevyspala celá rodina.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11620
27.12.12 22:21

@Ywett Ona chodí tak měsíc, zatím se batolí jak kačenka, je ráda, že je ráda i na rovném povrchu. Na ven to zatím fakt není. Já si snad ještě pět minut po 12 koupím nějaké ergo nosítko :zed:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí