"Ujíždí" očíčko - 8 měsíců

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
604
9.3.23 16:58

"Ujíždí" očičko - 8 měsíců

Dceři (8 měsíců) ujíždí jedno očičko, což si myslím, že by v tomto věku už mělo být srovnané. Pediatričku jsem na to upozornila a po vyšetření má oči v pořádku, ale pořád se mi to nějak nezdá… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3698
9.3.23 17:00

@NikaXS a byla si na kontrole u dětské oční doktorky? Nebo to viděla jen pediatricka?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
604
9.3.23 17:03

@suzka1
Jen u pediatricky, ale mají speciální screeningové vyšetření zraku přístrojem Plusoptix a při něm vyšel zrak v pořádku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
9.3.23 17:20

Objednej se kolem roku na oční, ale na dětskou kliniku. Zrak by měl vyšetřit oční lékař při rozkapání, ne praktik v ordinaci, co si jen koupil drahej přístroj.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
9.3.23 17:28

Dceři taky ujíždělo oko, tchýně je oční a v roce jí vyšetřila. Na pediatry hubuje, že to zanedbávají.

• Citovat
  • Upravit
3907
9.3.23 18:26

No… synovi ujíždělo oko už od 6m. Pediatra řekla, že je to normální. Když jsem pak v 9 měsících trvala na tom, že syn šilhá, tak mě sprdla na dvě doby, že nešilhá a ona má narozdíl ode mě 25 let praxe a pozná, když dítě šilhá. Syn byl u doktorky vždycky hrozně šikovný, nikdy mu tam žádné oko neujelo a ona mi to prostě nechtěla věřit.
Kolem těch 9 měsíců už to bylo ale tak špatné, že jsem nemohla udělat jedinou fotku, kde by mu alespoň oko neujíždělo úplně do jiného směru. Takže jsem s ním naklusala k doktorce, oznámila ji, že jako fakt šilhá a ukázala tak 30 fotek, kde měl oko úplně šejdrem.
Okamžitě nás objednávala na oční.
Výsledek: 7 dioptrií, dalekozrakost, tupozrakost.
Na očním mi řekli, že je super, že jsem si stála za svým a že jsem se nenechala odbýt tím nějakým jejich krámem. Protože drtivá většina doktorů s tím stejně pořádně neumí. Že by bylo lepší, kdyby to vůbec neměli, protože pak zbytečně trvá, než se k dětem dostane profesionální pomoc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16397
9.3.23 20:42

Rozhodně k očnímu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3698
10.3.23 06:36

@NikaXS tak se určitě objednej k očnímu dětskému lékaři. Odkud jsi?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
415
10.3.23 08:04

Ani nečekejte na ten rok…lhůty jsou dlouhé…prý by děti neměly silhat už po půl roce…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24621
10.3.23 08:06

Objednejte se na dětské oční ještě dnes.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí