Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj maminky, prosim, kapaly jste nekdo tyto kapicky tak malemu diteti? Koukala jsem a v pribalovem letaku je napsano, ze jsou od dvou let a to pouze v nutnych pripadech.
@NikolaKNM píše:
Ahoj maminky, prosim, kapaly jste nekdo tyto kapicky tak malemu diteti? Koukala jsem a v pribalovem letaku je napsano, ze jsou od dvou let a to pouze v nutnych pripadech.
napsal vám to lékař? má dítě problém = nutný případ?
@NikolaKNM píše:
Mám doktorka říkala, že lepší je Tobrex, ale má dlouhodobý výpadek. Jde sehnat jen někdy a někde.
Pokud vám to předepsala, kapejte. Čistit na očním ucpané slzné kanálky u miminka opravdu nechceš.
Maxitrol obsahuje kortikoidy. Pokud napsal lékař, zřejmě k tomu měl důvod. Pokud se jedná o samoléčbu, tak bych určitě nekapala. Nám na záněty očí vždy předepsali Tobrex (pouze antibiotické kapky bez kortikoidů). Poprvé jsme museli kapat hned po příchodu z porodnice
Skoda, ze nikdo nema zkusenost.
Zitra tam primo zavolam, reknu ze jsem si toho vsimla v pribalovym letaku a zeptam se na to.. mam nazor ten, ze lekari jsou taky lide a nejsou neomylni, takze nezastavam nazor „napsal to lekar, tak bud ticho a kapej“. Zvlast ne u svych deti
@NikolaKNM Pokud napsal přímo oftalmolog, tak tam pochybuju, že by šlo o omyl. Ale jako matka bych stejně zavolala a požádala o možnost zkusit raději něco šetrnějšího pro tak malé miminko
Mám zkušenost až u o něco většího dítěte, nevím, kolik ji tehdy bylo, rok, dva? Kapala jsem první Tobrex a teprve když nezabral, tak jsme dostaly ten Maxitrol.
@NikolaKNM píše:
Skoda, ze nikdo nema zkusenost.Zitra tam primo zavolam, reknu ze jsem si toho vsimla v pribalovym letaku a zeptam se na to.. mam nazor ten, ze lekari jsou taky lide a nejsou neomylni, takze nezastavam nazor „napsal to lekar, tak bud ticho a kapej“. Zvlast ne u svych deti
Tobrex, který by byl vhodnější, má dlouhodobý výpadek, proto vám předepsali Maxitrol - takže buď můžeš nekapat vůbec, nebo Maxitrol
Tak jsem obvolala dve jine ocni kliniky. U obou mi rekli, ze je takhle malym detem nepredepisuji. Tak jsem volala na kliniku, kde jme byli. Sestricka dotcena, ze nemam cist pribalovy letaky ze co napise doktor, to je svaty. Nastesti mi predala doktorku a ta byla moc mila. Byla tam nastesti jina lekarka nez vcera, takze rekla, ze ona predepisuje neco jineho a bez kortikoidu a ze nam napise to. Tak moc doufam, ze to tak bude spravne 🙏 snad to zabere a neublizi.
@stinga ano, mate pravdu, ze to asi byl duvod, proc ho napsala. Nastesti ta druha lekarka nasla jeste nejakou jinou nahradu, co kapat a zatim to je dostupne. S tema lekama je to strasny. Pak se leci deti nevhodnyma lekama ![]()
Příspěvek upraven 09.03.23 v 08:56
@NikolaKNM píše:
Tak jsem obvolala dve jine ocni kliniky. U obou mi rekli, ze je takhle malym detem nepredepisuji. Tak jsem volala na kliniku, kde jme byli. Sestricka dotcena, ze nemam cist pribalovy letaky ze co napise doktor, to je svaty. Nastesti mi predala doktorku a ta byla moc mila. Byla tam nastesti jina lekarka nez vcera, takze rekla, ze ona predepisuje neco jineho a bez kortikoidu a ze nam napise to. Tak moc doufam, ze to tak bude spravne 🙏 snad to zabere a neublizi.
tak pak napiš, co jste dostali
@NikolaKNM píše:
@stinga vy jste z oboru, ze mate takovy prehled?
ne, nedávno měla mamka problém s okem a já jí jezdím pro léky, ona po 7 operacích očí může jen Tobrex, ale prostě není, tak jí také předepsali Maxitrol