Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@stinga no tohle je v haji potom
tak snad to je vhodna nahrada :/ snad ten vypadek nebude dlouhodoby
Tak mi to nedalo a volala jsem mamce (očařka) a prý je teď situace s Tobrexem ok. Tak třeba vám ho předepíše
Rozhodně lepší varianta zkusit první toto, než kortikoidy ![]()
@wendelina30 no to snad neni mozny. Me prave doktorka rikala, ze trombex neni. Tak jestli byl vypadek a uz nesledujou aktualni situaci, nebo ja nevim. Teda ja zacinam byt pekne nastvana. Vcera v 10 hod. mu delali ten vyplach. Od ty doby se mu melo 5× denne kapat. Kapli jsme dvakrat a pak jsme prisli na to, ze to neni vhodny pro maly deti. Ted zase cekam na recept na neco jinyho, jeste mi ho neposlali, ale zacinam se desit, ze nez mu tam zacnu neco poradne kapat, tak mu to tam „zaroste“. Duvod kapani tech kapicek je pry prave kvuli zarustani po tom vykonu. Takze pecka.
@wendelina30 jste hodna, ze jste se na to zeptala. Maminka leci i takhle male deti? Souhlasila s podanim Maxitrolu takhle malemu miminku?
Na internetu pisou ze po sondazi se davaji antibioticky nebo desinfekcni kapicky. Takze mu tam zatim kapu alespon ocuflesh. Uplne se desim, aby jsme to neudelali horsi, nez lepsi. Zatim mi neposlali ten recept na jine kapky a tak cekame. Uz vcera vlastne jsme ten maxitrol dali jen dvakrat a pak jsme zjistili, ze se to nema podavat takhke malym detem a prestali jsme. Takze za chvilku bude 24h bez kapek. Kdyz jsme tam byli, rikali, ze se ty kapicky podavaji, aby nevznikli nejaky srusty, takze se uplne desim, aby se to takhle neposralo jeste vic.
Potíž je v tom, že podobná formulka v příbalovém letáku je u většiny léků. Ale i ta mrňata někdy léky prostě potřebují. Dělám v nemocnici na dětském a Maxitrol se i u takto malých dětí s očními problémy kape běžně. Určitě nejde o omyl. Klidně to kapej.
@NikolaKNM Ještě jsem se ptala kamarádky, co byla na průplach minulý týden a dostali Floxal
@NikolaKNM Prosím tě, kapej to. Takhle si zaděláváš na větší problémy. Zvlášť jestli jste včera byli na sondáži kanálků, tak to potřebuje. Tak neblbni a kapej. My dávali Maxitrol i nedonošencům!
A to pred tim mel jeste nejaky Vigamox. Kapal to 8dni. Pak nam tady rekli, ze neni vhodny, protoze obsahuje borovou vodu a ta je pro deti toxicka. Jako at jdou dohaje uz :/ to aby se clovek opravdu bal neco podat, kdyz to napise lekar. U toho vigamoxu vubec neni psano v letaku od kdy se muze podavat. Navic jsem nasla recenzi na pani doktorku, co nam ho predepsala a jako vydesilo me to.
Jako holky vim, ze ted znim jako nejaka hysterka. Ale tak dohaje, na tomhle by se meli snad vyrobci a lekari shodnout ne? Kdyz si vyrobce kryje zada tim, ze tam napise, ze neni vhodne pro male deti, tak asi je logicky, ze to rodic nebude chtit podat a riskovat tim zdravi svyho ditete.
Asi mu tam jeste kapnu, nez nam prijdou ty novy kapky, protoze aby byl bez toho, toho se vazne desim, ze to je jeste o vetsi pruser. A dekuju za reakci @azalia, ze se to dava i nedonosencum. Tak snad, kdyz to jeste jednou nebo dvakrat kapnu, tak nic neposeru.
@NikolaKNM Já ti garantuji, že když po tomhle výkonu nebudeš kapat ze strachu nic, tak to poděláš daleko víc než nějakým Maxitrolem!
A také je možné, že mu ten Maxitrol napsali schválně - ne jen proto, že má Tobrex výpadek. Jak tu někdo zmínil, Maxitrol obsahuje kortikoid a ten působí proti otoku, což se po tomhle výkonu může hodit.
@NikolaKNM Taky se přikláním k názoru @azalia . Tady nejde jen o nějaké zahnisané očičko, ale bylo to nasazeno jako léčba po zákroku. V tomto případě bych se taky více bála těch následků, když nebudete kapat
To jsme se spatne pochopili. Rozhodne chci kapat. Jen jsem cekala na recept na ty vhodnejsi kapicky. Doktorka si dala na cas, takze predpokladam, ze to snad az tak nevadi, ze asi pocita s tim, ze cekame na recept.
@wendelina30 tak dostaneme ten Tobrex. Mela jste pravdu, uz je normalne v lekarnach. Obvolavala jsem Benu a i nasi lekarnu v zapadakove, maji ho i u nas.