Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj. Mám skoro sedmiměsíčního synka. Válí sudy, na bříšku je rád. Chci se zeptat na to, že u něj postrádám pivotování. Když mu pohybuju s hračkami do stran, natáhne se ručkou do kříže a místo pivotování se překulí na záda a zpět na bříško, čímž se posune a na hračku dosáhne
má slabší břišní svalstvo, ale dle fyzioterapeutky nic, co by vyžadovalo zvláštní cviky. Druhé vzpřímení se mu též nechce dělat. Máte s tímto některá zkušenosti?
Mám. Dcera dělala to samé. Vše ji trvalo déle, ale vše dohnala. Je jí 13m a je naprosto v pořádku. 2 týdny už chodí.
Týýýjo, já ani nevím, že něco takového mají děti dělat
Ano nevím, co ty pojmy znamenají…Jsem asi ostuda! Ale syn je už ve třetí třídě a asi dobrý ![]()
@Zita Aussig v klidu, taky jsem si to musela googlit. A to mám tři děti a ve skole jsme měli vývojovou psychologii. Jen se tomu asi neříkalo pivotovani…
@Tuhy_LU píše:
@Zita Aussig v klidu, taky jsem si to musela googlit. A to mám tři děti a ve skole jsme měli vývojovou psychologii. Jen se tomu asi neříkalo pivotovani…
Děkuji, tak vidím, že nejsem sama ![]()
@Leniczka22 naši kluci meli třeba také slabší břišní svaly, museli jsme je dost vojtit a pamatuju se, že aby si přišli na 2.vzprimeni, tak jsme je taky zvojtili. Zvojtili jsme je vsak přesně v 10.mesici, když to ještě sami nedělali. Vojtovku jsem nenavidela a nenávidím ji
Ale vždycky, když byli kluci motoricky pozadu, tak stacily 2 dny a po vojtovce to najednou udělali. Ale na břišní svaly na posilování jsme cvičili denne několikrát. V sedmi měsících je celkem ještě čas.