Jak si hezky uklidit byt

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
19.9.19 09:09

Úklid bytu

Stydím se za to, že nejsem schopna si doma hezky uklidit. Nemám žádný systém. Jsem po rozchodu a nejsem schopna si to tady dát do pořádku. Navíc mi to tady smrdí po předchozím nájemci. Nevím ani čím to tady provonět.
Známý říkal, že má kamarády cikány a mají všechno v bílém, že se bál někde sednout. Připadám si jako největší špína. :oops:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7673
19.9.19 09:11

Všechno postupně vyčistit, vymýt. Domestos, dezinfekce. Ber místnost po místnosti, vyhoď nepotřebné. Já co jsem rok a více nepoužila vyhazují bezmilosti. Nemám ráda věci hromadit. Vyčístit vše důkladně. Dej si za úkol každý den jednu místnost. A pak už jen udržovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1176
19.9.19 09:13

A co místo brečení tady s tím něco udělat? :roll: Tak si ten systém najdi.. Třeba na internetu. Uklízíš poprvé?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10425
19.9.19 09:16

Soucítím s tebou. :D Sice nejsem po rozchodu, zato mám dvě malé děti a velkého psa (a salámistického manžela) a taky mám pocit marnosti, že jediná cesta, jak žít v uklizeném, je uklízet každý den od rána do večera. :D Radu nemám, ale soucítím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.9.19 09:17
@Veru1987 píše:
Všechno postupně vyčistit, vymýt. Domestos, dezinfekce. Ber místnost po místnosti, vyhoď nepotřebné. Já co jsem rok a více nepoužila vyhazují bezmilosti. Nemám ráda věci hromadit. Vyčístit vše důkladně. Dej si za úkol každý den jednu místnost. A pak už jen udržovat.

Vidíš, to mě nenapadlo ta dezinfekce. Děkuji. Opravdu vyhazuješ po roce? Dobře.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
19.9.19 09:19
@Yves6511 píše:
A co místo brečení tady s tím něco udělat? :roll: Tak si ten systém najdi.. Třeba na internetu. Uklízíš poprvé?

Poprvé ne. Ale neumím si prostě věci hezky uklidit. Nemám systém. Dobře. Kouknu na net.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
19.9.19 09:20
@sakota píše:
Soucítím s tebou. :D Sice nejsem po rozchodu, zato mám dvě malé děti a velkého psa (a salámistického manžela) a taky mám pocit marnosti, že jediná cesta, jak žít v uklizeném, je uklízet každý den od rána do večera. :D Radu nemám, ale soucítím

Jsi hodná. :hug: Vidíš, já nemám ani děti ani manžela. Třeba je nejvyšší čas se naučit uklízet a být trochu samostatná.

• Citovat
  • Upravit
16923
19.9.19 09:21
@Anonymní píše:
Stydím se za to, že nejsem schopna si doma hezky uklidit. Nemám žádný systém. Jsem po rozchodu a nejsem schopna si to tady dát do pořádku. Navíc mi to tady smrdí po předchozím nájemci. Nevím ani čím to tady provonět.
Známý říkal, že má kamarády cikány a mají všechno v bílém, že se bál někde sednout. Připadám si jako největší špína. :oops:

Ahoj,

existují i knihy na tohle tema, jako třeba (a ted se omlouvám za „reklamu“ na knihovniství, ale prostě to tam je na jednom serveru vše :D )

tady
tady
tady
tady
tady
 tady

V závěru je ale třeba si udělat vlastní systém. A třeba se i nějakých věcí zbavit.

a zase tady
tady

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1176
19.9.19 09:22
@Anonymní píše:
Poprvé ne. Ale neumím si prostě věci hezky uklidit. Nemám systém. Dobře. Kouknu na net.

třeba tady: https://www.terapiedomova.cz/z
Pokud je to i třeba o zápachu ze stěn, začala bych od vymalováním, nechat vyčistit sedačky, matrace a jiný čalouněný nábytek. Před stěhováním skříní a nábytku vše probrat a protřídit, ihned vyhodit přebytečné a to, co jsi zž nějakou dobu nepoužila, neměla na sobě a nutně to k životu nepotřebuješ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
19.9.19 09:23

Otevřít okna, vyházet vše nepotřebné a pak postupně jet místnost po místnosti (nebo po částech), nejprve vyklidit nábytek, vytřít, vrátit věci, na závěr podlahy a případně okna. Domestos, tekutý písek (Cif), hadry/houbičky a jedem. Nebudeš ani muset nic provoňovat, jak to vyčistíš a vyvětráš, budeš to mít v pohodě :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
StaráPuška
19.9.19 09:23

Odshora dolů, od okna ke dveřím.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
19.9.19 09:26

Děkuji holky. :)

• Citovat
  • Upravit
35720
19.9.19 09:28

Tak stěhování je ideální čas k třídění věcí a dát si věci do pořádku. Máš to i s nábytkem, nebo máš svůj? Všechno umýt, vysát, uklidit si věci a pokud ti dělá problém udržet pořádek tak mít co nejmíň věcí vidět a co nejjednodušší uspořádání, žádné výstavky, kráčivé ani odkladova místa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.9.19 09:29

Mám tu starou matraci. Můžu ji ve tmě dát k popelnicím? Asi dám. To se ale nemůže, že?

• Citovat
  • Upravit
16923
19.9.19 09:32
@Anonymní píše:
Mám tu starou matraci. Můžu ji ve tmě dát k popelnicím? Asi dám. To se ale nemůže, že?

No nemělo by, od toho se přistavují kontejnery. Dala bych na ni cedulku s nápisem „vem si mě“ a ona do rána zmizí :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný