Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Anonymní píše:
Víš, já pracuji se starými lidmi, kteří nikoho kolikrát nemají. Jsou bez auta například, jak nějaká babička zvládne přesun matračky?? Já nejsem stará, ale bude problém tu matračku natahat do auta. Nedovedu si představit takovou věc dělat v osmdesáti. A opravdu, věř mi, je hodně starých bezmocných lidí. Nedivím se, že házejí k popelnicím.
přesně tak, ta babička je ráda, že to s vypětím všech sil dotáhla k té popelnici
@lilith1 moje matka dřív taky všechno cídila a teď vždycky říká, proč? když nestíhá - jako přijde na vánoce nějaká komise, zazvoní a když nebudu mít umytá okna, tak mě zastřelí? asi ne, že, takže no stres
Já si taky nedokážu udržet uklizeno
ne že bych to neuměla, ale ono se 2 detma je to jak boj s větrnými mlýny
něco dodělám a někde jinde v tu chvíli bordel co sem před chvílí uklidila
pořádně uklízím jenom když čekáme návštěvy a to zapojím celou rodinu, ať se taky činí, a pak maj děti nakazano jenom sedět než navsteva odejde a pak je zas za pár minut výbuch ![]()
@Anonymní píše:
Víš, já pracuji se starými lidmi, kteří nikoho kolikrát nemají. Jsou bez auta například, jak nějaká babička zvládne přesun matračky?? Já nejsem stará, ale bude problém tu matračku natahat do auta. Nedovedu si představit takovou věc dělat v osmdesáti. A opravdu, věř mi, je hodně starých bezmocných lidí. Nedivím se, že házejí k popelnicím.
No dobře, ale když to zvládne nějak dotáhnou k popelnici, tak se to dá i dát tam, kam to patří, určitě má sousedy, nebo od dětí, nebo někoho, zavolat, vždy se to dá pořešit, toto není duvod dělat bordel u baráku, kdyby to tak dělal každé, no potěš koště.
A já zase nesnáším bordel, i teď s malou ji uklízím pořád hračky, jak mě to vytaci. Ale já už mám trochu asi ocd. Nicméně nechápu jak můžou žít lidi v bordelu a smradu. Prostě začni tím že vyhodis vše staré, vyklid a vycisti jeden pokoj za druhým
Tak ja v tom moc problem nevidim, proste pri nastehovani udelat kompletni uklid od stropu po podlahu a pak proste nekydnout po prichodu z prace line na gauc, ale prvne dat dokupy domacnost a pak az si dat nohy hore ne? Snad vis ktere cinnosti musis denne udelat, aby to tam vypadalo ne? Ja treba prijdu z prace, prvni cesta vede k pracce, kde uz na me ceka vyprane pradlo, co jsem nacasovala pred odchodem do prace, to povesim, poklidim to pradlo, ktere uz uschlo, pak jdu k mycce, kterou jsem rano zapla, vyklidim, pak otru linku a stul, posbiram co se tak kde povaluje, slozim deku z vecera, ustelu postel, dle potreby vysavam a vytiram. Kazdy den tak hodinka prace, pohodicka. Nemas nikoho, kdo by ti tam delal bordel, tak nevidim duvod proc bys nemela mit uklizeno.
@Ernais To já bych doporučila ustlat jak vstaneš, vše večer uklidit co jde jako tu deku a linku, zapnout myčku a ráno tu myčku vyndat ať po snídani máš kam dát nádobí a hned máš kromě pračky celé odpoledne volno ![]()
Doporučují začít odshora…Pokud tam byly nějací nepřízpusobiví nájemníci…začít zgruntu..otevřít okna, odtahat nábytek, vyházet, staré, nepotřebné, roztrhané, poničené, plesnivé, smradlavé věci…popř oškrábat a vymalovat zdi…vyytřít pořádnou kyselinou nábytek poličky i vevnitř i zezadu..Zkontrolovat jestli se někde nedrří škůdci..štěnice, moli, plísně…Všchno vytepovat, koberce vyčistit mokrým čištěním, podlahu klidně několikrát, umýt okna, záchod koupelnu..prostě zgruntu…pokoj po pokoji…Miluji úpklid zgruntu..jedině tak jakmile všecho minimálně dvakrát přetřeš čistou utěrkou, houbičkou, přestane být cítit zápach a zavane jen vůně čistoty ![]()
@pikola rano jsem rada, ze se za 10 minut vypravim do prace a o to driv se pak z te prace vratim, takze se mi nechce plytvat casem na vyklizeni mycky apod. Navic mam prilis lehky spanek a zapnuta mycka me budi i pres zavrene dvere, takze bych ji musela zapinat nevim kdy, aby byla rano umyta
snidam v praci, takze tam ani zadne nadobi nenechavam a postel nesnasim, kdyz se zastele tepla, takze ji nechavam vetrat nez se vratim. Ja myslim, ze je jedno kdy to delam, mam pro vsechno svuj duvod, ale jde o vysledek, a to ten, ze si muzu kdykoliv kohokoliv privest domu a bude tam cisto ![]()
@Ernais píše:
@pikola rano jsem rada, ze se za 10 minut vypravim do prace a o to driv se pak z te prace vratim, takze se mi nechce plytvat casem na vyklizeni mycky apod. Navic mam prilis lehky spanek a zapnuta mycka me budi i pres zavrene dvere, takze bych ji musela zapinat nevim kdy, aby byla rano umytasnidam v praci, takze tam ani zadne nadobi nenechavam a postel nesnasim, kdyz se zastele tepla, takze ji nechavam vetrat nez se vratim. Ja myslim, ze je jedno kdy to delam, mam pro vsechno svuj duvod, ale jde o vysledek, a to ten, ze si muzu kdykoliv kohokoliv privest domu a bude tam cisto
Ano, přesně. Já si teď někoho přivést domů, tak si říkám, bože ženská.
Přitom, když jsem bydlela s rodiči, tak jsem každý den uklízela.
@Anonymní píše:
Ano, přesně. Já si teď někoho přivést domů, tak si říkám, bože ženská.
Přitom, když jsem bydlela s rodiči, tak jsem každý den uklízela.
Tak kdyz ti to vadi, proc s tim neco neudelas?
@Anonymní píše:
To je můj byt. Nábytek mi tu zůstal. Mám třeba stůl ze dřeva, starožitný. Má modrou barvu, ale já chci bílou. Mám zničenou jednu plovoučku a nevím, co s tím. Mám asi 5 krát 3 cm kousek omítky na rohu stěny odlouplý a nevím, co s tím.
A ty sis od nich nevzala kauci na tyhle záležitosti? Ono většinou byt chce vymalovat a poopravit i po „normálních“ nájemnících, natož jestli tam bydlely nějaký čuňata ![]()
Já jsem trochu uklizeci maniak, máme to v rodině. Když se mi někdy nechce do velkého úklidu, nskoupim si nějaké voňavé prostředky na úklid a ještě třeba čerstvé květiny nebo novou dekoraci, abych se mohla těšit, jak to budu mít hezké. Také si pravidelně úklid plánují a denně probíhá rutina jako myčka, vyprat, vyluxovat obývák apod. Na provonění je super přidat třeba levandulovy olejicek do vody na vytírání. Taky nechat na sporaku déle vařit kastrukrk s vodou a citronem a kořením ( hřebíček, skořice, badyan apod). Bezva tipy jsou na YouTube viz „how to make your housle clean and smell nice“. Pro mě je velmi motivující pořad How clean is your house. Třeba by ze začátku pomohlo připravit dobrou svačinu a kávu a poprosit nějakou kamarádku o pomoc. Ve dvou se to lépe táhne. ![]()
Pozn : vymalovala jsi po bývalém nájemníkovi? Taky to chce pravidelně prát přehozy a a deky a polštářky a hodně větrat!