Jak si hezky uklidit byt

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
TRG
5388
19.9.19 13:52

Velke veci, ktere nechces – za odvoz na bazar. / Drobne opravy – hodinovy manzel (zastukovat urazeny roh bych umela sama, ale jestlk toho tam mas vic, chces to mit rychle z krku, tak to nekomu zaplat). / Projit vsechny veci – nepotrebne bez milosti vyhodit, potrebne dat po „skupinach“ na jedno misto (aby nebylo 10 svicek po suplikach, 100 knizek po ruznych polickach, pradlo na svem miste, uklidove prostredny na jednom). / Nestydet se pozvat si uklidovou firmu na vycisteni sedacek, kobercu apod. / Zacit od velkych a spinavych veci a odshora – vyprat zaclony, vytrit prach, umyt policky, umyt okna, vydrbat podlahu. / Delat to postupne, pustit si k tomu hudbu, audioknihu apod. / Dusldne udrzovat – nenechat si prerust nic pres hlavu. Jasne, nemusis zehlit hned, ale kdyz je toho hromada, tak hned po prichodu z prace na to. Mne hrozne pomuze, kdyz je aspon neco hotovo. Jak aspon jedna vec vypada lip, mam chut pokracovat. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.9.19 14:42
@Michelle_M píše:
A ty sis od nich nevzala kauci na tyhle záležitosti? Ono většinou byt chce vymalovat a poopravit i po „normálních“ nájemnících, natož jestli tam bydlely nějaký čuňata :roll:

Nevzala. To byla rodina.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
19.9.19 14:43
@MP Krista píše:
Pozn : vymalovala jsi po bývalém nájemníkovi? Taky to chce pravidelně prát přehozy a a deky a polštářky a hodně větrat!

Zatím ještě ne. Jsem nemocná. Jsem ráda, že chodím do práce a do školy.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
19.9.19 14:45
@TRG píše:
Velke veci, ktere nechces – za odvoz na bazar. / Drobne opravy – hodinovy manzel (zastukovat urazeny roh bych umela sama, ale jestlk toho tam mas vic, chces to mit rychle z krku, tak to nekomu zaplat). / Projit vsechny veci – nepotrebne bez milosti vyhodit, potrebne dat po „skupinach“ na jedno misto (aby nebylo 10 svicek po suplikach, 100 knizek po ruznych polickach, pradlo na svem miste, uklidove prostredny na jednom). / Nestydet se pozvat si uklidovou firmu na vycisteni sedacek, kobercu apod. / Zacit od velkych a spinavych veci a odshora – vyprat zaclony, vytrit prach, umyt policky, umyt okna, vydrbat podlahu. / Delat to postupne, pustit si k tomu hudbu, audioknihu apod. / Dusldne udrzovat – nenechat si prerust nic pres hlavu. Jasne, nemusis zehlit hned, ale kdyz je toho hromada, tak hned po prichodu z prace na to. Mne hrozne pomuze, kdyz je aspon neco hotovo. Jak aspon jedna vec vypada lip, mam chut pokracovat. :)

Jak se štukuje uražený roh?

• Citovat
  • Upravit
TRG
5388
19.9.19 15:01
@Anonymní píše:
Jak se štukuje uražený roh?

Hele, kdyz to neni hluboke, zajdes do nejakeho Hornbachu, Obi, obchodu s barvama apod. a koupis si spachtli a rychlostuk. Spachtli tam proste namacknes material a uhlazujes / seskrabnes / pridas dokud nejsi spokojena s vzhledem rohu. :mrgreen: Jestli je to hlubsi a vrstva by byla pres 2-3 cm, zajdes do toho sameho obchodu a oni ti prodaji suriviny na namichani klasickeho stuku a zas jedes spachtli. Ale vsadim se, ze rychlostuk bude stacit. No a pak to event pretres bilou barvou - daji se koupit malinke plechovky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.9.19 15:06
@TRG píše:
Hele, kdyz to neni hluboke, zajdes do nejakeho Hornbachu, Obi, obchodu s barvama apod. a koupis si spachtli a rychlostuk. Spachtli tam proste namacknes material a uhlazujes / seskrabnes / pridas dokud nejsi spokojena s vzhledem rohu. :mrgreen: Jestli je to hlubsi a vrstva by byla pres 2-3 cm, zajdes do toho sameho obchodu a oni ti prodaji suriviny na namichani klasickeho stuku a zas jedes spachtli. Ale vsadim se, ze rychlostuk bude stacit. No a pak to event pretres bilou barvou - daji se koupit malinke plechovky.

Děkuji :)

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
20.9.19 21:00

To jsem ještě já. Jak mám jako sama dotáhnout tu matraci do auta? Je 140×200. Napadlo mě ji srolovat a provazem zavázat. Sama ženská to je na h…Jsem smutná.

• Citovat
  • Upravit
1502
20.9.19 21:14
@Anonymní píše:
To jsem ještě já. Jak mám jako sama dotáhnout tu matraci do auta? Je 140×200. Napadlo mě ji srolovat a provazem zavázat. Sama ženská to je na h…Jsem smutná.

A co nějaký soused, nepomohl by?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40388
20.9.19 21:19
@Anonymní píše:

Opravdu stočit a zavázat.
To zvládneš… :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.9.19 21:24
@MP Krista píše:
A co nějaký soused, nepomohl by?

Soused ne. Taťka by mi pomohl, ale nechci ho už obtěžovat.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
20.9.19 21:25
@free333 píše:
Opravdu stočit a zavázat.
To zvládneš… :kytka:

Děkuji. :hug: Ještě musím zajet do Ikea a koupit novou a dotáhnout do auta. Škoda, že nemám žádného kamaráda. Mám jednoho, ale ten bydlí v Praze.

• Citovat
  • Upravit
40388
20.9.19 21:28
@Anonymní píše:
Děkuji. :hug: Ještě musím zajet do Ikea a koupit novou a dotáhnout do auta. Škoda, že nemám žádného kamaráda. Mám jednoho, ale ten bydlí v Praze.

Já jsem taky nedávno kupovala matrace, ale po netu, takže přišly domů, právě byly stočené a zavázané… :)

Jinak moje kamarádka po rozvodu dává do pořádku barák, protože exmanžel na nic nehrábl a pravidelně si objednává hodinového manžela, ty drobné opravy zvládne…
Takže taky možnost… ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.9.19 21:35
@free333 píše:
Já jsem taky nedávno kupovala matrace, ale po netu, takže přišly domů, právě byly stočené a zavázané… :)Jinak moje kamarádka po rozvodu dává do pořádku barák, protože exmanžel na nic nehrábl a pravidelně si objednává hodinového manžela, ty drobné opravy zvládne…
Takže taky možnost… ;)

Ten mě taky napadl. Holky jej tady zmínili. Jsem zvědavá na ceny. Kouknu se.

• Citovat
  • Upravit
16099
20.9.19 21:38
@Anonymní píše:

Klid, naložit srolovanou matraci (oni z toho úplně vysajou vzduch) v Ikea fakt není problém. Rolují to po kratší straně, takže to bude mít 1,5m a tak 30-40cm v průměru, váží to kolem 15kg, takže jen o něco víc, než karton mlíka. Opravdu to není nic, co bys neměla zvládnout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.9.19 21:41
@zrcadlo píše:
Klid, naložit srolovanou matraci (oni z toho úplně vysajou vzduch) v Ikea fakt není problém. Rolují to po kratší straně, takže to bude mít 1,5m a tak 30-40cm v průměru, váží to kolem 15kg, takže jen o něco víc, než karton mlíka. Opravdu to není nic, co bys neměla zvládnout.

Dobře. Mám paniku trochu ze všeho momentálně. Musím si začít věřit.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný