Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Anonymní píše: Více
Naprosto jednoduché. Mám sice jedno dítě, ale základ je pro me nádobí a aby nebyl přeplněný koš spinaveho prádla. Jinak me nic netankuje tak, že dokud to neudělám, dítě ma smůlu ![]()
Tak ja skoro kazdy den peru a uklidim jednu pracku a dam jednu mycku. Tohle kdyz se nakupi, tak se to blbe dohani, zvlast kdyz nemame susicku. Ten zbytek je nice to have.
Hracky si uklizi deti kazdy vecer pred spanim, maji to jako ritual. Na takovou tu koupelnu, prach, podlahy jednou za 14 dni prijde pani, ja s detma vypadnu ven. Kazdy den se jeste snazim utrit stoly a drobky pod nimi, linku, drez, sporak, samozrejme kos. A snazim se 1-2 x tydne aspon rychle prejet koupelnu a wc a vysat. Postele prevlika manzel. A takove ty dalsi extra veci moc nestiham nebo jen rychle obcas neco… tridim hracky dvakrat rocne pred narozeninami a Vanoci… bordel nemame, ale byt z katalogu urcite taky ne.
Mám skvělou vlastnost cítit se dobře a relaxovat i v baráku plném dětského bordelu.
Řídím se větou: hračky nejsou bordel. A starší se snažím do úklidu zapojovat, děláme se z toho takovou hru ![]()
U nás mají všechny děti své povinnosti. Nejmladší pomáhá uklízet hračky, starší obsluhují pračku, sušičku, myčku, skládají prádlo, vysávají a vynáší odpadky. Každý den.
Já vařím, uklízím záchod a jednou týdně uklidím koupelnu a utřu prach.
Ja nesnáším plný dřez a drobky na zemi, takže řeším hlavně nádobí, denně (i víckrát) vysávám, každý den jede pračka. Nesnáším ulepené stolky a špinavé umyvadlo, takže to taky každý den otřu. Hračky mi nesmí do obýváku, takže děti si dělají bordel v pokoji a ten si taky sami uklízí.
Děti už mám velké, jsem zaměstnaná, máme barák přes 200m2 a k tomu zahradu. Vypíglováno k dokonalosti u nás není nikdy
naopak někdy je tam dost bordel, většinou mi to moc nevadí, priority mám jinde ![]()
Hračky nepovažuji za bordel. Pro mě je základ čistá koupelna a podlaha, kde malý tráví hodně času a pak ještě kuchyň. Vše ostatní počká. Většinou uklízím večer, když syn usne.
Dělám to když spí většinou večer to mám na to klid. Vytírání a koupelna prach na skříni podle mě stačí Ob den, ale podle mojí maminky nestačí a je tu bordel… Jinak prach vysávání ráno a večer, prádlo každý den a nádobí uklidím hned po jídle a vaření. ![]()
Ja ziju v bordelu
radost z toho nemám, ale se 3 detmi, praci a školou dokonalý úklid opravdu nezvládám… nevali se n nikde odpadky, nemame binec jakože špínu, plísně, jidlo pod gaučem…to fakt ne. Ale hračky všude, oblečení samo do pracky taky nedojde a uz vubec se samo neposklada do skrini…a nejhorší jsou deti
ty binec neresi, jak co od nich odpadne, tak to nechají. Cokoliv přestanou potřebovat, odloží to zrovna tam, kde jsou.. fakt nechápu, vzdy to musí uklidit, porad jen hlídám a říkám, co kdo kam… proc si to ani po letech nezautomatizovali mi opravdu neni jasný… zkoušela jsem nic neříkat, ze jim to treba dojde… No nedošlo. Takze u nas uklizeno nebude asi do té doby, nez se o poradek začne snažit i někdo jiný nez ja.. (a manžel, abych mu nekrivdila, ale stejne toho ja dělám o hodně vic).
Za mě je cesta si ty věci nenechat přerůst přes hlavu.
Takže peru když je potřeba (t. j. i 2 pračky), uklízet když je potřeba - t. j. každý den pustit vysavač a nebo ručo vysát.
Sušičku skládat každý den ne 1× týdně 6 praček, atd…
Koš vynést hned když je potřeba a cesta.
A ty prostory si dělat co nejjednodušší na úklid. Žádné serepetičky, které musím někam odkládat, abych…
Děti měly na hračky jasné místo a box - vše popsáno obrázky, takže i malé dítě vědělo kam co patří a naučila jsem je, že hračky se uklízí.
Pleny a tak jsem tedy uklízela hned.
Hračky v prostoru u malých dětí se úplně řešit se nedají a upatlané sklo asi někdy bude.
Jo a ještě třídit a mít místo pro každou věc. Ono se to pak všem lépe uklízí.
Zásadně nedělám velký úklid jednou za čas, ale uklízím průběžně dle potřeby! A zásadně neuklízím o víkendu. Ale dělám dvanáctky, takže mám na všechno spoustu času.
Ahoj, taky mám 2 malé děti a k tomu velký dům, velkou zahradu a manžela bordeláře. Zatím to nějak pytlíkuju, co je pro mě základ je vaření a úklid kuchyně, praní a každodenní vysávání, máme kočku a chlupy jsou všude, utírání prachu. K tomu převlékání postelí každých 14 dnů, v létě i častěji a praní každý den, tam je to opět kvůli chlupům složitější. Každý den jsem s dětmi venku na cca 1 až 2 hodiny podle počasí a když menší spí, tak dělám na zahradě. Teď zavádím společné teplé večeře.
Můj problém je, že přes tohle všechno nestíhám věci, co se nedělají tak často, např. mytí oken, vytírání garáže a mám šílený bordel v autě. Teď chci právě zavést, že menší dcera bude mít obědy ohřívané od teplé večeře, abych se jí mohla více věnovat, má teď období, kdy všechno opakuje, rozvíjí si řeč, tak nechci nic zanedbat.
Paradoxně toho stíhám víc s 2 dětmi než s jedním, protože vím, že co nestihnu do 15. hodiny, kdy jedu pro dceru do školky, tak už neudělám. A taky mám babičku, co jezdí cca jednou týdně na 1-2 hodiny holky pohlídá na zahradě a já jedu jako fretka a doháním nebo dělám složitější jídla.
S narozením druhého dítěte jsem zjistila, že doma už asi nikdy uklizeno nebude.

Tak mě zajímá, co musíte mít doma uklizené, abyste se cítili dobře i když se všude válí hračky, někde je neutřený prach apod? Za mě je to asi kuchyň, čisté povlečení, čisté a vyprané oblečení a nikde by se neměly válet odpadky, plínky..
Jak uklízíte v běžném provozu s více dětmi vy? Nemyslím velký úklid na který mám jednou za čas čas, ale takové to základní, když se chcete věnovat hlavně dětem