Úklid v papírech

Napsat příspěvek
Velikost písma:
18305
1.2.12 07:56

Liško - máš to tuším v zákoně o účetnictví. (Teď mě neber za slovo, už si to moc nepamatuju…) Do roku myslím 1999 to bylo pět let, od té doby je to deset let. Faktury bezpečně, smlouvy myslím taky, u dodacích listů si nejsem jistý, jestli je to nutné… No a příjmové a výdajové doklady jsou myslím příslušenstvím faktury, takže taky tak… Ale jak jsem napsal, už si to moc nepamatuju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8911
1.2.12 08:30

Daně - mám schované všechny (od roku 2006), ale stačí 5 let zpátky.
Elektřina - mám schované všechno (cca 8 let), kdyby se mi chtělo (jako že se mi nechce), tak bych si asi nechala jen roční vyúčtování a zbytek (zálohy) vyhodila
Výplatní pásky, pracovní smlouvy - mám všechny, asi nostalgie :roll:
Výpisy z účtů - mám všechny a to i těch účtů, které už dávno nemám. :zed: :mrgreen: Až se k tomu dokopu, tak to všechno vyhodím (nechám si jen to, co mám „v daních“
Mobily - mám všechny výpisy, děsí mě, že mi jednou řeknou, že jsem něco nezaplatila, takže nevyhazuju…

Jinak v bordelu to nemám. Je to všechno v šanonech, zařazené, popsané. 8) V bordelu je akorát poslední rok, který „uklízím“, když si chystám podklady k daním. Takže teď je tak různě po skříních rok 2011. :mrgreen: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7572
1.2.12 10:10

Wiolo, pojď k nám :hug:
Právě kvůli těm daním hlavně se ptám, chlap by to archivoval do důchodu, někdo říká 5 let, někdo 10, tím, že není plátce DPH, tak asi 5 let?
Výplatní pásky mám taky od začátku :D
Jinak díky všem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101603
1.2.12 10:17

Nevím to tedy 100%, ale účetnictví bylo dříve 5 let a pak se to protahovalo na 10 let, ale od kdy nevím. A nezáleželo na tom, zda je člověk plátce DPH nebo není.
Nicméně já krom záručáků nevyhazuju raději nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14079
1.2.12 10:19

Jen přidám zkušenost z rodiny - tchánovi chtěli podstatně krátit důchod, protože v nějaké centrále v Praze nedohledali, že by za něj asi deset let jeho zaměstnavatel odváděl povinné odvody. Bývali by mu srazili kolem dvou tisíc a to už před tím byl pod deseti tis. Naštěstí měl schované všechny staré výplatnice. Donesl jim je tam a oni to opravili - měl potvrzeno na páskách, že mu zaměstnavatel odvody srážel. Nejspíš je i posílal státu, ale i kdyby ne, to už není jeho problém.
Takže výplatnice schovávám všechny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3352
25.2.12 21:26

Pásku už nemusíš schovávat, teď stačí ELDP.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný