Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Příspěvek upraven 21.02.14 v 13:51
Akorat ptoc zametat, kdyz muzes kazdy den vysat??? Je to o hodne lepsi.
Co to je? Jako uklízení podle plánu?? Já teda uklízím dle potřeby a ne podle plánu…
Chybi ti tam myti koupelny. a pak takove ty veci, co se delaji jednou za cas - myti futer u dveri, skrine, vnitrek kuchynske linky, cisteni trouby, lednicky atd.
jinak vytiram obden (maly prcek), zametu co je kdy treba, nevysavam (koberce nemame), prevlikam co ty 3 tydny, prach az kdyz ho vidim, okna az kdyz pres ne nevidim.
ps: muj sen je pani na uklid ![]()
Ale podle tohodle bych nedelala nic.. Uklidim tak, aby lo uklizeno, velkym uklid jednou tydne a pritom beru vse.
Nadobi denne.
Boha jeho, ja nevidela tu druhou cast…
nemas nejakou uchylku? ![]()
No, vypadá to „zajímavě“, asi super věc, když se někdo potřebuje naučit nějakou organizaci úklidu, ale pro mě nepoužitelné. Představa, že ložní peru v neděli, ve středu mi to pokydají děti jídlem a já si nabourám celý dlouhý seznam úkolů ![]()
Stejně tak vytírání podlahy. Čas na vytření je, když se k té podlaze lepím (nadsázka
), drhnout čistou podlahu jen proto, že to mám na denním seznamu…ale pravdou je, že v čistotě (nebo spíš dezinfekci všeho) jsem dost benevolentní.
Hračky umyju pouze, když jsou špinavé, ne „preventivně“
Ježíš ja jsem z toho uklizeni unavena jen to čtu.
Nechybi mi tam nic. Spíš přebývá. Vážně to jde naplánovat? Já už totiž plánuji týden vytřít podlahu. ![]()
@pavlasu když to děláš všechno průběžně, tak to zabere pár minut.. já osobně: 4× ročně okna /vč žaluzek, parapety utírám co týden/.. vytírání 1× týdně, luxování ob den /tu se strašně práší a plovoučky jsou fakt za trest/
a vše ostatní dle potřeby /wc a koupelna 2× týdně/, prach 2× týdně… žádný plán nedělám, prostě vidim čurbes, tak po něm šáhnu
jo a je fakt, jednou týdně auto - dle potřeby myčka, ale každý týden vysát, otřít palubovku a plasty, umýt okna…
Se asi nudíš ne?
není to myšleno zle
já teda žádnej plán na úklid nepotřebuju
prostě každý den něco udělám a když se mi nechce nedělám nic..mám tři děti a bordel si myslím doma nemáme
včera jsem např..umyla koupelnu pořádně krom kachliček dneska budu vysávat a utírat prach do toho vařim a peru…
@Ali-Ali píše:
myti futer u dveri..
Tak futra jsem myla asi jen po malování ![]()
Taky mi dle toho seznamu přijde, že jen furt uklízíš ![]()
Mytí oken DENNĚ?
Hele, moje máma mývala týdně (okna na cestu, kde projedou dvě auta za den) a dodnes to považuju za psychickou úchylku. Obvykle uklízím, když je to třeba. Což vlastně teď s dítětem ani to ne, to fakt nejde, zrovna včera jsem vyluxovala a do dvou minut bylo zas všude tuna drobečků, tak jsem pak snad co půl hodiny zametala, než mi ruply nervy, že takhle teda rozhodně žít nehodlám, a nechala jsem tam bordel. A oběma je nám lépe.