Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj děvčata, švadelnky. Potřebovala bych radu. Jsem začátečník se šicím strojem (Singer). A už jsem ho měla v servisu, že mi nešil. Ale teďka mi zase děla cucky zespoda, ze spodní nitě. Nevím ale jestli je problém v samotné niti či v jehle či v napětí nitě. Můžete mi prosím poradit? Děkuju za veškerý rady.
Mě to dělá, když je špatně navlečená vrchní nit ![]()
Ot:
@Jasněnkaa no to snad ne
ty se ztrácíš před očima
![]()
Mě tohle dělá Lucznik a taky nevím proč… vždy mi poměla změna niti.. prostě co mám bílou nit, tak se mi cupuje…a dole u spodní cíbky je to HORNÍ nit… minule mi stačilo vzít tu nit a prostě naslinit a cca 20 cm nitě jako by znova svinout…
Špatně seřízené napětí vrchní a spodní nitě. Napětí spodní nitě seřídíš tím malým šroubečkem co je na pouzdře na cívku.
Když dáš cívku s nití do pouzdra a zatáhneš za nit, aby se pouzdro s cívkou zhouplo, tak by se mělo posunout tak o 8-10cm pak je nit správně napnutá.
Mamka rika, ze bud je spatne navlecena horni nit, ze nesedi v tech kotouckach nebo muze byt obracene civka
ja tomu rozumim jak koza petrzeli
ale mamina je krejcova ![]()
Ono se to takhle radí těžko přes net. To chce, aby si k tomu sedl někdo kdo tomu rozumí a seřídil to.
@Markittka píše:
@mmuerka obrácená horní cívka??
civka na spodni nity obracene
jinak…upravit napeti na spodni civce (sroubkem) ci zmenit typ nite…ne kazda nit se snasi s kazdym materialem ![]()
@Markittka píše:
@mmuerka obrácená horní cívka??
Ze sem na tohle blba, ale horni civka fakt neexistuje ![]()
Tak holky, moc jste mi pomohly. 1) horní nit nebyla provlíklá, tak jak měla
. Nějak jsem to zblba a 2)dolní nit byla moc napnutá ![]()
Takže šiju, šiju. Ještě jednou moc díky ![]()
@mmuerka no někdo i špulce s horní nití říká cívka… ![]()
ale díky za tipy ![]()