Nízkoenergetický dům/bungalov

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
1163
26.6.13 18:01

Nízkoenergetický dům/bungalov

Ahoj všichni, vymýšlíme už snad vše možné, tak jsme narazili i na možnost, že bychom si postavili na našem vlastním pozemku, než kupovat hotové. Máme zahradu skoro tisíc m2, ale jde o to, že není v územním plánu, a není tam natažená voda, jen studna s pitnou. Vedle na zahradách normálně mají vysoké dvoupatrové domy, tak nevím. Lze to nějak zapsat do územního plánu, ale ještě nevím jak. :( v tomhle se absolutně nevyznáme.
Ale k tématu, proč zakládám diskuzi - znáte nějakou osvědčenou firmu, společnost, která staví nízkoenergetické domky nebo bungalovy? :)
Nechceme nějaký extra velký haus, jen tak nějak 4+1, 4kk, přízemní :)

Moc děkuji za rady :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
26.6.13 18:14

Cau, my bydlime ve drevostavbe od Haas Fertigbau cca 10 let a jsme maximalne spokojeni. Sice ne v bungalovu, ale ve dvoupatrovem dome. Delaji i bungalovy, urcite maji nabidku na netu. Jinak naklady na vytapeni mame stejne jako moji rodice v panelaku…a v tech vedrech jsem se zas zabednila a bylo taky doma fajne.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
26.6.13 18:16

Jojo, děkuji za názor. Hledáme právě něco, jsme teď v panelákovém bytě, sice velkém, pohodlném a v pohodě, ale není zahrádka, není kam vylítat psa a tak.

• Citovat
  • Upravit
643
26.6.13 18:17

My stavime typovy dum od Gservisu a nas stavebni dozor najima jednotlive firmy. Zalezi co mas na mysli pod pojmem nizkoenergeticky? My jsme to pocitali a abychom postavili nizkoenergeticky, tak by to bylo o mega vic a ten momentalne nemame. Takze stavime z Porothermu Eco a jeste izolujeme 5 cm polystyren, topit budeme plynem a krbovymi kamny, barak jsme hlavni obytnou mistnost nasmerovali na jih, aby tam bylo pres den teplo a prijemne..nevim, jestli jsem Ti odpovedela na otazku:-))) zacalo mi do toho rvat dite:-)))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30922
26.6.13 18:20
@Anonymní píše:
Ahoj všichni, vymýšlíme už snad vše možné, tak jsme narazili i na možnost, že bychom si postavili na našem vlastním pozemku, než kupovat hotové. Máme zahradu skoro tisíc m2, ale jde o to, že není v územním plánu, a není tam natažená voda, jen studna s pitnou. Vedle na zahradách normálně mají vysoké dvoupatrové domy, tak nevím. Lze to nějak zapsat do územního plánu, ale ještě nevím jak. :( v tomhle se absolutně nevyznáme.
Ale k tématu, proč zakládám diskuzi - znáte nějakou osvědčenou firmu, společnost, která staví nízkoenergetické domky nebo bungalovy? :)
Nechceme nějaký extra velký haus, jen tak nějak 4+1, 4kk, přízemní :)Moc děkuji za rady :)

Co znamená, ze není v územním plánu. Nějak vedený ten pozemek tam byt musí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.6.13 18:23
@Cuddy píše:
Co znamená, ze není v územním plánu. Nějak vedený ten pozemek tam byt musí.

Není vedený jako stavební parcela, ale pouze jako zahrada. Můžeme si postavit něco na cca 5×6 metrech, tam kde nyní stojí chata, ale ne patro a ne víc než tyto rozměry. Po zapsání do územního plánu tam můžeme normálně stavět a dostane to č. p.
Ale jak zažádat o ten územní plán to už nevím :D
 Zakl.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
26.6.13 18:24
@BaBy85 píše:
My stavime typovy dum od Gservisu a nas stavebni dozor najima jednotlive firmy. Zalezi co mas na mysli pod pojmem nizkoenergeticky? My jsme to pocitali a abychom postavili nizkoenergeticky, tak by to bylo o mega vic a ten momentalne nemame. Takze stavime z Porothermu Eco a jeste izolujeme 5 cm polystyren, topit budeme plynem a krbovymi kamny, barak jsme hlavni obytnou mistnost nasmerovali na jih, aby tam bylo pres den teplo a prijemne..nevim, jestli jsem Ti odpovedela na otazku:-))) zacalo mi do toho rvat dite:-)))

Tak nutně nízkoenergetický být nemusí, ale chceme nízký, asi ne patrový, garáž na pozemku máme skoro novou, takže jen domík :)
spíš hledám na netu jak se to pohybuje cenově…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
26.6.13 18:25

Jinak. pozor na rd rymarov, canaba a ekonomicke stavby…viz clanek ve vcerejsich lidovych novinach. Dost jsem koukala :pocitac:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
26.6.13 18:26
@Anonymní píše:
Jinak. pozor na rd rymarov, canaba a ekonomicke stavby…viz clanek ve vcerejsich lidovych novinach. Dost jsem koukala :pocitac:

DĚKUJI!!! :mavam: :kytka:

• Citovat
  • Upravit
30922
26.6.13 18:27
@Anonymní píše:
Není vedený jako stavební parcela, ale pouze jako zahrada. Můžeme si postavit něco na cca 5×6 metrech, tam kde nyní stojí chata, ale ne patro a ne víc než tyto rozměry. Po zapsání do územního plánu tam můžeme normálně stavět a dostane to č. p.
Zakl.

Tedy změna územního plánu se projednává dost dlouho, schází se kvůli němu zastupitelstvo obce, u nás to trvalo aspontak 2 roky. A na pozemcích, které nejsou určeny k obytné zástavbě se stavět nedá. Jak to mají ti sousedí, je to katastru vedené jako k trvalému bydlení nebo k rekreaci?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
643
26.6.13 18:29

Podle zkusenosti znamych urcite nebrat Canabu! Nekolikrat jim prodluzovali dostaveni, kolaudaci, atd..jinak znam, ale nemam reference, ekonomicke stavby a rd rymarov. Ale pokud na stavbu mas cas, najimej jednotlive firmy a zaplat si dozor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9556
26.6.13 18:34
@Anonymní píše:
Zakl.

musíš zajit na mestsky urad, nebo urad mestske casti, tam se poptej, zda je mozne zažádat o zmenu uzemniho planu, reknou ti, jestli ano nebo ne a poradi se zadosti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1380
26.6.13 18:36

Tak nejprve by si musela dosáhnout změny územního plánu. Nejprve sidáš žádost napříslušný obecní úřad, když to zastupitelstvo schválí, tak bud si změnu územního plánu zaplatíte sami (statisíce) nebo počkáte až změn bude více a o náklady se poddělíte s ostatními žadateli. Rozhodně je to běh na dlouhou trať s nejistým výsledkem…

Jinak než zateplit 5cm tak raději nic. 5cm je ta nejneekonomičtější možnost!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.6.13 18:40

Fakt jo??? No…spíše s rodinných důvodu chci stavět právě tady, je to zahrada, kterou kupoval můj praděda, opravoval a chatu stavěl můj otec, mám k ní vztah a jen tak to prodat… :(
Ten soused vedle a za námi, mají postavené normálně dvoupatrové domy, nevím, zda tam mají trvalé bydliště, ale žijí tam.
Právě jakože tak představu v hlavě o životě tam mám dost jasnou, jak bych vše chtěla, ale je to tak za půl roku-rok..

• Citovat
  • Upravit
30922
26.6.13 18:44
@Anonymní píše:
Fakt jo??? No…spíše s rodinných důvodu chci stavět právě tady, je to zahrada, kterou kupoval můj praděda, opravoval a chatu stavěl můj otec, mám k ní vztah a jen tak to prodat… :(
Ten soused vedle a za námi, mají postavené normálně dvoupatrové domy, nevím, zda tam mají trvalé bydliště, ale žijí tam.
Právě jakože tak představu v hlavě o životě tam mám dost jasnou, jak bych vše chtěla, ale je to tak za půl roku-rok..

Pokud jste malá obec, tak změna územního plánu může byt snadnější, ale ve větších městech je to na roky. Ono to totiž hodně hýbe s cenou pozemku, pokud je něco vedeno jako urny půda a zahrada a nebo místo pro obytnou zástavbu. Podívej se do katastru, je to online, jak to mají ti sousedí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný