Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Máte doma automechanika? V jakém přípravku perete monterky a na kolik? Jde to v pohodě dolů? Já se s tím peru už pár let a moje pračka to nějak bojkotuje. Namáčím den dopředu v sodě, ale to je jak nic, stejně tam ty fleky zůstávají. Peru většinou na 60 s předpírkou a dávám prášek přímo určený na montérky. Zkoušela jsem i na 90, ale efekt je stejný… Docela pomůže, když to tchyně projede v klasické stará Romovce, ale přece jí tam nebudu házet na praní manželovo oblečení…
tak kdybyste měli nějakou zaručenou radu, tak prosím napište ![]()
Tak tohle by me take zajimalo. Ja je teda peru na 90 dle jeho. pokynu a take namacim je to jako u vas
Manžel sice není vyloženě mechanik, ale zaprasený chodí domů stejně
já to namáčím den předem, kritická místa napěním žlučovým mýdlem, do lavoru, do toho něco na odmaštění a druhý den peru na 70 a do prášku přidám lžičku prášku na skvrny z dmka.. a pak teda dávám dvojité máchání… ale taky ne vždy to pomůže
jaký máš prášek určený na monterky?
to ani nevím, že existuje
Ahoj holky, jsou prací prášky přímo na montérky - http://www.fosfa-shop.cz/…-na-monterky, nebo tento, ten mají v Tetě - prasek-na-monterky-q-power (ten druhý odkaz mi nejde vložit, ale najdete pomocí vyhledavače.. Fakt fungují, oba dva..
Já používám mechanic z Dedry a tchyně má zas jakýsi monteráček, mají to myslím i v rossmannovi, to je taková pasta spíš myslím
na některých montérkách má žlutý kapsy, tak jsem to minule zkoušela potírat i Vanishem a bez většího úspěchu
to tak vyžrat v savu a pak nabarvit na černo ![]()
@nodysek mě to zatím vždycky fungovalo… a ex dělá na dráze, tam to byl taky masakr, ale max jsem prala 2× a 99% toho hnusu povolilo ![]()
Ja taky davam zlucove mydlo a jar do lavoru ale prasek obyc. Zkusim ten spesl!
Automechanika ne, ale montérky nosí taky. Před praním namáčím přes noc, někdy to musím opakovat, protože z toho teče černá voda a pak peru s vanishem, větší dávkou klasického pracího prášku a máchám v octu. Krom gumoasfaltu, který nejde odstranit pustilo zatím vše.
Mám, tedy teď už to nedělá, přešel na TH funkci, tak se nezas** tolik. Nicméně jak tak čtu, jsem ráda, že tohle mě minulo, monterky se perou v práci a to co zašpinil doma, jsem vyprala vždy klasickými, již zmíněnými, metodami ![]()
Doma automechanika mam, ale nikdy me nenapadlo se s tema monterkama patlat vic nez s jinym pradlem. Mozna jsem divna, ale myslim ze skvrny od oleje a tu spinu uz z toho nikdy uplne nedostanu, i kdybych s tim vyvadela psi kusy. Takze to normalne vyperu na 60 a dam program intenzivniho prani. Zadny namaceni a kdesi cosi. Stejne si to hned ten den, co si to vezme, zase zaspini. Mela bych pocit marnosti ![]()
Holky díky za tip, taky to zkusím…monterky má taky od asfaltu
já spíš řeším, že po těchle prasáckých monterkach pak peru věci pro mimčo
teda vždycky peru monterky víc praček najednou a pak pračku proženu čističem.. ale stejně ![]()
Peru na 60 a normálním Arielem, nebo co je doma… Případně přidám sodu
@madi my měli jednu pračku na pracovní (sehnala jsem na inzerát za pár kaček) a druhou pračku pro normální oblečení… určitě bych neprala v té samé monterky a pak věci pro mimčo ![]()
@martina.se ja to teda peru take v jedne. Nevim kam bych druhou dala. Vzdy pak ji pustim naprazdno s cisticem