Máte doma automechanika?

6599
27.6.13 07:31

Máte doma automechanika?

Máte doma automechanika? V jakém přípravku perete monterky a na kolik? Jde to v pohodě dolů? Já se s tím peru už pár let a moje pračka to nějak bojkotuje. Namáčím den dopředu v sodě, ale to je jak nic, stejně tam ty fleky zůstávají. Peru většinou na 60 s předpírkou a dávám prášek přímo určený na montérky. Zkoušela jsem i na 90, ale efekt je stejný… Docela pomůže, když to tchyně projede v klasické stará Romovce, ale přece jí tam nebudu házet na praní manželovo oblečení… :roll: tak kdybyste měli nějakou zaručenou radu, tak prosím napište :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3347
27.6.13 07:38

Tak tohle by me take zajimalo. Ja je teda peru na 90 dle jeho. pokynu a take namacim je to jako u vas

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
teresa20
27.6.13 07:39

Manžel sice není vyloženě mechanik, ale zaprasený chodí domů stejně :roll: :mrgreen: já to namáčím den předem, kritická místa napěním žlučovým mýdlem, do lavoru, do toho něco na odmaštění a druhý den peru na 70 a do prášku přidám lžičku prášku na skvrny z dmka.. a pak teda dávám dvojité máchání… ale taky ne vždy to pomůže :roll: jaký máš prášek určený na monterky? :think: to ani nevím, že existuje

• Citovat
  • Upravit
72725
27.6.13 07:42

Ahoj holky, jsou prací prášky přímo na montérky - http://www.fosfa-shop.cz/…-na-monterky, nebo tento, ten mají v Tetě - prasek-na-monterky-q-power (ten druhý odkaz mi nejde vložit, ale najdete pomocí vyhledavače.. Fakt fungují, oba dva..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6599
27.6.13 07:42

Já používám mechanic z Dedry a tchyně má zas jakýsi monteráček, mají to myslím i v rossmannovi, to je taková pasta spíš myslím :think: na některých montérkách má žlutý kapsy, tak jsem to minule zkoušela potírat i Vanishem a bez většího úspěchu :nevim: to tak vyžrat v savu a pak nabarvit na černo :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6599
27.6.13 07:43

@martina.se díky, zkusím koupit :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
27.6.13 07:46

@nodysek mě to zatím vždycky fungovalo… a ex dělá na dráze, tam to byl taky masakr, ale max jsem prala 2× a 99% toho hnusu povolilo :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3347
27.6.13 08:01

Ja taky davam zlucove mydlo a jar do lavoru ale prasek obyc. Zkusim ten spesl!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3932
27.6.13 08:02

Automechanika ne, ale montérky nosí taky. Před praním namáčím přes noc, někdy to musím opakovat, protože z toho teče černá voda a pak peru s vanishem, větší dávkou klasického pracího prášku a máchám v octu. Krom gumoasfaltu, který nejde odstranit pustilo zatím vše.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35029
27.6.13 08:07

Mám, tedy teď už to nedělá, přešel na TH funkci, tak se nezas** tolik. Nicméně jak tak čtu, jsem ráda, že tohle mě minulo, monterky se perou v práci a to co zašpinil doma, jsem vyprala vždy klasickými, již zmíněnými, metodami :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17
27.6.13 08:08

Doma automechanika mam, ale nikdy me nenapadlo se s tema monterkama patlat vic nez s jinym pradlem. Mozna jsem divna, ale myslim ze skvrny od oleje a tu spinu uz z toho nikdy uplne nedostanu, i kdybych s tim vyvadela psi kusy. Takze to normalne vyperu na 60 a dam program intenzivniho prani. Zadny namaceni a kdesi cosi. Stejne si to hned ten den, co si to vezme, zase zaspini. Mela bych pocit marnosti :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
teresa20
27.6.13 08:09

Holky díky za tip, taky to zkusím…monterky má taky od asfaltu :cert: já spíš řeším, že po těchle prasáckých monterkach pak peru věci pro mimčo :? teda vždycky peru monterky víc praček najednou a pak pračku proženu čističem.. ale stejně :roll:

• Citovat
  • Upravit
monca114
27.6.13 08:15

Peru na 60 a normálním Arielem, nebo co je doma… Případně přidám sodu

• Citovat
  • Upravit
72725
27.6.13 08:16

@madi my měli jednu pračku na pracovní (sehnala jsem na inzerát za pár kaček) a druhou pračku pro normální oblečení… určitě bych neprala v té samé monterky a pak věci pro mimčo :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3347
27.6.13 08:21

@martina.se ja to teda peru take v jedne. Nevim kam bych druhou dala. Vzdy pak ji pustim naprazdno s cisticem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný