Uklízení hraček

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2575
30.7.14 23:25

@Jemys :mrgreen: :mrgreen: já už jsem je i vyhodila z okna, ale asi mám doma flegmouše - sice to obrečela, ale jinak se hračky válí všude dál :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2230
30.7.14 23:27

To ze maj prvni uklidit jednu (bednu) hracek a pak tepr vysypat jinou pochopily holky az cca kolem 4 let. Ve dvou jsme uklizely spolu vecer pred spanim a gzdycky u nas platilo pravidlo ze do kuchyne hracky nesmi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
190
30.7.14 23:27
@slavuska1 píše:
Nejlepší je, naučit se přeskakovat hračky..a důsledn uklízet jen lego, a podobný věci…na to šlápnout, to mooc bolí :mrgreen:

to už víme, lego nebo různí plastoví panáčči, jako třeba šmoula, ten zatim bolel nejvíc :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9090
30.7.14 23:30
@slavuska1 píše:
Nejlepší je, naučit se přeskakovat hračky..a důsledn uklízet jen lego, a podobný věci…na to šlápnout, to mooc bolí :mrgreen:

jo a taky pokud má někdo doma psa a nafoukne dítěti balonek, tak ten potom taky uklidit…před 14 dny jsme si přivezli štěně a prcek se před pár dny v noci nudil, tak se vydal na průzkum a našel právě nafukovací balonek. Samozřejmě se zakousl, asi nemusím psát, co následovalo, málem jsme měli infarkt :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
30.7.14 23:36
@Verca1989 píše:
jo a taky pokud má někdo doma psa a nafoukne dítěti balonek, tak ten potom taky uklidit…před 14 dny jsme si přivezli štěně a prcek se před pár dny v noci nudil, tak se vydal na průzkum a našel právě nafukovací balonek. Samozřejmě se zakousl, asi nemusím psát, co následovalo, málem jsme měli infarkt :lol:
:mrgreen: tak my naštěstí psa nemáme :D
ale u nás bylo veselý pobuzení, ještě když jsem bydlela u mámy, se tam v půl 3 ráno, nebo kolik bylo, začala zničeho nic řehtat taková ta čarodějnice, co reaguje na zvuk, ještě jí do toho svítí oči, byl to docela šok :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13141
30.7.14 23:42

Malého to naučili ve školce :jazyk: 3,5 let

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69126
31.7.14 00:15

Hm, tak to ja kdyz se rozhodnu pokojik vyluxovat, zavelim uklid a jak nam to spolu jde! Vsecko nahazeme do krabic, krabice zasuneme do polic, ja vyluxuju… a dite (2,5) pak prijde do nadherne uklizeneho pokojiku, nespokojene se rozhledne, vytahne zas ty krabice a vsecky je pekne vysype na hromadu :zed: Teprve pak je spokojena. Hraje si takhle i na navstevach. Zatimco kamaradky holcicka k nam prijde, vytahne si hracku, prohledne, odlozi, popripade pak si s ni pohraje a jde zkouset jinou, ta nase se na navsteve vrha do detskeho pokoje, vysypava vsecky krabice a teprve z tech hromad si vybira, s cim si bude hrat. Zkousela jsem ji poustet Pejska a kocicku, o panence, ktera tence plakala, ale v tomhle veku jeste pohadky vychovny vliv mit nebudou :) Pozitivni teda aspon je, ze uz mi timto zpusobem nekramuje suplata. A ze jsme po dlouhem vahani do pokojiku vybrali jednobarevny koberec - vzor silnic s rozsypanym duplem by me zabil :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
212
31.7.14 00:41

:lol: dobrý, nech ji v klidu, nauklízí se ještě dost. Já mám taky dvouleťačku, ještě to nechápou. Věci pro ně nemají řád.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17565
31.7.14 05:38

Uklízet důsledně spolu - když se chystá vysypat druhou krabici, tak říct, že nejdřív uklidíme hračky z té první, společně je tam naházet (společně znamená, že většinu uklidí matka, dítě asi tak dva kousky), pochválit a slavnostně vysypat tu druhou krabici.

Dokud jsem měla jen jedno dítě, tak to fungovalo, dokonce si dcera párkrát něco uklidila i sama, jen tak sama od sebe bez říkání, já z toho pokaždé málem měla infarkt :mrgreen: teď je to náročnější, protože malej brácha úspěšně sabotuje jakékoli ulízecí pokusy :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17565
31.7.14 05:39

Jo a máme uklízecí písničku, kterou si vždycky zpíváme, aby nám to šlo líp od ruky :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15977
31.7.14 05:46

A to moje dvouletá uklízí. Většinou před obědem (pak jde spát) a večer před spaním. Když je mega bordel tak i častěji. A to jsem si ještě stěžovala, že jí s tím cca 1× týdně musím pomoct. :lol:

A jak jsem toho docílila? Jednou jsem po ní chtěla úklid, jenže přišla ignorace a neuklízení, po druhé znovu, tak jsem chytla nerva a začala všechny rozbordelařený hračky házet do koše ( zrovna tam byl nový pytel) a ona se lekla, rozbrečela a začala uklízet jak divá. Teď už stačí jen pohrozit. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2660
31.7.14 06:55

Tak já nevím, našeho staršího naučil manžel kolem 2 let uklidit hračky aspoň večer, než se šlo spát. Já už byla vyřízená, ale s manželem to měl malý jako takovou společnou zábavu, když táta přišel domů. :palec: A zároveň s tím jsem zaala učit, že když si bere něco nového, musí to předchozí uklidit. Můj mladší má teď akorát 2 roky a to už je jednodušší. Hračky máme všechny ve skříni, takže na ně kromě 1 šuplíku nedosáhne. A máme odjakživa pravidlo, že nedám další, dokud neuklidíme (spolu) to předcházející. Podle mě 2 roky - ideální věk na to, začít to učit a vyžadovat. Nebo i dřív.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14679
31.7.14 07:59
@Zuza2012 píše:
Ahoj. Prosím pomozte mi někdo!! Jak mám vysvětlit té mé dvouleté, že se hračky musí uklízet a že nesmí být rozházené všechny a všude, po celém domě zakopávám o hračky, když zrovna nelítám a jen je po ní neuklízím. Snažila jsem se to vysvětit, zdálo se že pochopila, že každá věc má místo a když mě vidí uklízet, tak mi jde hned pomáhat. Ale jen co uklidíme, znova všechny rozsype, všechny a všude :? :,( už nevím jak… aby pochopila že si může hrát jen s jednou hračkou a než si vezme další musí uklidit první.. Poradí někdo? :oops:
:mrgreen: To bych taky potřebovala vědět. My se snažíme uklízet společně, vždy jí vysvětlím, že si nemůžeme hrát, že není místo, tak že hračky uklidíme.
Dál to probíhá takto…uklidíme hračky a během vteřiny malá běží a křičí Sypat, sypat…a je to to samé :mrgreen: :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24320
31.7.14 08:03

Tak 2 nenaucis. Dcera je to same dodneška. Ale jedna věc snazim se at to dodrzuje. A pokud tak v pokojicku at si toho ma v ysypane kolik chce ale pak si to uklidi. A da na sve místo. A když me zacne odmlouvat ze ne a ze to je uklizene(není) tak jsem ji uz 2× udelala letecky den ale ne za ten chlivek ale za to ze mi odmlouva. Tedkom vi ze jsem schopna ji to zopakovat tak si dava pozor na pusu vi ze bych ji vysypala ne jednu ale rovnou dve krabice :lol:. Ale ma skoro 6.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
myšák1187
31.7.14 08:21
@Syringa píše:
To je hustý :lol:. My malou učili uklízet hračky od doby co se posadila, prostě to k hraní patří, že se pak uklízí a ona pomáhá.

ano, to je dle mého názoru základ, já se na to taky chystám, až se malá posadí, budeme hračky spolu uklízet do bedny. Nevidím důvod to takto malé dítě neučit, jsou velice chápavé i když mluvit neumí, vnímají a rozumí všemu. Když je schopná pochopit to, že na kabely a košíky u stolku se nesahá a že to není hračka, dokáže pochopit že si po sobě hračky musí uklidit.
ALE chce to dost času a pořád dokola jako kolovrátek to vysvětlit, jenže čím víc pozoruji své okolí, nebo čtu mimino, mám dojem že si stím dá málokdo práci, spousta rodičů si neuvědomuje že tímto přístupem si ušetřím spousty práce a nervů později.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML