Uklízení hraček

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Run
20807
31.7.14 08:24
@Zuza2012 píše:
No tak vidim že je moc brzo.. řešim to hlavně proto, že si budu otvirat doma takovou miniškolku, budu těch dětí mít doma až 6, tak si to neumim představit :D :D :D

hm to mě teda zaujalo 8o tedy, netušíš co čekat od vlastní dvouleťačky a jdeš do miniškoličky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66852
31.7.14 08:31

Uklízení se dá naučit. Malý samozřejmě chtěl být s námi, takže v pokojíčku jenom spal. Mezi jídelnou a obývákem má kobereček- jediné místo, kde smí být mimo pokojíček hračky. Z pokojíčku si donese nebo nechá přinést krabici s mašinkami, když už je nechce- uklidí se to a donese se krabice s legem, a se uklidí a donese se krabice s dřevěnými kostkami. Atd… Jsou to nervy, ale mám relativně uklizeno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10726
12.5.15 13:07

Jak naučit 3apůl leté dítě, aby si uklízelo hračky, příp. oblečení? děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4658
12.5.15 13:11
@tasa píše:
Jak naučit 3apůl leté dítě, aby si uklízelo hračky, příp. oblečení? děkuji

Ted to učím dvouletačku, jelikož ona dělá bordel vyloženě naschvál, takže za ní běhám a buzeruju no :mrgreen: Když třeba vyháže věci a odejde, bez toho aniž by si s nima byt jen chviličku pohrála, tak to už beru vařečku a stojím nad ní s vařečkou…Naposledy takhle rozházela po bytě nové pastelky a utekla, tak jí byly pastelky zabaveny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2242
12.5.15 13:17

@tasa S tím jste měli začít už dávno, od 1,5 roku mi prcek v rámci svých možností pomáhá. Než jdeme jíst, uklízíme hračky (aspoň pár těch, které tu zavazí), děláme to spolu, prcek musí pomáhat, nosit, za každou věc, kterou zvládne sám, chválím. Stejně tak uklízíme před odchodem z domu a před spaním, to tedy už důkladně. Když se převléká, vysvlečené oblečení taky ukládám na určené místo - jednoduše to po mě opakuje. Chce to dělat s dítětem, nemyslet si, že řekneš „ukliď si hračky“ a ono to udělá. Pro ně je to moc abstraktní pojem (a ještě dlouho bude), jsou potřeba přesné výzvy - naskládej všechno lego do krabice, pojď naházíme spolu všechny plyšáky do pytle atd. a pomoct jim. Když je toho hodně, oni vůbec neví, čím začít. A je fajn taky uklidit aspoň občas to, s čím si prcek právě přestal hrát, nekupí se to tolik.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lizzi
12.5.15 13:36
@zuzkasim píše:
@tasa S tím jste měli začít už dávno, od 1,5 roku mi prcek v rámci svých možností pomáhá. Než jdeme jíst, uklízíme hračky (aspoň pár těch, které tu zavazí), děláme to spolu, prcek musí pomáhat, nosit, za každou věc, kterou zvládne sám, chválím. Stejně tak uklízíme před odchodem z domu a před spaním, to tedy už důkladně. Když se převléká, vysvlečené oblečení taky ukládám na určené místo - jednoduše to po mě opakuje. Chce to dělat s dítětem, nemyslet si, že řekneš „ukliď si hračky“ a ono to udělá. Pro ně je to moc abstraktní pojem (a ještě dlouho bude), jsou potřeba přesné výzvy - naskládej všechno lego do krabice, pojď naházíme spolu všechny plyšáky do pytle atd. a pomoct jim. Když je toho hodně, oni vůbec neví, čím začít. A je fajn taky uklidit aspoň občas to, s čím si prcek právě přestal hrát, nekupí se to tolik.

děláme to taky tak a snažím se už od malička, co mi začal rozumět.. a hlavně dělat to s ním..

• Citovat
  • Upravit
288
12.5.15 14:10

Máme tříleťáka, hračky vytahá, ale jakmile se blíží oběd nebo večeře, ví, že musí jít uklízet. Teď už si je uklízí sám, ale od 1,5 roku jsme je uklízeli spolu. Vždy jsem mu pomohála. třeba kostky do krabice..jednu ty a jednu já. Jak toho bylo vytahaného moc, nevěděl co dřív a pak prostě neuklízel a vztekal se, že to dělat nebude. Potřebuje na to trošku času, protože občas se znovu zahraje a tak na něj musím znova, že má uklízet, né si hrát, že nestihne pohádku. Teď už ví, že to tak prostě chodí..večeře koupání a pak pohádka. S oblečením mu pomáhám. svlékne se, kalhoty si musí vyvrátit, protože se svléká jako had a já to složím a dám mu to, aby si to dal sám do poličky. Slipy, ponožky, tričko si nosí před koupáním do koše na prádlo sám automaticky. Tohle chce jen trpělivost a důslednost, jinak to bohužel asi nejde.
ale je fakt, že s tím jsi měla začít dříve, přeci jen 3,5roku je dost na to, aby to už zvládlo dítko v rámci možností samo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4724
12.5.15 14:24

@tasa taky s tím válčíme u 2,5leté dcery. Je tak potvora zvyklá, že to uklidí všechno brácha.. Zneužívám toho, že je žravá. A po večerníčku se nejde k večeři, dokud není uklizeno.. a prostě i když už má jídlo na stole, tak ho nesmí jíst, dokud nebude uklizeno. Vztekala se, protestovala, ronila slzy, hlady umírala, ale 3. den už sama hlásila, že jde uklízet a že jí zatím máme nachystat chlebíček.
Ve 3,5 už to není, že by na to nestačil nebo nechápal, že si má porovnat hračky a věci na nějaké své místo, ale spíš, že nemusí, tak proč by to dělal, Chce to důslednost, zezačátku mu ukazovatm, spolupracovat.. A řekla bych že je nejvyšší čas, aby doma vůbec někdy po sobě uklízel..
Pokud není žravej, dá se využít jiná motivace, že něco až bude uklizeno.. večerníček, oblíbené koupání, pohádka.. cokoli..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí